Wilt u op de korte termijn beleggen? Lees dan dit waargebeurde voorbeeld turbo beleggen waarin wij 130 euro winst in 15 minuten maakten. Kijk en leer.

Voorbeeld turbo beleggen

Een waargebeurd voorbeeld turbo beleggen

U als belegger wilt waarschijnlijk zien hoe een succesvolle turbo belegging in zijn werk gaat. Daarom tonen we u in dit artikel een waargebeurd voorbeeld turbo beleggen, waarin we duidelijk uitleggen hoe deze is opgebouwd. Deze belegging kunnen we opdelen in 3 stappen:

  1. De aanleiding
  2. Het openen van de belegging
  3. Het sluiten van de belegging

Stap 1: de aanleiding

Misschien hebt u weleens gemerkt dat het soms lastig kan zijn om te bepalen op welke koers u zult gaan beleggen. Er is immers een groot aanbod, dus hoe weet u wat een goede keuze is? Een zogenaamde aanleiding zou kunnen helpen bij het maken van een keuze. Een aanleiding is een nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf. Een uitermate goed of juist slecht nieuwsbericht zou van invloed kunnen zijn op de koers. Het is zeker niet noodzakelijk om een belegging te beginnen met het zoeken van een aanleiding, maar het kan een prettige werkwijze zijn. Ons voorbeeld turbo beleggen begon met het onderstaande bericht, dat we lazen op het internet.

Voorbeeld turbo beleggen

Figuur 1, voorbeeld turbo beleggen met een nieuwsbericht. Klik voor een vergroting.

Zoals u kunt zien staat er goed nieuws in over bouwmaatschappij BAM. Het is mogelijk dat meer beleggers zullen investeren in BAM na het lezen van dit bericht. Dit zou vervolgens weer een koersstijging teweeg kunnen brengen. Daarom besloten we na deze aanleiding een belegging te openen.

Stap 2: het openen van de belegging

Al onze beleggingen gaan via gratis software. Deze software wordt u aangeboden door brokers, aandelenmakelaars die de beurshandel willen versoepelen. Doordat de software zeer gebruiksvriendelijk is, kan uw beleggingen beheren gemakkelijker worden. Stap 2 is namelijk zo uitgevoerd. In enkele seconden kunt u een belegging openen.

In dit geval openden we de software, zochten we de koers van BAM op en bepaalden we onze inleg. Hierbij gebeurt er iets opmerkelijks. Wij beleggen namelijk met behulp van een Contract for Difference, ook wel CFD. Dat maakt dat turbo beleggen net iets anders werkt dan u misschien zou verwachten.

We kopen de aandelen namelijk niet, maar speculeren erop. Bovendien wordt hierbij onze inleg vergroot. We hadden een inleg van 500 euro tot onze beschikking. Eén aandeel BAM kostte op dat moment 3,86. In principe betekent dat dus dat we konden handelen met ongeveer 130 aandelen.

Maar let op: hier trad de CFD in werking. Onze inleg werd hierdoor vermenigvuldigd met 10. Dat betekent dat we nu handelen met maarliefst 1.300 aandelen, ter waarde van 5.000 euro. Terwijl wijzelf nog steeds maar 500 euro betaalden. Hieronder ziet u de uitwerking van deze constructie, die automatisch versleuteld zit in de gratis software.

Voorbeeld turbo beleggen

Figuur 2, voorbeeld turbo beleggen met CFD’s. Klik voor een vergroting.                    

Stap 3: het sluiten van de belegging

We hadden de belegging iets na 9 uur geopend met een inleg van 500 euro. Vervolgens hielden we deze in de gaten, om te zien of de waarde van aandelen BAM inderdaad steeg. Dit gebeurde: vlak daarna schoot de koers omhoog.

Voorbeeld turbo beleggen

Figuur 3, voorbeeld turbo beleggen. Klik voor een vergroting.

Binnen 15 minuten was ieder aandeel BAM 10 cent in waarde gestegen (Het kostte nu 3,96 euro per stuk). Omdat wij handelen met 1.300 aandelen, bedroeg onze winst op dat moment 1.300×10 eurocent. Na een snelle rekensom zult u begrijpen dat we in slechts 15 minuten tijd 130 euro winst gemaakt hadden. Tenminste, zodra we de belegging sloten. Daarom deden we dit gauw met een simpele klik van de muis.

Voorbeeld turbo beleggen

Figuur 4, resultaat van voorbeeld turbo beleggen. Klik voor een vergroting.                    

Een ogenschijnlijk kleine stijging van 10 cent per aandeel kan dus al grote gevolgen hebben. In dit geval hielp het mee dat we handelden met veel aandelen, door gebruik te maken van CFD’s. Uiteraard biedt ook dit geen garantie op winst. Maar in het geval van dit voorbeeld turbo beleggen heeft onze investering een mooi resultaat opgeleverd.

Wilt u meer waargebeurde ervaringen met beleggen lezen? Bekijk dan hier de praktijkvoorbeelden.

Over de software

Tijdens het lezen van dit artikel zag u al verschillende voordelen van de gratis beleggingssoftware voorbij komen. In luttele seconden kunt u een belegging openen of sluiten, zodat u snel op ontwikkelingen kunt reageren. Ook houdt het programma relevante informatie automatisch voor u bij.

Maar wat u nog niet weet is dit: met de gratis beleggingssoftware hebt u een enorme keuze aan koersen om op te beleggen. U kunt kiezen uit verschillende producten. Naast aandelen kunt u bijvoorbeeld ook beleggen op grondstoffen, indices en valuta van over de hele wereld. Ook is de software te openen vanaf pc’s, tablets en smartphones. Beleggen kan dus waar en wanneer u wilt.

Tot slot kunt u kijken of u turbo beleggen aantrekkelijk vindt door te oefenen in de gratis demo. De demo is een oefenweergave van de software, waarin u ongeveer 20.000 euro fictief geld krijgt. Hiermee kunt u beleggen op echte koersen. Dit kost u dus niets, maar u doet wel realistische ervaring op. Dit voorbeeld turbo beleggen is slechts één van de vele mogelijkheden van de software.

Overtuig uzelf: probeer de software gratis uit!

Bronnen: http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/bam_groep/21569517/__BAM_verwacht_verbetering_in_rest_2013__.html, http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_BAM_Groep