Is uw vraag: hoe leer ik daytraden? Hier vindt u het antwoord. Wij maakten 53 euro winst in 15 minuten. Ontdek hier hoe en probeer het zelf!

Hoe leer ik daytraden

Wat is daytraden?

Hoe leer ik daytraden? Dat is uw vraag. Maar weet u eigenlijk wel wat daytraden inhoudt? Voor de zekerheid leggen we dat nog even kort uit.

Daytraden houdt in dat u belegt op de korte termijn, bijvoorbeeld binnen enkele uren of een dag. Wij raden u aan om dit online te doen. Met behulp van een gratis handelsprogramma kunt u namelijk heel gemakkelijk uw beleggingen beheren via internet. Wij hebben ervaren dat dit programma zeer gebruiksvriendelijk is. U zult dit merken in de onderstaande beleggingservaring. Wilt u het liever zelf proberen? Klik dan hier voor de gratis beleggingssoftware.

Hoe leer ik daytraden? Leer van de praktijk

Nu zullen we u laten zien hoe daytraden er in de praktijk aan toegaat. Deze drie simpele stappen kunt u zelf ook toepassen.

Stap 1: zoek een aanleiding

Met de gratis beleggingssoftware kunt u beleggen op duizenden koersen. Hoe weet u voor welke u het beste kunt kiezen? Het zoeken naar een aanleiding helpt u hierbij. Een aanleiding is een artikel of een nieuwsfeit dat van invloed zou kunnen zijn op de koers van een onderneming. Op maandag 20 januari 2014 lazen wij onderstaand bericht.

 Hoe leer ik daytraden

Figuur 1, hoe leer ik daytraden. De aanleiding. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

In het bericht hebt u gelezen dat het onverwacht goed gaat met levensmiddelenproducent Unilever. Zij maakten dit nieuws om 8:30, voordat de beurzen opende, bekend. Hiertoe zijn ze verplicht. Beleggers reageren vaak op nieuws zodra de beurs open is. Wij verwachtten dat dit positieve nieuws een koersstijging Unilever in gang zou kunnen zetten. Daarom besloten we een belegging te openen.

Stap 2: open de belegging

Een belegging openen is ontzettend eenvoudig, dankzij de software. U hebt er maar enkele seconden voor nodig, zodat u snel en adequaat kunt reageren op belangrijk beursnieuws. Bovendien zit er een bijzondere beleggingsconstructie versleuteld in het programma. Deze heet Contract for Difference (CFD). Het zorgt ervoor dat u maar een deel van uw positie hoeft te betalen. U kunt dus voor hetzelfde geld handelen met een groter aandelenpakket!

Nu besloten we 411 euro in te leggen. Dankzij CFD’s werd dit bedrag echter tien keer meer waard (10×411= 4.110 euro). Hierdoor zou een kleine verandering in de koers van Unilever al een redelijke invloed kunnen hebben op onze positie.

Stap 3: resultaat op het juiste moment

De derde en laatste stap was het bekijken van het koersverloop. Door dit goed in de gaten te houden, konden we de belegging op het juiste moment sluiten. Gelukkig is het heel eenvoudig om dit te doen, omdat u de software ook kunt openen op uw smartphone of tablet. U ziet dan bijvoorbeeld onderstaande koersgrafiek.

Hoe leer ik daytraden

Figuur 2, hoe leer ik daytraden. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

U ziet het in figuur 2: de aandelen van Unilever werden meer waard. Binnen een kwartiertje tijd was de koers 1,1% in waarde gestegen. Dat houdt in dat we 53 euro winst maakten, als we de belegging sloten. Dit deden we dan ook direct, zoals u hieronder kunt zien.

 Hoe leer ik daytraden

Figuur 3, hoe leer ik daytraden: de eindstand. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Nu bent u aan zet! Hoe leer ik daytraden?

Tot nu toe hebt u gezien hoe daytraden er in de praktijk aan toegaat. U weet dat er in feite maar drie stappen aan te pas komen. Maar u hebt het nog niet zelf kunnen uitproberen.

Hiervoor is de gratis beleggingssoftware zeer geschikt. Deze bevat namelijk een beurssimulator. Dit is een oefening waarin u precies dezelfde informatie te zien krijgt als echte beleggers. U handelt ook op live koersen. Het enige verschil is dat u niets betaalt, want u krijgt ca. 20.000 euro aan oefengeld om mee te handelen. Wilt u na enige tijd overstappen op echt beleggen? Dit kan heel gemakkelijk, maar het hoeft niet. Het is dus helemaal gratis en vrijblijvend, terwijl u wel zeer nuttige ervaring opdoet.

Vind zelf het antwoord op de vraag: hoe leer ik daytraden? Probeer het hier gratis!

Bronnen:

http://deaandeelhouder.nl/news/2014/1/21/winst_unilever_hoger_dan_verwacht/

http://www.rtlnieuws.nl/economie/koersen