Wilt u weten wat CFD’s u bieden? Lees hier een handige CFD handel uitleg. Na de uitleg bieden we u een handig opstapje, zodat u ook zelf kunt beleggen.

CFD handel uitleg

Wat zijn CFD’s?

CFD staat voor Contract for Difference. Dat houdt in dat u een afspraak maakt met een broker, zodat u op een bepaalde manier kunt beleggen. Brokers zijn aandelenmakelaars, die het mogelijk maken om te handelen op de beurs. Door gebruik te maken van deze CFD’s kunt u met aandelen handelen, zonder dat u daadwerkelijk  eigenaar wordt van het beleggingsproduct. Maar wat hebben deze CFD’s u eigenlijk te bieden?

Het grootste voordeel van een CFD is dat het werkt als een soort hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een factor, zodat u met dezelfde inleg met een groter aandelenpakket kunt handelen. Hierdoor zou u sneller winst kunnen maken.

Stel, u hebt 200 euro om mee te beleggen. Dankzij de CFD wordt dit bijvoorbeeld 20 keer vermenigvuldigd. U kunt dan een positie openen die 20×200= 4.000 euro waard is. Een grotere positie betekent dat u, bij een koersstijging van uw aandelen, ook meer winst zou kunnen maken dan bij beleggen zonder CFD’s. Dit kunt u zien op de onderstaande afbeelding. Hierbij kijken we naar een situatie waarin de aandelen 5% meer waard worden.

Bij traditioneel beleggen met 200 euro, zou een waardestijging van 5% 10 euro winst betekenen. Maar bij beleggen met een CFD is uw positie al 4.000 euro waard. 5% van 4.000 euro is 200 euro. U maakt dus 200 euro winst! U hebt dan 100% rendement.

CFD handel uitleg
Figuur 1, CFD handel uitleg: het effect van de hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Handelen vanaf uw computer, tablet of smartphone

U weet dankzij de bovenstaande CFD handel uitleg wat deze vorm van beleggen u te bieden heeft. Maar hoe begint u ermee? Dat kan heel eenvoudig.

Beleggen met CFD’s gaat namelijk met behulp van gratis beleggingssoftware. Deze software is ontwikkeld door brokers, en is beschikbaar op uw pc, tablet en smartphone. U kunt dus beleggen waar en wanneer u dat wilt. Hieronder ziet u een screenshot van de software

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, CFD handel uitleg: gratis beleggingssoftware. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het zou natuurlijk kunnen dat u na deze CFD handel uitleg eerst wilt oefenen, zodat u praktijkervaring opdoet zonder risico te lopen. Ook hier is rekening mee gehouden. De gratis beleggingssoftware bevat namelijk een demo. Als u hier gebruik van maakt, krijgt u ca. 20.000 euro fictief geld waarmee u kunt beleggen op echte koersen. Klik hier voor de gratis demo.

Bekijkt u liever hoe andere beleggers handelen met CFD’s aanpakken? Dan zijn de praktijkvoorbeelden ideaal voor u.

CFD handel uitleg samengevat

Samengevat zijn de voordelen van handelen met CFD’s als volgt:

  • Dankzij de hefboom zou u met een klein bedrag meer winst kunnen maken
  • Handelen met CFD’s kan vanaf uw pc, tablet en smartphone
  • In de gratis demo kunt u op een veilige manier zo veel oefenen als u wilt

Wilt u na deze CFD handel uitleg zelf beginnen? Klik dan hier voor de demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference