Zoekt u hulp, zodat u gemakkelijk kunt beginnen met beleggen? Wij bieden u handige uitleg én een oefening waarbij u realistisch aandelen kopen oefenen kunt.

Aandelen kopen oefenen

Een geweldige kans: gratis beleggingssoftware

U wilt beleggen, toch? Weet u al hoe u dan toegang tot de beurs krijgt? Wij bieden hier een gemakkelijke optie voor: gratis beleggingssoftware. Dit is een toegankelijk en klantvriendelijk programma, waarmee het beheren van uw beleggingen leuk en eenvoudig wordt. Er zijn verschillende aanbieders van de software. Wij hebben een selectie gemaakt van drie vooraanstaande versies. Klik hier voor de speciaal geselecteerde software.

Alle versies die we u bieden, hebben ook een demo omgeving. Deze is ideaal voor aandelen kopen oefenen. Hieronder leest u er meer over.

Aandelen kopen oefenen in de demo

Als u de software opent, kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

  1. Echt beleggen
  2. De demo omgeving

De demo is een absolute aanrader, in het bijzonder voor de beginnende belegger. Hier kunt u namelijk precies handelen zoals echte beleggers, maar zonder dat het u iets kost. U beschikt over een budget van circa 20.000 fictieve euro’s. Hiermee kunt u beleggen op echte koersen. Het resultaat verschilt in principe dus niet van echt beleggen!

Ook hebt u, net als betalende beleggers, keuze uit een enorm aanbod koersen. U kunt handelen op bekende ondernemingen, exotische valuta, waardevolle grondstoffen of stabiele indices. Hieronder ziet u een afbeelding van de software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, aandelen kopen oefenen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

U ziet het: de demo omgeving is een leuke, speelse en veilige omgeving voor aandelen kopen oefenen. Een meer realistische oefening kunnen wij u niet bieden. Merkt u dat u het beleggen u goed bevalt? Dan kunt u, wanneer u wilt, overstappen op echt beleggen.

Klik hier voor de gratis demo

Direct beginnen met echt beleggen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de praktijkoefening niet aantrekkelijk vindt. In dat geval kunt u de demo overslaan en direct beginnen met echt beleggen. Als u eenmaal op de link onderaan dit artikel hebt geklikt, is de software binnen 3 minuten startklaar. Kies zelf wat het beste bij u past. Overstappen kan altijd nog.

Wat laatste tips

Tot slot hebben we nog wat tips, van belegger tot belegger.

1. Beleg wanneer het u uitkomt

Waarschijnlijk doet u ander werk, dat niets met beleggen te maken heeft. Beleggen is dus iets wat u ernaast doet. Dat begrijpen we helemaal. Daarom kunt u met de software beleggen waar en wanneer het u uitkomt. De software is namelijk ook te openen vanaf tablet en smartphone. Zo kunt u saaie momenten invullen met een leuke en nuttige bezigheid.

2. Beleg verstandig

Verstandig beleggen kan bijvoorbeeld door het beursnieuws te volgen. U blijft dan zoveel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen op de markt en komt minder snel voor verrassingen te staan.

3. Leer van anderen

Bekijkt u onze praktijkvoorbeelden eens! Dit zijn waargebeurde beleggingen die zijn uitgeschreven voor andere beleggers, zodat u ervan kunt leren. Doe er uw voordeel mee. Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

We zijn alweer aan het einde van dit artikel. U weet nu voldoende over de mogelijkheden voor aandelen kopen oefenen. U kunt nu kiezen hoe u verder gaat: kiest u voor de demo, voor echt beleggen, of leest u nog wat verder?

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Simulator