Wilt u gratis praktijkervaring opdoen op de beurs? Dan is beleggen met een simulator de oplossing! Ontdek de voordelen en krijg ca. 20.000 euro oefengeld.

Beleggen met een simulator

Veilig online leren beleggen

Wilt u beleggen? Tegenwoordig is het heel normaal om dit online te doen, met gratis software. Hierdoor is de beurs heel toegankelijk. Maar u wilt natuurlijk niet onvoorbereid gaan handelen! Oefen daarom eerst in de praktijk. Hoe? Dat ziet u hieronder.

Beleggen met een simulator

De beste manier om te leren beleggen is volgens ons in de praktijk. Oefening baart immers kunst! Daarom bestaat er een speciale beurssimulator.

Speciaal voor u hebben we een selectie gemaakt van drie vooraanstaande versies van die simulator. Klik hier voor deze selectie.

Het voordeel van deze simulatoren is:

  • Een toegankelijk en gebruiksvriendelijk programma
  • U ontvangt gratis ongeveer 20.000 euro fictief oefengeld
  • Overstappen op echt beleggen is mogelijk in hetzelfde programma

Bovendien is de simulator onbeperkt en vrijblijvend te gebruiken. U kunt het gebruiken voor allerlei doeleinden. Gebruik beleggen met een simulator bijvoorbeeld om de beurs beter te leren kennen, een nieuwe beleggingsmethode uit te testen of om uw vaardigheden te trainen. Zonder risico!

U zult het programma in korte tijd onder de knie hebben, omdat het zeer duidelijk is ingedeeld. Hieronder ziet u een screenshot van de simulator. Let op de duidelijke rangschikking van de koersen. Een belegging is zo geopend!

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beleggen met een simulator. Klik voor een vergroting.

Maak kennis met de hefboom

Als u belegt met onze simulator, maakt u automatisch kennis met het hefboomproduct CFD. CFD staat voor Contract for Difference. Door met CFD’s te beleggen, handelt u voor hetzelfde geld met een groter aandelenpakket!

Dit kan doordat u de aandelen niet echt koopt, maar speculeert op hun waarde. Als u gunstig hebt belegd, zorgen CFD’s ervoor dat de impact groter is. U zou dus meer winst kunnen maken! Dat komt doordat u zelf maar een bepaald percentage van het grotere aandelenpakket financiert. Hoe dat precies zit, illustreren we hieronder.

Een voorbeeld beleggen met CFD’s

Kruip in de huid van een belegger! Stelt u zich voor dat u 100 euro overhebt, waarmee u belegt. Hiermee wilt u beleggen op aandelen die 50 euro kosten. Laten we vergelijken wat het verschil is tussen beleggen met CFD’s en traditioneel beleggen.

  • Traditioneel beleggen: van uw inleg van 100 euro kunt u 2 aandelen van 50 euro kopen.
  • CFD beleggen: nu hoeft u slechts 5% van uw positie te financieren. Hierdoor handelt u met 100 euro op een positie die 20x zo groot is. Daardoor handelt u uiteindelijk met een pakket ter waarde van 20.000 euro.

Als de koers nu met 5% stijgt, maakt u bij traditioneel beleggen 5 euro winst. Maar bij beleggen met CFD’s is uw winst maar liefst 100 euro! Dat is het voordeel van CFD’s bij een gunstige belegger.

Beleggen met een simulator als opstapje

U hebt nu gezien wat de voordelen zijn van CFD beleggen. Met de simulator leert u op deze manier beleggen! Zoals u weet, belegt u hier met fictief geld. Daardoor loopt u geen risico om geld te verliezen! Als u eraan toe bent, kunt u overstappen op echt beleggen. Dan kunt u proberen om echte mooie winst te behalen, door ook echt te beleggen.

Beleggen met een simulator? Klik hier om te beginnen!

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Simulation