Wilt u beleggen op de korte termijn? Ga daghandelen met aandelen! Lees er hier meer over en krijg toegang tot onze bijzondere hulpsoftware.

 Daghandelen met aandelen

Wat is daghandelen met aandelen?

Voordat u zelf begint, is het handig om te weten wat daghandelen met aandelen eigenlijk behelst.

Daghandelen houdt in dat u aangeeft of u een daling of een stijging van een koers verwacht. Hierbij kijkt u vooral naar snelle en korte koersveranderingen. Als u hebt ingelegd op de juiste koersbeweging, maakt u winst. U begrijpt het goed: bij daghandelen is het dus ook mogelijk om te beleggen op een daling van de koers! Dit wordt ook wel short gaan genoemd. Beleggen op een koersstijging noemt men ook wel long gaan.

Over het algemeen gebeurt daghandelen in een korte tijd, bijvoorbeeld binnen enkele uren. Maar hoe kunt u een korte koersverandering nu aan zien komen? Daar helpen we u natuurlijk bij.

Nuttige tips op basis van onze ervaringen

Een hele concrete tip bij daghandelen is: volg het beursnieuws. Beursgenoteerde ondernemingen zijn namelijk verplicht om nieuws dat invloed zou kunnen hebben op de koersen, bekend te maken. Beleggers reageren hier vaak weer op. Goed nieuws zou voor een koersstijging kunnen zorgen, slecht nieuws voor het omgekeerde. Let u bij het lezen van het nieuws vooral op:

  • Ondernemingen die verlies maken
  • Ondernemingen die winst maken
  • Ondernemingen die worden overgenomen
  • Banken die positief of negatief advies geven over een onderneming.

Misschien denkt u naar aanleiding van een nieuwsbericht wel te weten of een koers gaat stijgen of dalen. Dan wilt u natuurlijk een belegging openen! Dan hebben wij een mooie optie voor u. Maak kennis met onze gratis beleggingssoftware!

Gemakkelijk een belegging openen met gratis software

U begrijpt waarschijnlijk wel dat u als belegger snel moet kunnen reageren op mogelijke ontwikkelingen. Zo kunt u proberen optimaal te profiteren. Daar is onze handige gratis beleggingssoftware ideaal voor. Wij maken hier zelf ook gebruik van en raden het u absoluut aan. In de afbeelding ziet u het overzichtelijke programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, daghandelen met aandelen. Klik voor een vergroting.

Hieronder ziet u hoe beleggen met de software er eigenlijk aan toegaat.

Beleggen in 3 simpele stappen

Stelt u zich voor dat u gaat beleggen. Daarvoor hoeft u slechts 3 stappen te doorlopen!

  1. U leest een nieuwsfeit dat invloed zou kunnen hebben op een koers
  2. Open een belegging in de desbetreffende onderneming (short of long)
  3. Houd de koers goed in de gaten en sluit de belegging op het juiste moment

Bovendien zorgt de software nog voor een extra effect op uw belegging. U handelt hiermee namelijk automatisch met een hefboom. Een hefboom vergroot uw inleg met een bepaald getal, waardoor u voor hetzelfde geld kunt handelen met een groter aandelenpakket!

U als belegger

Als u met de software zou gaan beleggen, hoe zou dat dan gaan? Kruip in de huid van de belegger en maak het mee.

U leest online een artikel over het sociale medium Facebook. Het bedrijf maakte dit jaar 10% meer winst dan vorig jaar. Dat is natuurlijk goed nieuws, dus u wilt long gaan op aandelen.

Daarom pakt u uw tablet, waarop u de software opent. U klikt Facebook aan en voert uw inleg in. U besluit te handelen met 500 euro. Maar dankzij de hefboom wordt dit getal met 20 vermenigvuldigd. 20×500= 10.000 euro! Bekijk de afbeelding maar.

Daghandelen met aandelen

Figuur 2, daghandelen met aandelen. Klik voor een vergroting.

Gedurende de dag houdt u de koers in de gaten vanaf uw computer, smartphone of tablet. Op een gegeven moment is de koers 5% gestegen! Dat betekent dat u 500 euro winst zou kunnen maken. U besluit dat een rendement van 100% een prachtig resultaat is, dus sluit u de belegging met een druk op de knop.

Leer van anderen

Een belegging zoals hierboven is niet onmogelijk, maar het was natuurlijk maar een voorbeeld. Daarom wilt u misschien wel een waargebeurde belegging lezen. Dat kan! Andere beleggers hebben hun ervaringen uitgeschreven, zodat u ervan kunt leren. Klik hier voor de praktijkvoorbeelden op onze site.

Begin direct met daghandelen met aandelen!

U weet inmiddels veel meer over daghandelen. Daarom raden we u de volgende stap aan: open de software. Misschien wilt u niet direct beleggen met uw eigen geld. In dat geval kunt u gratis en veilig gebruik maken van onze demo. Hier ontvangt u ongeveer 20.000 euro fictief oefengeld waarmee u kunt beleggen op echte koersen! Ontdek zo de voordelen van de software:

  • Handelen vanaf computer, tablet en smartphone
  • Beleggen in aandelen, indices, valuta en grondstoffen
  • Een duidelijk en gebruiksvriendelijk programma

Wacht niet langer! Klik hier voor onze gratis beleggingssoftware

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Daytrading