Wilt u beleggen met zo min mogelijk risico? Ontdek hier een middel: limieten. Lees verder en zie doe uw voordeel met onze beleggingstips.

Beleggingstips

Wat is een limiet?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een limiet? Een limiet is een grens van winst of verlies waarbij een belegging zichzelf sluit. U als belegger kunt deze limiet zelf bepalen. Hoe? En waarom zou u dat doen? Dat ontdekt u in dit artikel.

Waarom een limiet?

Hebt u weleens eerder een artikel van deze website gelezen? Dan kent u de handige gratis beleggingssoftware misschien al. In dit beursprogramma zit een constructie verwerkt, die beter bekend staat als het Contract for Difference (CFD).

Dit is een hefboomproduct, dat ervoor zorgt dat u ook met een kleinere inleg een grote aandelenpositie kunt innemen. Zo zou een kleine koersverandering als een mooi resultaat kunnen opleveren. Klik hier voor meer uitleg over CFD’s.

U vraagt zich nu misschien af waarom we eerst begonnen over CFD’s. Dat is omdat we willen dat u alle kanten van het verhaal kent. Meestal hoort u ons heel positief over CFD’s: wij hebben er namelijk goede ervaringen mee. Maar er bestaat een keerzijde aan deze mogelijkheid tot mooie winst. Met een grote positie, dankzij CFD’s, kunt u namelijk ook verlies maken. U wilt dit natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom leren wij u hoe u met de software een handige limiet kunt instellen. Lees gauw verder.

Beleggingstips in de praktijk

U kunt twee soorten limieten instellen:

  • Stop loss
  • Stop profit

Een stop loss is een ondergrens. Dit houdt in dat de belegging zichzelf automatisch sluit wanneer er een bepaald verlies bereikt is. Als de waarde van een aandeel onverwacht daalt of als u even geen tijd had om de belegging in de gaten te houden, dan hoeft er dankzij de stop loss geen nood aan de man te zijn. We raden u daarom aan om altijd een stop loss in te stellen.

De stop profit is een bovengrens. U kunt zelf bepalen of u hier gebruik van wilt maken. Met deze limiet zorgt u ervoor dat een belegging zichzelf automatisch sluit als er een bepaalde winst bereikt is. Zo wordt de winst die misschien gemaakt zou kunnen worden, ook echt geïnd. Het zou natuurlijk zonde zijn als een koers steeg, maar u de kans miste.

Het instellen van zulke grenzen is bijzonder eenvoudig dankzij de eerder genoemde software. Kijkt u maar naar het screenshot in figuur 1. Dit komt rechtstreeks uit onze software, terwijl we een belegging deden in Facebook.

Beleggingstips

Figuur 1, beleggingstips stop loss. Klik voor een vergroting.

De getallen betekenen het volgende:

  1. De uiteindelijke waarde van onze positie
  2. Het bedrag dat we daadwerkelijk moesten betalen. Dankzij CFD’s is dit slechts een fractie van de totale waarde.
  3. De mogelijkheid van limieten. Om er een in te stellen hoeft u slechts een hoekje aan te klikken en in te voeren welke limiet u wenst. Sluiten bij verlies is een stop loss, sluiten bij winst een stop profit.

Zo eenvoudig is het dus om uw risico’s te beperken met limieten! Hieronder ziet u hoe u er zelf gebruik van kunt maken.

Zelf limieten instellen

Bent u zelf benieuwd geworden naar deze limieten? Probeer het dan gratis uit. In de software kunt u:

  • Altijd gebruik maken van limieten
  • Direct beginnen met echt CFD beleggen
  • Of met ca. 20.000 euro fictief beursgeld realistisch oefenen

Probeer onze beleggingstips uit in de praktijk! Klik hier voor de gratis software

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Order_(exchange)#Stop_orders