Zoekt u een antwoord op de vraag: hoe op de beurs winst maken? Zie dan hoe wij in ruim een halfuur 20 euro winst maakten, met behulp van gratis software.

Hoe op de beurs winst maken

Hoe op de beurs winst maken?

Wij willen u snel een antwoord kunnen geven op: hoe op de beurs winst maken? De beste manier om dit te doen is door u te laten zien hoe beleggen er in de praktijk aan toegaat. Daarom laten we u een waargebeurde en recente ervaring met beleggen zien. Onlangs belegden we in 38 minuten tijd zeer succesvol op de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo. We laten u in 4 stappen zien hoe.

  1. Nieuws over de bank
  2. Een belegging openen
  3. De koers in de gaten houden en sluiten

U merkt dat we onze belegging indelen in stappen. Dat kunt u zelf ook doen: zo weet u waar u mee bezig bent!

 #1 Nieuws over de bank

Een vrije ochtend nuttig doorbrengen

Op de ochtend van vrijdag 28 maart, zo rond een uur of 8, hadden we wat vrije tijd. We besloten om deze tijd nuttig te gebruiken. In plaats van uit te slapen, gingen we een belegging openen. Maar op welke koers? Dat is altijd een lastige vraag.

Het bekijken van het beursnieuws kan u helpen bij het kiezen van een belegging. Zo lazen wij rond half negen dit bericht:

Hoe op de beurs winst maken

Figuur 1, hoe op de beurs winst maken? Klik voor een vergroting. Bron: RTLZ

De verwachting naar aanleiding van een nieuwsbericht

Intasa, een grote bank uit Italië, maakte verlies. Dat lijkt slecht nieuws, wat zou kunnen duiden op dalende koersen. Maar u als kritische belegger leest natuurlijk verder. En dan ziet u staan dat de bank ook bezig is met hervorming, waardoor het op de lange termijn een sterker bedrijf wordt. Ook vermoeden de experts dat de bank de komende jaren juist een sterke positie zal verkrijgen. Dat is juist zeer goed nieuws voor de bank!

Het zou kunnen dat beleggers door dit vooruitzicht juist meer vertrouwen krijgen in Intasa en dat de vraag naar aandelen juist toeneemt. Dit bericht zou dus een koersstijging in gang kunnen zetten. En daar wilden wij van profiteren! Daarom openden we gauw een belegging.

#2 Een belegging openen

Hoe op de beurs winst maken? Snel handelen met gratis software

Omdat we vermoedden dat er een koersstijging van Intesa aan zat te komen, was het belangrijk om snel te handelen. Wij lazen het nieuwsbericht ongeveer om 08:30. Om 09:00 gaat de beurs open. Het was van belang dat we onze belegging dan zo snel mogelijk openden, om optimaal te profiteren. Gelukkig werd dit proces vergemakkelijkt door de gratis beleggingssoftware die we gebruiken.

Contract for Difference

Een bijzondere eigenschap van dit programma is dat u automatisch belegt met een hefboom. Dit effect wordt ook wel Contract for Difference (CFD) genoemd. Het zorgt ervoor dat u met een kleine inleg ook kunt handelen als een grotere belegger.

Onze inleg bedroeg slechts 100 euro. Maar dankzij CFD’s konden we toch handelen met een aandelenpakket dat 20x meer waard was. Hieronder ziet u het resultaat van deze vermenigvuldiging.

Hoe op de beurs winst maken

Figuur 2, hoe op de beurs winst maken? Klik voor een vergroting.

Het kostte ons slechts enkele seconden om de belegging te openen. We klikten de koers van Intesa aan, voerden de inleg in en bevestigden onze aankoop. Om 09:06 begon onze belegging.

#3 De koers in de gaten houden en sluiten

Nu was het van belang om de koers in de gaten te houden, zodat de belegging op een gunstig moment kon worden gesloten. In principe is dit heel eenvoudig, omdat u het programma kunt openen op computer, tablet en smartphone. Maar wij moesten nu naar ons werk en konden dus de koers dus niet op de voet volgen. Daarom stelden we limieten in. Dit is een boven- en een ondergrens die u zelf bepaalt. Als deze bereikt wordt, sluit de belegging zich vanzelf.

Wij stelden in dat de belegging zichzelf moest sluiten bij 20 euro winst. Dit gebeurde 38 minuten later al! Later die dag bekeken we de koersgrafiek en ons mooie resultaat, dat u hieronder ziet.

Hoe op de beurs winst maken

Figuur 3, hoe op de beurs winst maken? Klik voor een vergroting.

De winst, die u hieronder ziet, werd automatisch bijgeschreven op ons account. 20 euro winst in slechts 38 minuten tijd, met een inleg van 100 euro! Een prachtig resultaat, dat relatief gemakkelijk werd behaald dankzij de software.

Hoe op de beurs winst maken

Figuur 4, hoe op de beurs winst maken? Resultaat. Klik voor een vergroting.

Het antwoord: hoe op de beurs winst maken?

In dit artikel hebt u gezien hoe wij winst maakten op de beurs:

  • Lees het nieuws
  • Open een belegging met behulp van CFD’s
  • Sluit de belegging, eventueel met behulp van limieten

Dit kunt u zelf ook heel gemakkelijk doen. De gratis software is ook voor u toegankelijk! Klik op de link onderaan dit artikel en het programma is binnen 5 minuten startklaar. Bovendien kunt u er ook voor kiezen om het programma eerst gratis en vrijblijvend uit te proberen bij de ingesloten demo. Dit is een oefenomgeving waarin u ca. 20.000 euro fictief zakgeld ontvangt, om mee te beleggen op echte koersen!

Hoe op de beurs winst maken? Doe het zelf! Klik hier voor de software

Bronnen: http://en.wikipedia.org/wiki/Intesa_Sanpaolo,
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/miljardenverlies-voor-intesa-sanpaolo