Klein bedrag beleggen? Zie hier hoe en probeer het zelf! Wij maakten 36 euro winst in 20 minuten, door te handelen op de Spaanse index.

Klein bedrag beleggen

In dit artikel

U wilt weten of het mogelijk is om te beleggen met een klein bedrag. In dit artikel zullen we bewijzen dat dit kan, door u een waargebeurde beleggingservaring te tonen. Eind maart belegden we met 100 euro op de Spaanse index. Dat deden we in 3 stappen:

  1. Nieuws
  2. Klein bedrag beleggen
  3. Winst innen

Lees verder en leer van onze ervaring! Aan het einde van dit artikel vertellen we u hoe u zelf gratis kunt beginnen met beleggen.

Stap 1: Nieuws

Op woensdag 26 maart wilden we een belegging doen. Ons budget bedroeg 100 euro. Voordat we beleggen, bereiden we ons zo goed mogelijk voor door het beursnieuws te lezen. Hierbij stuitten we op dit artikel:

Klein bedrag beleggen

Figuur 1, klein bedrag beleggen. Klik voor een vergroting. Bron: ANP

U ziet het: na jarenlange krimp gaat het weer beter met de Spaanse economie! Dat is natuurlijk bijzonder goed nieuws. Aan de hand van dit nieuwsbericht stelden we een verwachting op:

  • De Spaanse economie trekt aan
  • Hierdoor willen meer beleggers aandelen van Spaanse bedrijven kopen
  • De waarde van de Spaanse index stijgt

De Spaanse index is een verzameling van de grootste Spaanse bedrijven. Het lijkt dus op de Nederlandse AEX. Omdat we vermoedden dat deze index in waarde zou gaan stijgen, besloten we er een belegging op te openen.

Stap 2: Klein bedrag beleggen

Een belegging openen is gemakkelijker dan u denkt! Wij gebruiken namelijk gratis  beurssoftware. Hier kunt u ook gebruik van maken.

Deze software is duidelijk ingedeeld, waardoor we de Spaanse index binnen enkele seconden gevonden hadden. We legden 100 euro in. Toch was onze positie meer waard dan dat! Dat komt omdat er een handige constructie verwerkt zit in de software: CFD. Hierdoor wordt uw inleg als het ware vermenigvuldigd met een factor. Bij deze belegging was de uiteindelijke waarde van onze positie 300×100= 30.000 euro. Klein bedrag beleggen? Toch een grote positie, dankzij CFD’s! Hieronder ziet u hier een screenshot van.

Klein bedrag beleggen

Figuur 2, klein bedrag beleggen. Klik voor een vergroting.

Stap 3: Winst innen

Nu is het belangrijk om de koers goed in de gaten te houden. Als de index inderdaad meer waard wordt, moeten we de belegging gauw met winst sluiten. Gelukkig konden we de koers volgen vanaf onze pc, tablet en smartphone.

 Klein bedrag beleggen

Figuur 3, klein bedrag beleggen. Klik voor een vergroting.

De koers steeg inderdaad, onze verwachting kwam uit! Dankzij CFD’s was een kleine stijging al voldoende voor een mooie winst. Om het bijkomende risico in te perken, maakten we gebruik van limieten.

Binnen 20 minuten was onze positie 36 euro meer waard geworden! We sloten de belegging. Het rendement van 35% werd automatisch bijgeschreven op ons account. Hier ziet u een screenshot van het prachtige resultaat.

Klein bedrag beleggen

Figuur 4, klein bedrag beleggen. Klik voor een vergroting.

Nu bent u aan zet!

U hebt gezien dat het goed mogelijk is om met een klein bedrag een mooie winst te maken. Ook hebt u de voordelen van de constructie CFD ontdekt. Jeuken uw handen om zelf aan de slag te gaan? Dat kan! De speciale beurssoftware die wij gebruiken, is ook voor u toegankelijk.

Voordelen van de software zijn:

  • Gratis en toegankelijk
  • Snel beleggen vanaf al uw apparaten
  • Oefenen in de demo met ca. 20.000 euro fictief geld

De demo is een soort beurssimilator. Hier krijgt u echte aandelen en realtime koersen te zien, waarop u kunt beleggen. Het enige verschil is dat u handelt met fictief geld. Het is dus een ideale en risicovrije oefening! Overstappen tussen de demo en echt beleggen kan op ieder moment.

Klein bedrag beleggen? Klik hier voor de software!

Bron: http://deaandeelhouder.nl/news/2014/3/19/beursblik_theodoor_gilissen_bankiers_verhoogt_/, http://en.wikipedia.org/wiki/Investment