Bent u nog helemaal nieuw op het gebied van online beleggen en wilt u graag meer leren over beurs beleggen? Dan is dit uw kans om zonder risico gratis te oefenen met online beleggen en er zo veel over te leren. Dit kunt u doen via de CFD methode aan de hand van de handelsoftware.

Beurs beleggen

Manieren van beurs beleggen

Het beleggen in CFD’s is steeds meer in trek bij de mensen. CFD staat voor Contract for difference. Met de CFD methode hoeft u niet hoog in te zetten om winsten te behalen, dit komt doordat CFD’s met marges werken. U hoeft om een aandelenpositie te openen met CFD’s, alleen een marge in te leggen. Hierdoor kunt u met meer aandelen handelen. U belegt bijv. bij een broker 100 euro (de marge) in aandeel X en handelt hiervoor 1000 euro aan aandelen. U betaalt dus minder en krijgt hiervoor meer aandelen in de plaats. Stel dat de koers stijgt met 5%, dan maakt u dus een winst van 50 euro. Voor meer informatie over CFD, raadpleeg dit artikel.

Maar hoe weet u nou wanneer in te spelen op koersveranderingen? Dat is een goede vraag. Dit kan gedaan worden door nieuwe informatie over een desbetreffende aandeel in de gaten te houden. Wanneer er nieuwe informatie verschijnt is de kans groot dat er een koersverandering plaats gaat vinden. Aan de hand van de nieuwe informatie kunt u besluiten te gaan beleggen of niet. Het vinden van deze informatie is heel eenvoudig. U kunt deze informatie namelijk op het internet opzoeken via bekende beurssites als fd.nl, deaandeelhouder.nl en bloomberg.com. De beurs opent om 09:00 uur en sluit om 17:30 uur.

Met de handelsoftware kunt u binnen slechts 5 minuten een demorekening openen. Via deze rekening kunt u beleggen met demofondsen. Het lijkt alsof u echt aan het beleggen bent met echte marktomstandigheden, u loopt alleen geen financieel risico. Op deze manier kunt u geweldig oefenen met beleggen voordat u met echt geld aan de slag gaat.

Voorbeeld beurs beleggen

Om aan u te laten zien hoe de software werkt, zullen we u meenemen in een belegging met deze software. We beschrijven onze ervaring, maar plaatsen u hierin. Zo is het alsof u belegt.

Op maandag 3 februari verscheen onderstaand artikel waarin staat dat er weer groei is in de Griekse industrie. Deze informatie kan relevant zijn voor de Griekse aandeelkoersen. U besluit daarom te beleggen in de Griekse index. De vraag is nu wat gaat er met de koers gebeuren aan de hand van deze informatie? Aan de hand hiervan kunt u een verwachting opmaken en besluiten of u hier op wilt inspelen of niet.

Beurs beleggen

Figuur 1, Beurs beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Verwachting beurs Griekenland

Uit figuur 1 kunt u opmaken dat er een positieve groei is in Griekenland. Wat u dus kunt verwachten is dat de koers zal stijgen. Dit maakt het dus interessant om aandelen hierin te kopen.

Aandelen kopen Griekenland

Het beleggen via CFD is ideaal. Dit komt doordat zij met marges werken. Om een positie te openen hoef je alleen maar een marge te betalen, hierdoor kunt u met grotere posities handelen. Als gevolg van een koersstijging worden grotere aandelenposities meer waard. Een voordeel voor u!

Stel dat u, naar aanleiding van het nieuws, besluit aandelen (contracten) van de Griekse index te kopen (Griekenland 20). U bepaalt dan zelf hoeveel u inzet, dit hoeft helemaal geen groot bedrag te zijn. Stel u besluit om met 800 euro een positie aan te gaan terwijl de (CFD) marge op de Griekse index 2% is. Dan kunt u gaan handelen met 40.000 euro aan aandelen.

Beurs beleggen

Figuur 2, Beurs beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Zoals hierboven uitgelegd kunt u met een bedrag van €800, beleggen in contracten met een waarde van 40.098.24 euro. Als de koers van de Griekse index nu met 0,6% stijgt, worden uw aandelen 242 euro waard. Op deze manier profiteert u met een relatief klein bedrag, 800 euro, van een groot aandelenpakket. Als u nu namelijk de positie weer sluit, hebt u 242 euro verdiend met die 800 euro, een rendement van 30%.

 Beurs beleggen

Figuur 3, Beurs beleggen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Conclusies beurs beleggen

Aan de hand van dit artikel zijn de volgende conclusies te trekken:

  • Gratis oefenen
  • CFD biedt mogelijkheden
  • Op het internet zijn actuele beursberichten te vinden

De handelsoftware gratis downloaden?

Wilt u zelf leren beleggen met CFD’s? Grijp dan nu uw kans en klik op de gratis demo versie. Hier kunt u gratis met een fictief kapitaal CFD beleggen op echte koersen.

Bron: Deaandeelhouder.nl