Starten met daghandelen Coty heeft bij ons een winst van 56 euro opgeleverd! Heb je altijd willen starten met online beleggen? Wij leggen in dit artikel het beleggen en daghandelen uit aan de hand van onze beleggingservaring. Daghandelen wordt steeds populairder, wil jij ook leren hoe je kunt starten met daghandelen? Lees dan nu verder!

Starten met daghandelen Coty

Daghandelen

Daghandelen wordt ook wel daytraden genoemd, dit is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen open en sluit je een positie op dezelfde beursdag. Tegenwoordig wordt het daghandelen steeds populairder. Je kunt snel gaan daghandelen en je ziet snel resultaat. Je kunt profiteren van de hefboomconstructie als je gaat daghandelen. Bij de hefboomconstructie wordt je inleg namelijk vermenigvuldigd met een bepaalde factor, waar je niks extra’s voor hoeft te betalen! De hefboomfactor kan verschillen per effect, maar in de meeste gevallen is het 1:20. Dat betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 20. De hefboomconstructie maakt het mogelijk om een hogere aandelenpositie in te nemen met dezelfde inleg. Tevens maakt de hefboomconstructie het mogelijk om te beleggen met weinig geld, je hoeft dus niet te beleggen met 1000 euro.

Starten met daghandelen Coty: aanleiding

Voordat wij gaan beleggen kijken wij altijd naar recente ontwikkelingen van beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand hiervan maken wij een keuze om te speculeren op een koersstijging of een koersdaling. Wij kwamen op 16 juni het onderstaande nieuwsbericht tegen over de Amerikaanse cosmeticagroep, Coty. Uit dit artikel kan worden geconstateerd dat het goed gaat met Coty. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om te speculeren op een koersstijging Coty.

Starten met daghandelen Coty

Figuur 1: Starten met daghandelen Coty – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Starten met daghandelen Coty: positie openen

Wij hebben onze positie geopend om 15:30 uur met een inleg van 133 euro. Na de hefboomconstructie kreeg onze inleg een waarde van 2.676 euro. De hefboomfactor was namelijk 1:20, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 20 (133 x 20 = 2.676). Met deze nieuwe waarde konden wij een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Coty. In onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers is gaan stijgen en dat de koers niet veel fluctueerde. Wij besloten onze positie te sluiten binnen een uur, aangezien wij op dat moment al een mooie winst hadden gerealiseerd.

Starten met daghandelen Coty

Figuur 2: Starten met daghandelen Coty – koersverloop. Klik om te vergroten.

Starten met daghandelen Coty: eindresultaat

Wij hebben met een inleg van 133 euro en een winst van 56 euro, een rendement van 42% gerealiseerd! Wij hebben dit binnen een uur behaald, dat is een uitstekend resultaat. In het onderstaande figuur worden de winst, de reden van sluiten en de beleggingstijd weergeven.

Starten met daghandelen Coty

Figuur 3: Starten met daghandelen Coty – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Wil jij nu zelf daytrader worden? Je kunt nu zelf het daytraden leren en nu het gratis beleggingsprogramma downloaden om te starten met beleggen. Je kunt in dit programma ervoor kiezen om gelijk te starten met beleggen of je kunt ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van beleggen met demo geld. Hierbij ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt beleggen op werkelijke koersen. Je kunt je ook meer verdiepen in de theorie met de cursus aandelen voor dummies. Hier wordt het daghandelen uitgelegd, tevens zullen hier een aantal beleggingstermen aan bod komen die handig zijn in de beleggingswereld.

Download nu het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4069387/coty-dichtbij-aankoop-onderdelen-pg.html