Wil jij net als ons succesvol daghandelen OCI en daarbij een mooi rendement realiseren? Daghandelen is voor sommige een nieuw begrip, het is echter niet ingewikkeld. Met online beleggen is het mogelijk om te starten met daghandelen. Wij zullen in dit artikel het daghandelen nader toelichten, zodat je zelf kunt starten met het realiseren van leuke rendementen.

Succesvol daghandelen OCI

Daghandelen

Bij daghandelen zorg je ervoor dat je een positie opent en op dezelfde dag weer sluit. Tevens probeer je ervoor te zorgen dat je hierbij een leuke winst realiseert. De Engelse term voor daghandelen wordt ook vaak gebruikt in de beleggingswereld, namelijk daytraden. Daghandelen is een unieke innovatie waar je van kunt profiteren bij het gebruik van online beleggen. Bij online beleggen maak je namelijk gebruik van de hefboomconstructie. Wat houdt de hefboomconstructie in? De hefboomconstructie geeft beleggers de mogelijkheid om te beleggen met een kleine inleg. De hefboomconstructie vermenigvuldigd de inleg met een bepaalde factor. Deze factor is overigens geheel afhankelijk van het soort effect. Indien je ervoor kiest om te beleggen in goud, zal je inleg met een hogere factor worden vermenigvuldigd dan wanneer je bijvoorbeeld belegt in Ahold. De hefboomfactor van goud is namelijk 1:152, dat betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 152. Het getal wat hieruit komt, is de nieuwe waarde van je inleg. Je kunt hiermee een hogere aandelenpositie innemen, waardoor je uiteindelijk een hogere winst kunt realiseren. Hieronder wordt een demonstratie van de hefboom weergegeven.

 Succesvol daghandelen OCI

Figuur 1: Voorbeeld hefboomconstructie. Klik om te vergroten.

Fundamentele analyse

Wij vinden het van belang om een aanleiding te hebben voordat je ervoor kiest om te gaan beleggen. Wij maken hierbij gebruik van de fundamentele analyse, dat is één van de methodes die je kunt kiezen om te gaan beleggen. Bij de fundamentele analyse kijk je naar de financiële situatie van een bedrijf en met name naar de recente ontwikkelingen. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op de populariteit van de aandelen van dat bedrijf onder de beleggers. Wij kiezen er bij positieve nieuwsberichten vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers en dat hierdoor de koers tevens zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf dan in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat tevens de koers hierdoor zal gaan dalen.

Succesvol daghandelen OCI: aanleiding

Op 20 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de kunstmestproducent, OCI. In het bericht wordt vermeld dat de producent gesprekken heeft over mogelijke fusie. Dit is een positief nieuwsbericht over de producent. Wij hebben er daarom voor gekozen om te gaan speculeren op een koersstijging OCI.

Succesvol daghandelen OCI

Figuur 2: Succesvol daghandelen OCI – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Succesvol daghandelen OCI: positie openen

Wij openden onze positie om 9:45 uur met een inleg van 221 euro. Na de hefboomconstructie kreeg onze inleg echter een nieuwe waarde van 4.429 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 150 aandelen OCI. Tevens stelden wij de profit call functie in. Bij het online beleggen kun je namelijk gebruikmaken van de functies profit call en stop loss. Met de stop loss kun je je maximale verlies instellen, zodat je nooit meer kunt verliezen dan dat jij zelf hebt ingesteld. Met de profit call kun je een gewenst winstpunt instellen. Als de koers dit punt bereikt zal de positie automatisch worden gesloten. Deze functies zijn erg handig als je geen tijd hebt om de koers constant in de gaten te houden.

In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. In het koersverloop is te zien dat de koers eerst een stijging maakte en daarna constant bleef.

Succesvol daghandelen OCI

Figuur 3: Succesvol daghandelen OCI – koersverloop. Klik om te vergroten.

Succesvol daghandelen OCI: eindresultaat

Onze belegging werd automatisch gesloten door de profit call, die wij van tevoren hadden ingesteld. Wij hebben met een inleg van 221 euro en een winst van 97 euro, een rendement van 44% weten te realiseren binnen 1 uur tijd! Dat is een uitstekend rendement in een korte tijd. In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven met de winst, reden van sluiten en beleggingstijd.

 Succesvol daghandelen OCI

Figuur 4: Succesvol daghandelen OCI – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Wil jij ook daytrader worden? Download dan de gratis beleggingssoftware, zodat je gelijk kunt starten! Je kunt in dit programma ervoor kiezen om gelijk te starten met beleggen met echt geld of je kunt ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van het demo account. Met het demo account kun je fictief beleggen met een bedrag van 20.000 euro. Je kunt hiermee beleggen op werkelijke koersen. Op deze manier kun je het beleggen onder de knie krijgen, voordat je begint met beleggen met echt geld. Indien je het gevoel hebt dat je je nog iets meer wilt inlezen met betrekking tot de theorie van het beleggen, kun je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van de gratis cursus beleggen. De cursus duurt ongeveer 30 minuten!

Download de gratis beleggingssoftware!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.nu.nl/beurs/4091370/oci-bevestigt-fusiegesprekken.html