Contract For Difference (CFD) is een revolutionaire manier van beleggen die stijgende populariteit geniet. Dit artikel legt helder uit hoe CFD precies werkt. CFD is vernieuwend, ruimdenkend en biedt vooral veel kansen! Welkom bij de CFD uitleg.

cfd uitleg

CFD uitleg: de basis

De basis onder CFD beleggen is het feit dat een grotere aandelenpositie bij een koersstijging absoluut meer stijgt dan een kleinere positie. Voor veel mensen zal dit logisch klinken, toch zullen we met een klein voorbeeldje dit hele concept uitleggen.

Voorbeeld: Twee beleggers, de één heeft 100 euro aan aandelen Heineken en de ander 1.000 euro aan aandelen Heineken. Op een dag stijgt de koers van het aandeel Heineken met 5%. Dit zorgt ervoor dat de aandelenpositie van de eerste belegger 5 euro meer waard wordt. De aandelenpositie van de tweede belegger wordt echter niet 5 euro meer waard, maar 50 euro. Uiteraard komt dit doordat de tweede aandelenpositie uit meer aandelen bestaat, want elk aandeel wordt natuurlijk evenveel meer waard. Toch kan gezegd worden dat een grotere aandelenpositie absoluut meer in waarde stijgt dan een kleinere.

CFD uitleg: grotere positie, grotere winst

Zoals gezegd rust CFD op dit principe. Wanneer een belegger besluit met CFD’s te gaan beleggen, wordt zijn inleg vermenigvuldigt met een factor. De uitkomst van deze rekensom is de waarde van de positie die de belegger inneemt. U begrijpt het goed, de belegger financiert dus maar een klein deel van de positie. De rest neemt de ontwikkelaar van CFD voor zijn rekening. Wel mag de belegger de winst die hij behaalt met de ‘grote’ positie zelf houden. Om het duidelijk te maken, gebruiken wij weer een voorbeeld.

Voorbeeld: Bas Tivoli wil beleggen met CFD omdat hij weinig te besteden heeft, maar wel flink wil profiteren. Omdat hij bij zijn broker toch niet meer dan zijn inleg kan verliezen, durft hij het bijkomende risico aan. Bas wil met 50 euro beleggen en koopt hiervoor een positie Heineken met CFD software. De software rekent met een factor 10. Hierdoor is de positie van Bas 500 euro waard. Net als in het vorige voorbeeld stijgt de koers van Heineken met 5%. Bas’ positie wordt hierdoor 25 euro meer waard. Hij besluit direct te stoppen; krijgt daardoor zijn inleg terug met daarbovenop de 25 euro winst.

Bas heeft belegd met 50 euro en gebruikt gemaakt van CFD. Hierdoor kon hij bij 5% stijging een winst van 25 euro winnen.

De kracht van CFD

Als u wat langer stil staat bij dit bedrag, begrijpt u de kracht van CFD. Normaliter zou Bas als hij met 50 euro zou beleggen, maar 2,5 euro hebben verdiend. Nu is dat dus tien keer zoveel. Uiteraard doordat hij met 10 keer zoveel aandelen kon handelen. De kracht van CFD!

Op deze site vindt u verscheidende ervaringen met CFD. Via deze link kunt u enkele van deze lezen.

Wilt u CFD zelf eens proberen?

Bent u benieuwd naar deze manier van beleggen? U kunt het risicoloos proberen! Via deze link kunt u in een demo met 20.000 euro op echte koersen CFD beleggen proberen. Deze demo werkt overigens met echte koersen. Wanneer dus voor de demo kiest, maakt u kennis met de echte beurs. Als u nieuw bent met beleggen, is dit een grote kans! Klik op deze link als u CFD in de demo wilt proberen.

Wilt u direct beginnen aan het echte werk? Klik dan op deze link en kies voor de echte modus!

Online aandelen kopen

Figuur 1, CFD uitleg. Klik op figuur om deze te vergroten.

Tevreden met deze CFD uitleg? Klik hier om CFD zelf te proberen!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference