Ervaring aandelen kopen Philip Morris heeft bij ons een mooie winst opgeleverd van 40 euro! Wil jij net als ons ook een mooie winst realiseren? Start dan net als ons met online beleggen. Met online beleggen kun je mooie winsten realiseren tegen een lage inleg. Bij online beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Hierdoor kun je hogere winsten realiseren dan bij het traditioneel beleggen. We zullen het online beleggen en het hefboomeffect nader toelichten met behulp van onze beleggingservaring, zodat wij het online beleggen goed kunnen illustreren.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris

Het hefboomeffect

Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van het hefboomeffect, maar wat is het hefboomeffect eigenlijk? Het hefboomeffect geeft mensen de mogelijkheid om te beleggen met een kleine inleg. Je hoeft met online beleggen dus niet te beleggen met 1000 euro. Het hefboomeffect vermenigvuldigd namelijk je inleg met een bepaalde factor. De uitkomst hiervan wordt de nieuwe waarde van je inleg, zonder dat je daar meer geld voor hoeft in te leggen! Met de nieuwe waarde van je inleg kun je een hogere aandelenpositie innemen, waardoor je een hogere winst kunt realiseren. De hefboomfactor kan overigens verschillen per effect. Indien je belegt in goud, zal de factor hoger zijn dan wanneer je bijvoorbeeld belegt in het bedrijf TomTom. Bij traditioneel beleggen wordt geen gebruik gemaakt van het hefboomeffect. Dat is de reden dat online beleggen veel aantrekkelijker is dan het traditioneel beleggen. Je kunt bij online beleggen tevens op ieder moment van de dag beleggen, dat is bij het traditioneel beleggen niet het geval. Hieronder wordt een voorbeeld van in goud beleggen weergegeven. De hefboomfactor bij goud is namelijk 1:152.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris

Figuur 1: Voorbeeld in goud beleggen – hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris: aanleiding

Op 15 juli kwamen wij het onderstaande bericht tegen over de sigarettenfabrikant Philip Morris. In dit bericht wordt aangegeven dat de sigarettenfabrikant in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,75 miljard euro had, dat is 2 procent meer dan een jaar eerder. Dit is erg positief nieuws over de fabrikant. Bij positieve nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf dan populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris

Figuur 2: Ervaring aandelen kopen Philip Morris – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris: koersverloop

Wij gingen speculeren op een koersstijging Philip Morris en wij openden onze positie om 15:32 uur met een inleg van 191 euro. Na het hefboomeffect kreeg onze inleg een nieuwe waarde van 3.833 euro. Hiermee konden wij een aandelenpositie innemen van 50 aandelen Philip Morris. Het koersverloop van onze belegging wordt hieronder weergegeven. Wij hadden bij het openen van onze belegging de functie profit call ingesteld. Bij een profit call wordt je positie automatisch gesloten als de koers het vooraf ingestelde winstpunt heeft bereikt. Onze positie werd binnen 20 minuten gesloten door de profit call. De koers had op dat moment het aangegeven winstpunt behaald.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris

Figuur 3: Ervaring aandelen kopen Philip Morris – koersverloop. Klik om te vergroten.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris: eindresultaat

Onze positie werd automatisch gesloten om 15:51 uur. Wij hadden op dat moment een winst van 40 euro gerealiseerd. Met een inleg van 191 euro en een winst van 40 euro, hebben wij een rendement van 21 procent behaald! Dat is een prima rendement binnen slechts 20 minuten tijd! In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat met de winst, reden van sluiten en beleggingstijd weergegeven.

Ervaring aandelen kopen Philip Morris

Figuur 4: Ervaring aandelen kopen Philip Morris – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij ook beleggen met 100 euro of minder? Je kunt nu zelf beginnen met virtueel beleggen door het gratis beleggingsprogramma te downloaden! In dit programma heb je de keuze uit de volgende twee opties: beleggen met echt geld en demo-modus. Als je liever eerst het beleggen wilt oefenen dan is het verstandig om eerst gebruik te maken van de demo-modus. Je ontvangt bij deze demo een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt beleggen op werkelijke koersen. Je kunt na het oefenen gemakkelijk overschakelen naar het beleggen met echt geld. Indien nodig, is het ook mogelijk om terug te schakelen naar de demo-modus. Het demo beleggen wordt ook wel gezien als de beurs voor beginners.

Download hier het gratis beleggingsprogramma om te starten met online beleggen!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference
http://www.nu.nl/beurs/4089484/hogere-prijzen-stuwen-winst-philip-morris.html