Thuis beleggen met 400 euro in Glencore, zo begon ons succesverhaal! Zoals vele ervaren beleggers, was onze eerst stap het doorlezen van nieuwsberichten. Het is slechts een kleine moeite en kan het verschil maken tussen goede en slechte resultaten. Zeker als men gaat beleggen met 400 euro of meer is het vooronderzoek de moeite waard. In dit artikel zullen wij verder toelichten op welke wijze wij een rendement van 57,6% behaald hebben.

Thuis beleggen met 400 euro Glencore

Thuis beleggen met 400 euro: het hefboomeffect

De reden dat men zo’n groot rendement kan realiseren met een inleg van 400 euro komt door het hefboomeffect dat veel online beleggingsprogramma’s hanteren. Dit zorgt ervoor dat u in sommige gevallen tot wel 20 keer uw inzet kan beleggen in aandelen. Hierdoor hoeven beleggers zelf geen enorme bedragen in te zetten om aangename winsten te draaien. Voor meer informatie over het hefboomeffect en beleggingstips verwijs ik u door naar onze Cursus Beleggen. De cursus kunt u hier gratis doorlezen.

Thuis beleggen met 400 euro: Glencore’s achtergrond

Bij het beleggen hanteren wij de fundamentele analyse. Dit betekent dat wij beleggen aan de hand van nieuwsberichten over beursgenoteerde bedrijven. Na het lezen van diverse nieuwsberichten hebben wij het onderstaande artikel gevonden over de schuldensituatie waarin de grondstofhandelaar Glencore zich in verkeerd en de bijbehorende maatregelen. Er waren twee factoren die voor ons bepaalde dat wij short (winst maken op dalende aandelen) moesten gaan, namelijk:

  • De enorme schulden waarin het bedrijf zich op het moment in verkeerde;
  • Het schrappen van het dividend van Glencore aandeelhouders;
  • Het creëren en uitgeven van een groot aantal nieuwe aandelen.

Doordat het bekend werd gemaakt dat het bedrijf in circa 30 miljard dollar schuld verkeerde, was het voor veel aandeelhouders een veilige optie geweest om de aandelen te verkopen. De mindering in dividend uitkering heeft ook een negatieve invloed op de vraag naar Glencore aandelen.

Thuis beleggen met 400 euro Glencore nieuwsartikel

Figuur 1: Aanleidend nieuwsartikel thuis beleggen in Glencore. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Thuis beleggen met 400 euro: short gaan Glencore

Vlak na de publicatie van het nieuwsbericht is er een geleidelijke daling geweest in de koers. Wij zijn short gegaan bij een aandeelwaarde van 135,59 pond. Met een inleg van ruim 400 euro hebben wij, door middel van een hefboomeffect, in 5.000 aandelen kunnen beleggen met een totale waarde van 6779,50 pond. Hieronder kunt u het bijbehorend koersverloop aflezen. De rode lijn geeft het openen en de groene lijn het sluiten van de positie weer.

Thuis beleggen met 400 euro Koersverloop Glencore

 Figuur 2: Thuis beleggen met 400 euro: Koersverloop van Glencore. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Thuis beleggen met 400 euro: eindresultaat Glencore

Onze eerder opgestelde hypothese voor het koersverloop van Glencore aandelen kan dus als correct worden beschouwd. De prijs per aandeel is gedaald in een vrijwel constant verloop. Slim en snel thuis beleggen heeft ons in dit geval een winst opgeleverd van 266,49 euro binnen een uur. Hieronder kunt u de beleggingsresultaten terugvinden van het in Glencore beleggen met 400 euro.

 Thuis beleggen met 400 euro beleggingsresultaten Glencore

Figuur 3: Thuis beleggen met 400 euro: Beleggingsresultaten Glencore. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Zelf beginnen met thuis beleggen

Is thuis beleggen en zelf koersen voorspellen voor u weggelegd? Dan kunt u op onze vergelijkingspagina verschillende beleggingssoftware gratis downloaden en het beleggingsspel uitproberen.

Deze programma’s bieden u ook de mogelijkheid om gratis met fictief geld te beleggen. Op deze manier kunt u zelf aandelen kopen en verhandelen op een realistische online beurs. Het is als het ware een beurs voor beginners. De koersen van de demo zijn namelijk gelijk aan die van het echte geld, zodat u zich kunt ontwikkelen als belegger zonder risico.

Als hulpmiddel bij het thuis beleggen kunt u ook onze gratis cursus beleggen voor beginners volgen om u beter voor te bereiden en om uiteindelijk net als ons verstandig te kunnen beleggen met 400 euro of meer.

Download hier gratis een beleggingsprogramma naar keuze!

 Bronnen: http://deaandeelhouder.nl/news/2015/9/7/stevige_maatregelen_glencore_voor_schuldreduct/

http://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/3827552/glencore-schrapt-dividend-geeft-aandelen-uit-om-schuld-te-verlagen