Help uzelf verder en leer de beurs voor beginners kennen. Hier wordt de beurs uitgelegd, ziet u een praktijkvoorbeeld en kunt u zelf gratis ervaring opdoen.

Beurs voor beginners

Uitleg over de beurs voor beginners

Wist u dat het principe achter beleggen eigenlijk heel eenvoudig is? Het draait allemaal om vraag en aanbod. Stel, u verkoopt uw huis tegen een bepaalde vraagprijs. Maar dan blijkt dat er twee mogelijke kopers zijn. De vraag is dus gestegen. Waarschijnlijk zullen de gegadigden tegen elkaar opbieden, waardoor u uw huis voor een hogere prijs kunt verkopen.

Zo werkt vraag en aanbod bij beleggen ook. U probeert aandelen te verhandelen waarvan u hoopt dat ze in waarde zullen stijgen, zodat u ze met winst kunt verkopen op een later tijdstip.

De beleggingsproducten, zoals aandelen, schommelen dus in prijs. Ook dat komt door vraag en aanbod. Dergelijke informatie wordt voor u bijgehouden door handige, gratis

beleggingssoftware. Hieronder ziet u daar een screenshot van.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, beurs voor beginners: koersgrafiek. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

We zullen u nu laten zien hoe beleggen met de software er in de praktijk aan toegaat. Onderaan dit artikel vindt u een link, waarmee u zelf toegang hebt tot de software.

Een voorbeeld uit de praktijk

U weet nu dus dat vraag en aanbod erg belangrijk is bij beleggen. Maar hoe kunt u hier inzicht in krijgen? Het is niet mogelijk om de koeren echt te voorspellen. Toch kunt u proberen om een inschatting te maken. Dit zullen we laten zien met een waargebeurde belegging op ING. Wilt u meer praktijkvoorbeelden? Klik dan hier.

Voor de duidelijkheid zullen we deze belegging in stappen indelen.

  1. De aanleiding
  2. Een positie innemen
  3. De belegging volgen en sluiten

De aanleiding

De eerste stap was de zogenaamde aanleiding voor een belegging. Hiervoor gebruikten we onderstaand nieuwsbericht over ING, dat wij om 8:30 ’s morgens lazen.

Beurs voor beginners

Figuur 2, beurs voor beginners. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het artikel bericht dat het goed gaat met ING. Dit kan invloed hebben op de waarde van de aandelen. Een aandeel is immers een stukje van een bedrijf. Daarom kan het welzijn van een bedrijf invloed hebben op de waarde van een aandeel. Als het goed gaat met ING, zouden meer beleggers geïnteresseerd kunnen raken in de aandelen. Hierdoor stijgt de vraag, waardoor de prijs van een aandeel weer zou kunnen stijgen. En dat allemaal dankzij het goede nieuws over ING. Daarom heet dergelijk nieuws een aanleiding.

Een positie innemen

Wij verwachtten dus een koersstijging van ING. Daarom openden we snel een belegging, met behulp van de gratis beleggingssoftware. Wij legden hierbij 820 euro in. Dankzij een speciale beleggingsconstructie, genaamd CFD, konden we hiermee een veel grotere positie innemen. Onze inleg werd namelijk 10 keer meer waard gemaakt, waardoor onze positie 8.200 euro waard was. Wilt u alles weten over CFD’s? Klik dan hier.

De belegging volgen en sluiten

Beurs voor beginners

Figuur 3, koersgrafiek. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het bleek dat de koers van ING inderdaad steeg, zoals u kunt zien in figuur 3. In slechts 20 minuten tijd was onze positie 1,2% meer waard geworden. Op een bedrag van 8.200 euro betekent dat een winst van ruim 100 euro! Hieronder ziet u een screenshot van dit prachtige resultaat.

Beurs voor beginners

Figuur 4, beurs voor beginners. Klik op de figuur om deze te vergroten.

Ook u zou zulke resultaten kunnen behalen. Maar misschien wilt u liever eerst wat ervaring opdoen met beleggen, voordat u uw eigen geld gebruikt. Dat kan!

Beurs voor beginners

Voor de beginnende belegger is praktijkoefening ideaal. Oefening baart immers kunst, zoals u hebt gezien in ons praktijkvoorbeeld. Daarom kunt u gratis en vrijblijvend oefenen met beleggen, dankzij de beleggingssoftware waarover u eerder hebt gelezen. Hierin zit namelijk een oefening, een soort beurs voor beginners. Hierin krijgt u:

  • De echte beurssoftware
  • Actuele koersen
  • En ongeveer 20.000 euro fictief geld om mee te beleggen

En dit helemaal gratis! Maak gebruik van deze oefening om de beurs te leren kennen of uw vaardigheden te verbeteren. Overstappen op echt beleggen kan op ieder moment. Waar wacht u nog op?

Klik hier voor de beurs voor beginners en beleg gratis in de demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Effectenbeurs