Vindt u alle informatie over beleggen soms ook verwarrend? Hier krijgt u duidelijke uitleg over CFD voor dummies. Ontdek wat deze methode u kan brengen!

CFD voor dummies

Het verschil tussen CFD en traditioneel

U zocht naar een duidelijke uitleg. Daarom zullen we eerst uitleggen wat CFD’s eigenlijk zijn. CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsmethode, die ervoor zorgt dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor (10, 20 of zelfs 50). U kunt dus met een grotere positie handelen. De aandelenmakelaars op de beurs (ook wel brokers genoemd) bieden deze methode aan, om beleggen aantrekkelijker voor u te maken. U ziet het effect van CFD’s het beste in een vergelijking met ‘traditioneel’ beleggen. Daarom laten we u eerst zien hoe traditioneel beleggen werkt.

Traditioneel beleggen. Bij traditioneel beleggen koopt u aandelen. Laten we een voorbeeld uit de praktijk nemen. U verwacht bijvoorbeeld dat de aandelen van ING meer waard zullen worden. U belegt met een inleg van 100 euro. De aandelen kosten 20 euro per stuk, wat betekent dat u 5 aandelen ING kunt kopen. Als uw aandelenpakket 2% in waarde stijgt, maakt u 2 euro winst. Echt hard gaat dat niet. Als u geduld hebt, zou u in de loop der tijd een mooie winst kunnen behalen.

CFD voor dummies

Figuur 1, CFD voor dummies. Klik voor een vergroting.

Lees verder en zie hoe dezelfde belegging was uitgepakt bij CFD beleggen.

CFD beleggen in de praktijk: ING

Wij beleggen met behulp van gratis online beleggingssoftware. Dus ook onze CFD belegging werd zo gedaan. Dat vergemakkelijkt het beheren van de beleggingen aanzienlijk. Een belegging gaat met de software als volgt:

  1. Kies uw koers
  2. Bepaal de inleg (deze wordt automatisch vergroot)
  3. Open de belegging en houd hem in de gaten
  4. Sluit de belegging en in eventuele winst

Denkt u terug aan de belegging in ING die we eerder beschreven. De inleg was 100 euro en de koers stijgt 2%. Alleen wordt uw inleg nu vergroot. U kunt nu handelen met een positie die 20×100= 2.000 euro waard is. Een stijging van 2% levert in dat geval geen 2, maar maarliefst 40 euro op. Hier zou beleggen met een grotere positie dus gezorgd kunnen hebben voor meer winst.  Wilt u meer informatie over CFD’s? Lees dan verder.

CFD voor dummies

U weet al dat brokers CFD’s aanbieden om beleggen aantrekkelijker te maken voor handelaren. Maar wat is er verder aantrekkelijk aan CFD’s?

Bij CFD beleggen koopt u aandelen niet. Het bezit ervan is niet belangrijk. Het gaat om profijt dat u kunt halen uit koersverschillen. Deze vorm van beleggen wordt ook wel speculeren genoemd. Omdat u de aandelen niet daadwerkelijk bezit, kunt u zowel speculeren op een koersstijging als op een koersdaling. Dus ook als aandelen minder waard worden, zou u winst kunnen maken. Beleggen op een koersdaling wordt ook wel short gaan genoemd. Dit, in combinatie met de vergroting van uw inleg, onderscheidt CFD beleggen van traditioneel beleggen.

Oefenen met CFD voor dummies

U kent nu de mogelijkheden van CFD beleggen met de handige gratis software. Tot slot wijzen we u nog graag even op een buitengewoon handige optie. De gratis beleggingssoftware die we eerder beschreven heeft namelijk een oefenstand ingebouwd. Deze oefenstand maakt het mogelijk om realistische ervaring op te doen met ca. 20.000 euro fictief geld. Hiermee belegt u wel op echte koersen, zodat u in feite niet onderdoet voor betalende beleggers. Dit is helemaal veilig en kost u niets. Een ideale oefening met CFD voor dummies.

Als u gebruik wilt maken van beleggen met CFD’s, raden wij u de software aan. Klik op de link hieronder en kies een versie die bij u past.

Klik hier voor de gratis beleggingssoftware met de demo

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geld