Wilt u beleggen op een koersstijging? Zie hier hoe we 78 euro winst in één dag maakten met long gaan op aandelen. Ook u kunt gratis beginnen!

Long gaan op aandelen

Voor we beginnen

Voordat we u laten zien hoe long gaan op aandelen ING in de praktijk ging, willen we er eerst zeker van zijn dat u weet wat deze manier van beleggen inhoudt. Daarom een korte uitleg.

Als u long gaat, betekent dat dat u speculeert op een stijging van de koers. U verwacht dan dus dat een aandeel meer waard zal worden. Hierbij handelt u met een pakket aandelen, waarvan u zelf de waarde bepaalt. Als deze aandelen inderdaad meer waard worden, kunt u ze met winst verkopen. Anderen dan bij normaal aandelen kopen en verkopen, word je bij speculeren geen eigenaar van het pakket aandelen. De voordelen die hieraan kleven zijn schaalvoordelen en minder transactiekosten (denk aan notaris, wachtgeld etc.). De schaalvoordelen zorgen dat je minder geld op meer aandelen kunt speculeren!

Wijzelf beleggen online op deze manier, met gratis beleggingssoftware. Hier kunt u ook gebruik van maken! Hoe eenvoudig dit eigenlijk is en wat het voordeel ervan kan zijn, zult u hieronder in het praktijkvoorbeeld zien.

Overigens heeft long gaan ook een tegenpool: short gaan. Hierbij belegt u op een koersdaling. Klik hier voor meer informatie over short gaan.

Long gaan op aandelen ING

Gebruik het nieuws

Iedere krant heeft wel een gedeelte met beursnieuws. Daar is een reden voor! Nieuws over beursgenoteerde ondernemingen kan van invloed zijn op de koersen. Goed nieuws over een bedrijf zou de interesse van beleggers immers kunnen vergroten. En een gestegen vraag zou kunnen zorgen voor een gestegen stijging in de waarde. We vermoedden dat dit zou gebeuren toen we het onderstaande nieuwsbericht lazen.

Long gaan op aandelen

Figuur 1, nieuwsbericht long gaan op aandelen. Klik voor een vergroting.

Dit artikel is duidelijk positief over ING. Daarom besloten we long te gaan op ING. Dit doen we met het gratis beleggingsprogramma dat we eerder hebben besproken. Hiermee wordt het beheren van uw beleggingen heel eenvoudig. U kunt ermee long gaan op aandelen, maar ook op indices zoals de AEX, valuta of grondstoffen.

Het verloop van de belegging

  1. We openden het programma. Doordat het zo overzichtelijk was, konden we eenvoudig de koers van ING vinden.
  2. We klikten op de knop met ‘kopen’.
  3. Vervolgens konden we onze inleg invoeren. We besloten long te gaan met 156 euro.
  4.  Nu trad de het schaalvoordeel van speculeren in werking. Er gold een hefboom van 20. Onze positie was uiteindelijk dus 20×156= 3120 euro waard. We bevestigden onze aankoop om 9:03.
  5. Als deze positie in waarde steeg, konden we de aandelen verkopen en zo winst maken.
  6. De koers van ING steeg inderdaad, maar zonder grote resultaten. We hoopten op een grotere koersstijging en lieten de positie daarom nog een tijdje open. We konden de koers gemakkelijk controleren, doordat we de koersgrafiek konden bekijken op computer, tablet en smartphone.

Long gaan op aandelen Figuur 2, long gaan op aandelen. Klik voor een vergroting.

  1. Om 16:05 zagen we dat we 78 euro winst konden maken, als we de positie zouden sluiten. Met een druk op de knop sloten we onze belegging.
  2. Bekijkt u het resultaat hieronder! 49% rendement binnen 7 uur tijd. De 78 euro winst werd automatisch bijgeschreven op ons account.

Long gaan op aandelen
Figuur 3, resultaat long gaan op aandelen. Klik voor een vergroting.

Zo leverde deze belegging ons in korte tijd mooie winst op. Het beheren van beleggingen werd bovendien gemakkelijker gemaakt dankzij de software, vinden wij. Maar de software heeft u nog meer voordelen te bieden. U kunt namelijk gratis beginnen met beleggen!

Begin zelf gratis met long gaan op aandelen

U kunt direct de gratis software downloaden door op de link onderaan dit artikel te klikken. Uiteraard kunt u dan echt beleggen, met uw eigen geld als inleg. Maar u kunt ook kiezen voor zogenaamde demo. Dat is een realistische oefenomgeving waar u kunt beleggen op echte koersen, maar met nep geld. U krijgt hiervoor circa 20.000 euro oefengeld. Zo kunt u bekijken hoe long gaan u bevalt. En u kunt uw vaardigheden als belegger trainen, zonder risico te lopen. Zodra u de software opent, kunt u kiezen in welke stand u wilt beleggen. Overstappen kan altijd!

Klik hier voor de gratis software en begin met long gaan op aandelen

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/ING_Groep