Zoekt u een antwoord op de vraag: hoe start je met beleggen? Lees dan verder. Wij leggen u uit hoe u binnen korte tijd uw eerste belegging kunt doen.

Hoe start je met beleggen

Beleggen voor iedereen

Tegenwoordig kan iedereen beleggen. Meer dan een internetverbinding is hier niet voor nodig. Ook in deze tijden van economisch herstel kunt u hier een mooie zakcentje mee bijverdienen.

Of u kunt beleggen is dus niet de vraag. Vraagt u zich liever af ‘hoe start je met beleggen?’. In dit artikel zullen we deze vraag voor u beantwoorden en vervolgens de vele mogelijkheden toelichten.

Hoe start je met beleggen met behulp van gratis software

Online beleggen is de meest handige en snelle manier om te starten met beleggen. U hebt toegang tot de beurs dankzij gratis beleggingssoftware. De keuze van koersen is enorm: u kunt beleggen op aandelen, indices, grondstoffen en valuta van over de hele wereld. Met de gratis beleggingssoftware kunt u in een mum van tijd aandelen kopen en verkopen. Dit doet u met een paar klikjes van de muis. Er zijn echter meerdere aanbieders van de software. Welke versie is het beste? Om u te helpen hebben we al een selectie gemaakt van drie vooraanstaande versies van de beleggingssoftware. Sommige van deze aanbieders bieden CFD software aan. U kunt deze software in alle gevallen gratis op uw computer zetten. Hoe start je met beleggen? Gratis! Klik hier voor onze selectie van beleggingssoftware.

Welke aandelen kies je?

Beginnen met beleggen is in principe dus heel eenvoudig. Maar hoe weet u nu welke aandelen gunstig zijn om mee te handelen? Hierbij zou u kunnen kijken naar nieuwsberichten. Een gunstig nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf zou namelijk een koersstijging in gang kunnen zetten. Op de afbeelding hieronder ziet u enkele nieuwsberichten en hun bronnen.

Hoe start je met beleggen

Figuur 2, Hoe start je met beleggen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Misschien bent u benieuwd naar de aanpak van andere beleggers. In dat geval kunt u hun ervaringen lezen. Klik hier voor deze praktijkvoorbeelden.

Hoe start je met beleggen zonder risico te lopen

Als u een beginnende belegger bent, wilt u misschien nog geen risico lopen bij uw eerste beleggingen. Maar u wilt wel ervaring opdoen, zodat u een betere belegger zou kunnen worden. Hier bestaat gelukkig een oplossing voor. De gratis beleggingssoftware waar we het eerder over hadden bevat namelijk ook een demo. In deze demo krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief geld waarmee u belegt op echte, realtime koersen. U doet dus levensechte praktijkervaring op, waardoor u beginnersfouten kunt maken in de demo en deze bij het echte beleggen kunt vermijden. Gebruik maken van de demo kost u helemaal niets. De demo is daarom een zeer goed opstapje voor de beginnende belegger.

Hoe start je met beleggen? Een stappenplan

Als u gaat beginnen met beleggen, raden we u aan om u goed voor te bereiden. Het volgende stappenplan zou u daarbij kunnen helpen:

  1. Oefen in de demo
  2. Lees praktijkvoorbeelden
  3. Stap over op echt beleggen
  4. Probeer winst te maken op de echte beurs

Hoe start je met beleggen? Door de demo te openen via deze link

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging, RTLZ.nl, Nos.nl, FD.nl, deaandeelhouder.nl