Online aandelen handelen van SBM Offshore heeft voor ons een rendement opgeleverd van 33,9 procent in slechts 13 minuten. In dit artikel wordt de belegging in de Nederlandse opslagproducent voor olie stap voor stap doorlopen en worden de keuzes onderbouwd. Op deze manier kunt u een goed beeld krijgen van het online beleggen in de praktijk.

 Online aandelen handelen van SBM Offshore

Online aandelen handelen van SBM Offshore: Introductie

Zoals voor de meeste diensten en handel geldt, zijn de beurzen en het aandelen kopen ook voor een groot deel naar de online wereld verplaatst. Hiervoor geldt een simpele verklaring, het is sneller en gemakkelijker. Via beleggingsprogramma’s kan men vanuit huis beleggen in diverse effecten, waaronder:

  • aandelen van beursgenoteerde bedrijven;
  • valuta;
  • grondstoffen;
  • indices (zoals de AEX);
  • opties;
  • trackers.

Het praktijkvoorbeeld dat in dit artikel beschreven wordt valt onder de categorie ‘aandeel van een beursgenoteerd bedrijf’. Deze voorbeelden zijn over het algemeen makkelijker te volgen voor beginnende beleggers. Ook hebben zij regelmatig nieuwsberichten en recente ontwikkelingen online staan, wat het gemakkelijker maakt om de belegging te baseren op feiten.

Online aandelen handelen van SBM Offshore: Aanleiding

Allereerst hebben wij een beknopte analyse uitgevoerd, om een basis te vormen voor onze belegging. Op verschillende nieuwssites kwamen wij het onderstaande artikel tegen.

Online aandelen handelen van SBM Offshore Nieuwsartikel

Figuur 1: Online aandelen handelen van SBM Offshore: Nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Hieruit bleek dat de aandeelwaarde van SBM Offshore diezelfde ochtend enorm gestegen was, namelijk met 13 procent. De reden hiervoor was omdat SBM Offshore een uitnodiging had gekregen om deel te nemen aan twee winstgevende aanbestedingen van een grote oliemaatschappij in Brazilië. Dit zou een zeer positieve ontwikkeling zijn voor SBM Offshore, omdat zij ten eerste een grote omzet zullen maken over deze aanbestedingen en omdat zij in het gevolg mogelijk meer aanbestedingen zullen krijgen van Petrobras, de grootste oliemaatschappij van Latijn-Amerika. Op basis van deze ontwikkeling speculeerden wij op een koersstijging voor SBM Offshore.

Online aandelen handelen van SBM Offshore: Positie openen

Om 09:27 uur, vlak na de publicatie van het nieuwsartikel (rode pijl in het figuur) hebben wij ervoor gekozen om te beleggen in SBM Offshore. Hieronder kunt u het verloop van de aandelenkoers van SBM Offshore af lezen. De beleggingsperiode is gemarkeerd met een grijs kader. Het moment van openen en het sluiten van de positie zijn weergegeven met een groene stip.

Online aandelen handelen van SBM Offshore koersverloop

Figuur 2: Online aandelen handelen van SBM Offshore: Koersverloop. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De waarde van het aandeel is vlak na de publicatie van het nieuwsartikel gaan stijgen. Onze inleg bedroeg voor deze belegging 132,88 euro, waarmee wij konden beleggen in

250 aandelen van SBM Offshore. Door een hefboomeffect dat gehanteerd wordt bij het beleggingsprogramma dat wij gebruiken, hebben wij met onze kleine inleg kunnen beleggen met bijna 3.000 euro.  In het onderstaande figuur kunt u deze werking inzien voor dit praktijkvoorbeeld.

Online aandelen handelen van SBM Offshore Hefboom

Figuur 3: Online aandelen handelen van SBM Offshore: Hefboomeffect. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het hefboomeffect was voor deze belegging 1 op 20, wat inhoudt dat wij slechts 5 procent van de openingswaarde hebben ingelegd. De broker (het bedrijf achter de software) heeft de rest tijdelijk aangevuld. Na sluiting van de positie zal de broker dit exacte bedrag weer terugvragen. Door deze werking is het aantrekkelijker om met te beleggen met kleine bedragen. Deze manier is vaak van toepassing bij CFD beleggen, een manier waarbij gespeculeerd wordt op de koers. Meer informatie over deze onderwerpen kunt u lezen in onze gratis online cursus beleggen.

Online aandelen handelen van SBM Offshore: Resultaten

Nog geen kwartier na het openen van de positie was de waarde van de aandelen al met 18 eurocent gestegen. De sluitingswaarde bedroeg hierdoor 2.702,50 euro. Het verschil met de openingswaarde zorgt voor de winst, wat neer komt op 45 euro winst. Over een inzet van 132,88 is dit een rendement van 33,9 procent. In het onderstaande figuur kunt u de verdere beleggingsresultaten teruglezen.

Online aandelen handelen van SBM Offshore resultaten

Figuur 4: Online aandelen handelen van SBM Offshore: Beleggingsresultaten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De conclusie van de belegging in SBM Offshore is dat wanneer er een grote winst verwacht wordt of de positie van een beursgenoteerd bedrijf verbeterd wordt, het kan leiden tot een stijging in de waarde van de desbetreffende aandelen. Onze beleggingen worden over het algemeen gebaseerd op deze regel.

Ervaring opdoen door fictief beleggen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van online beleggen of wilt u leren beleggen aan de hand van praktijkervaring? Download dan een broker van onze vergelijkingspagina. Hier kunt u de meest gebruikte brokers vergelijken om uiteindelijk de beleggingssoftware te kiezen die het beste bij uw wensen aansluit.

Via deze brokers is het ook mogelijk om te beleggen met fictief geld. Op deze manier loopt u geen risico tijdens het uitproberen van bepaalde strategieën voor het beleggen. U krijgt 20.000 euro aan demo geld om te beleggen in effecten naar keuze.

Klik hier om beleggingsprogramma’s te vergelijken en te downloaden!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/9/28/beursupdate_sbm_offshore_uitblinker_op_lager_d/