Door handig te beleggen in Belgacom maakten we 155 euro winst in slechts 5 minuten tijd. Wilt u ook slim Belgacom aandelen kopen? Lees dan verder.

Belgacom aandelen kopen

Waarom Belgacom aandelen kopen?

Misschien kent u Belgacom wel helemaal niet. Belgacom is, zoals de naam al doet vermoeden, een groot telecommunicatiebedrijf in België. Het is eigenaar van een aantal andere bedrijven, zoals Skynet. Deze bedrijven bieden mobiele telefonie en toegang tot het internet aan.

Onlangs ging het gerucht dat Belgacom belangrijke regels zou hebben overtreden, en dat het hiervoor beboet zou worden. Op dinsdag 8 oktober werd echter bekend dat het bedrijf geen enkele regel heeft overtreden. Dit is natuurlijk goed nieuws, omdat het bedrijf zich goed heeft gedragen en geen boete kreeg. In figuur 1 ziet u het desbetreffende nieuwsbericht.

Belgacom aandelen kopen

Figuur 1, Belgacom aandelen kopen na goed nieuws. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Goed nieuws over een beursgenoteerd bedrijf zoals Belgacom zou een koersstijging in gang kunnen zetten. En daarom was dit volgens ons een goed moment voor Belgacom aandelen kopen.

Onze belegging verliep uiteindelijk ongeveer als volgt:

  1. Een aanleiding voor een belegging vinden.
  2. Gratis beleggingssoftware openen, zodat we konden handelen met een hefboom.
  3. Het innemen van een positie in de aandelen Belgacom.
  4. De belegging op het juiste moment weer sluiten.
  5. De winst innen.

Lees verder en herleef deze stappen met ons. Zo zult u zien hoe deze succesvolle belegging is opgebouwd.

Met de hefboom Belgacom aandelen kopen

Wij besloten dus een belegging te openen in Belgacom. Vervolgens was het tijd voor stap 2, het openen van de gratis beleggingssoftware. Deze software vergroot het gemak van beleggen enorm. Het openen of sluiten van een belegging is met een paar klikjes van de muis gebeurd. Maar het grootste voordeel van deze software is dat er automatisch wordt gehandeld met een zogenaamde hefboom. De hefboom vergroot uw inleg, waardoor u voor hetzelfde geld een grotere positie in kunt nemen. In dit geval ging het om een hefboom van 20. Dat betekent dat uw inleg met 20 vermenigvuldigd wordt. In figuur 2 ziet u het effect hiervan.

Belgacom aandelen kopen
Figuur 2, Belgacom aandelen kopen met behulp van de hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het resultaat van Belgacom aandelen kopen

Het is negen uur ’s morgens als de beurs open gaat. Veel beleggers willen dan hun slag slaan en direct handelen in aandelen. Hierdoor kunnen koersen snel veranderen. Wij vermoedden dat de aandelen van Belgacom zouden stijgen in waarde, vanwege het gunstige nieuws over het bedrijf. Daarom zetten we stap 3: we namen een positie in in Belgacom. Dit deden we met een inleg van ongeveer 300 euro. De hefboom vermenigvuldigde deze inleg echter met 20, waardoor onze positie uiteindelijk 6.000 euro waard was.

Om 8:45 hadden we het nieuwsbericht gelezen. Daarna openden we een belegging zodra de beurs open was. Dit was 9:01. Om 9:05 begon de koers te dalen, en besloten we de aandelen gauw weer te verkopen (Stap 4). Het resultaat was 155 euro winst in minder dan 5 minuten. Deze winst werd automatisch bijgeschreven op ons account, en zo hebben we alle vijf stappen doorlopen. In figuur 3 kunt u zien hoe snel de koers van Belgacom die ochtend steeg.

Belgacom aandelen kopen

Figuur 3, Belgacom aandelen kopen. De koersgrafiek. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wij waren uiteraard erg blij met dit resultaat. Het was dan ook leuk om het onderstaande op ons beeldscherm te zien staan:

Belgacom aandelen kopen

Figuur 4, het eindresultaat van Belgacom aandelen kopen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Een laatste tip

We hebben u al verteld hoe eenvoudig het openen en sluiten van een belegging is, dankzij de gratis software. Ook kent u de voordelen van de hefboom nu. Toch is er nog één laatste tip over de software die we u mee willen geven. De gratis beleggingssoftware bevat namelijk ook een demo. Deze demo kost u niets. U krijgt zelfs ongeveer 20.000 euro fictief geld, als u de demo opent. Hiermee kunt u oefenen op werkelijke aandelenkoersen. Zo kunt u nog beter worden in beleggen, voordat u uw eigen geld inzet.

Overstappen op beleggen met echt geld kan altijd. U kunt dus kiezen of u eerst oefent in de demo, of dat u direct winsten probeert te boeken met bijvoorbeeld Belcgacom aandelen kopen. Wat u ook kiest, u kunt de software openen vanaf uw pc, tablet en smartphone. Zo gebruiksvriendelijk was beleggen nog nooit.

Wilt u ook Belgacom aandelen kopen of op een andere manier beleggen? Klik dan hier

Bron:http://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/beursnieuws/belgacom-heeft-regels-niet-overtreden/article-4000417468828.htm,  http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgacom