Zoekt u naar nuttige tips voor beginnende beleggers? Hier vindt u deze. Met behulp van 5 slimme tips zult u gemakkelijker kunnen beginnen met beleggen. 

Tips voor beginnende beleggers

Gratis beleggingssoftware

Voordat we u onze 5 tips geven over beleggen, willen we er u eerst op wijzen dat ze allemaal betrekking hebben op CFD beleggen. Online beleggen gaat met behulp van gratis beleggingssoftware. Deze software geeft u op een makkelijke manier toegang tot de beurs.

1. CFD beleggen

Onze eerste tip is deze: maak gebruik van CFD beleggen. CFD staat voor Contract for Difference. Het is een beleggingsmethode die steeds populairder wordt. Dit komt doordat CFD beleggen het voordeel heeft van een zogenaamde hefboomconstructie. De hefboom zorgt ervoor dat uw inleg als het ware meer waard wordt, doordat het wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. Dit wordt verder geïllustreerd in figuur 1.

Tips voor beginnende beleggersFiguur 1, tips voor beginnende beleggers: CFD beleggen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Bij aandelen is de hefboom over het algemeen 10. Stel, u hebt een inleg van 500 euro en u belegt met CFD’s. Dan wordt dit dankzij de hefboom automatisch met 10 vermenigvuldigt. Uw inleg is dan dus 10×500= 5.000 euro. De positie die u kunt innemen is dankzij CFD’s dus ook 10 keer groter, waardoor u bij een koersstijging meer winst zou kunnen maken.

Bij beleggen met CFD’s kunt u bovendien zowel inzetten op een koersstijging als op een koersdaling. Dus als u vermoedt dat de aandelen van een bepaald bedrijf minder waard zullen worden, kunt u nog steeds winst maken.

2. Houdt het nieuws in de gaten

In de beleggingswereld is de invloed van het nieuws soms erg groot. U kunt zich misschien voorstellen dat gunstig nieuws over een beursgenoteerd bedrijf ook een koersstijging teweeg zou kunnen brengen. Dit, omdat beleggers graag investeren in bedrijven waar het goed mee gaat. En veel geïnteresseerde beleggers die de aandelen kopen kunnen een stijging van de koers veroorzaken. Houdt nieuwsberichten zoals het onderstaande dus een beetje in de gaten.

Tips voor beginnende beleggers

Figuur 2, tips voor beginnende beleggers: bekijk het nieuws. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Uiteraard biedt ook het volgen van het nieuws geen garantie voor een succesvolle belegging, maar het kan u helpen bij het kiezen van een koers. Wij hanteren deze methode met succes.

3. Geduld

Waarschijnlijk bent u als belegger erg gericht op winst. Het liefst zo snel mogelijk, zo veel mogelijk. Soms kost het echter tijd voordat een belegging meer waard wordt. In zo’n geval kan het lonen om een belegging niet meteen te sluiten als het geen winst oplevert. Kijkt u bijvoorbeeld naar de onderstaande koersgrafiek. De eerste tijd werd de belegging niet meer waard, tot de plotselinge koersstijging een mooi bedrag opleverde.

Tips voor beginnende beleggers

Figuur 3, tips voor beginnende beleggers: geduld. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

4. Leer van anderen

Een van de meest nuttige tips voor de beginnende belegger is misschien wel dat u kunt leren van anderen. Op onze website hebben andere beleggers succeservaring uitgeschreven. Stap voor stap kunt u zien hoe deze beleggingen in elkaar staken. Waar moet u op letten? Waar liggen er kansen? Andere beleggers weten dit misschien al, dus wat houdt u tegen om gebruik te maken van deze kennis? Klik hier voor deze praktijkvoorbeelden.

5. Gebruik de demo

Onze laatste en misschien wel beste tip is deze: gebruik de gratis demo. De demo is onderdeel van de gratis beleggingssoftware die we eerder hebben beschreven. Hier krijgt u een budget van ca. 20.000 euro fictief geld, waarmee u zo veel kunt oefenen als u wilt op echte aandelenkoersen. Ervaar hoe het is om te beleggen zonder dat het u iets kost. Pas alle eerdere tips toe in de demo en zie hoe het bevalt. In figuur 4 ziet u een screenshot van de demo.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 4, tips voor beginnende beleggers: de gratis demo. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Beleggen met CFD’s zou dus erg kansrijk kunnen zijn. Begin zelf!

Pas de tips voor beginnende beleggers toe: oefen in de gratis demo!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo_(software)