Zou u belegger willen worden? Dan is gratis online leren beleggen een slimme optie. U kunt gratis praktijkervaring opdoen door te beleggen op echte koersen.

Gratis online leren beleggen

Beleggen met handige software

Beleggers bestaan in alle soorten en maten. Arm of rijk, ervaren of beginnend. Iedereen kan beleggen. Persoonlijk beleggen we met behulp van een gratis beleggingsprogramma. Dit kunt u gebruiken via internet of downloaden. Deze software is een echte aanrader voor de beginnende belegger, omdat het een demo stand bevat. In dit artikel zullen we u alles vertellen over deze demo stand, zodat u op een goede manier kunt leren beleggen.

Zonder risico beleggen op bekende namen

Als u kiest voor beleggen in de demo, kunt u uw eigen portemonnee gewoon met rust laten. U hoeft niets te betalen. Sterker nog, u krijgt zelfs ongeveer 20.000 euro fictief speelgeld zodra u de demo opent. Hiermee kunt u beleggen op bekende merken, zoals Philips, Heineken en Google. U hebt de mogelijkheid om te beleggen in:

  • Aandelen
  • Munteenheden
  • Grond- en delfstoffen
  • Indices

Waar u ook in belegt, u krijgt altijd de echte en actuele koersen te zien. Net als de betalende beleggers, wereldwijd. Het verschil is dat het u nooit iets zal kosten, dankzij het fictieve geld. Daarom is de demo dé ideale optie voor beginnende belegger. Oefening baart immers kunst, en er bestaat geen betere oefening dan deze.

Bovendien is beleggen met de demo eenvoudig. De software is namelijk zeer overzichtelijk, zodat het beheren van uw belegging heel gemakkelijk is. Het openen van een belegging is binnen enkele seconden gebeurd. Zo kunt u snel reageren op ontwikkelingen. Hieronder ziet u een screenshot van de gratis software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, gratis online leren beleggen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Stap de echte beurs binnen

Bevalt beleggen in de demo u erg goed? Dan wilt u na een tijdje misschien wel overstappen op echt beleggen. Dit kan in een mum van tijd. In de figuur hieronder ziet u op welke knop u dan moet klikken.

leren-aandelen-beleggen-demo-plaatje1

Figuur 2, gratis online leren beleggen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Vervolgens hoeft u niet opnieuw te wennen aan de software. Er verandert namelijk niets, behalve dat u voortaan gebruik maakt van echt geld. Bovendien hebt u al gratis online leren beleggen dankzij de praktijkervaring die u in de demo hebt opgedaan. De demo is dus een zeer goede eerste stap.

Veel beleggers zijn u voorgegaan. Zij beleggen nu met een echte inleg. U kunt veel leren van hun ervaringen, die ze hebben uitgeschreven om anderen te helpen. Klik hier om deze praktijkvoorbeelden te lezen.

Gratis online leren beleggen samengevat

Wilt u op een snelle, grondige en speelse manier leren beleggen? En wilt u daarna klaar zijn om beurzen van over de hele wereld op te gaan? Dan is gratis online leren beleggen met de gratis demo ideaal voor u. U leert hier omgaan met een echt beleggingsprogramma, maar traint tegelijkertijd ook uw vaardigheden als belegger. Wacht daarom niet langer en probeer de demo direct uit.

Klik hier voor de demo en leer gratis en vrijblijvend beleggen

 Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo