Wist u dat u kunt beleggen in 15 minuten? Zo maakten wij in slechts 15 minuten 130 euro winst. En dit met een inleg van slechts 500 euro! Hoe? Lees verder.

Beleggen in 15 minuten

Online beleggen in 15 minuten

Wist u dat iedereen tegenwoordig toegang heeft tot de beurs? Dit komt dankzij het internet. Ook u kunt eenvoudig beginnen met online beleggen: hiervoor heeft u alleen gratis beleggingssoftware nodig. Met deze software kunt u uw beleggingen eenvoudig beheren. Een belegging openen of sluiten kan binnen enkele seconden. Zo kunt u snel en zelfstandig beleggen en hoeft het u maar weinig tijd te kosten.

Bovendien kunt u beleggen waar u dat wilt, omdat de software toegankelijk is van ieder apparaat met internetverbinding. We zullen met een voorbeeld laten zien wat de voordelen zijn van beleggen in 15 minuten met de software.

Hoe beleggen in 15 minuten?

Het principe achter onze vorm van online beleggen is speculeren. We zullen dit uitleggen. Iedere dag openen de Europese beurzen om 9:00. Veel koersen beginnen dan direct te stijgen of te dalen. Met de gratis software kunt u speculeren op een richting (eens stijging of een daling). Dit houdt in dat je geen eigenaar wordt van de aandelen, maar wel eventueel kunt profiteren van een stijging of daling. De enige noodzaak is dat je de juiste richting moet kiezen. U zou dus geld kunnen verdienen door de richting juist te voorspellen. Maar hoe doet u dit?

Een manier die zou kunnen helpen bij het voorspellen van een koers is het in de gaten houden van het nieuws. Gunstig nieuws over een beursgenoteerd bedrijf zou namelijk een koersstijging in gang kunnen zetten, doordat de vraag naar dat aandeel toeneemt. Deze methode biedt geen garantie op succes, maar het zou u kunnen helpen. Zo gebruikten wij onderstaand artikel over BAM als aanleiding voor onze belegging.

Beleggen in 15 minuten

Figuur 1, beleggen in 15 minuten. Nieuwsbericht. Klik voor een vergroting.

Een praktijkvoorbeeld beleggen in 15 minuten

Na het lezen van dit nieuwsbericht verwachtten we dat de koers van BAM zou gaan stijgen. Hierdoor besloten we een belegging te openen. Achteraf hebben we de belegging opgedeeld in 3 stappen:

  1. De koers opzoeken en de inleg bepalen
  2. De koersgrafiek in de gaten houden
  3. De positie sluiten

Stap 1: de koers opzoeken en de inleg bepalen

Het was twee minuten over 9 toen we de koers van BAM hadden geopend en besloten hadden om 500 euro in te zetten. Zoals u hebt gelezen, maakt u in de software automatisch gebruik van speculaties, en niet van ‘gewoon’ beleggen. Dit heeft nog een voordeel. Onze inleg werd namelijk automatisch groter gemaakt. Dit hefboomeffect wordt ook wel CFD genoemd.

In ons geval werd onze inleg van 500 euro met 10 vermenigvuldigd. Dat betekent dat we konden handelen met een aandelenpakket BAM dat 10×500= 5.000 euro waard was.  Dat betekent dat een koersstijging van 1% al 50 euro zou kunnen opleveren.

Stap 2: de koersgrafiek in de gaten houden.

In het volgende kwartier steeg de koers van BAM flink. Dit kunt u zien in onderstaande koersgrafiek, die automatisch bijgehouden werd door de handige beleggingssoftware.

Beleggen in 15 minuten

Figuur 2, beleggen in 15 minuten. Koersgrafiek. Klik voor een vergroting.

Stap 3: De positie sluiten

Binnen 15 minuten was de koers van BAM iets meer dan 2% meer waard geworden. Dat betekende een winst van 130 euro. We waren tevreden met dit resultaat en sloten de belegging. Ons rendement bedroeg maar liefst 26%. De winst en de inleg (samen 630 euro) werden automatisch teruggestort op ons account.

Beleggen in 15 minuten

Figuur 3, het resultaat van beleggen in 15 minuten. Klik voor een vergroting.

Beleggen in 15 minuten samengevat

In dit artikel hebt u gelezen hoe gemakkelijk u kunt beginnen met beleggen, dankzij de gratis software. Ook hebt u kennisgemaakt met eigenschappen van de constructie CFD:

  • U kunt speculeren op een stijging en op een daling van een koers
  • Uw inleg wordt vergroot, waardoor u kunt handelen met een grotere positie

Wat u nog niet weet, is dat u met de software op allerlei beleggingsproducten kunt beleggen. Niet alleen op aandelen maar ook op munteenheden, delfstoffen en indices uit allerlei landen. Beleggen kan bovendien vanaf ieder apparaat met een internetaansluiting, of het nu uw pc, smartphone of tablet is.

Kortom: de software biedt u de mogelijkheid om zeer gebruiksvriendelijk te beleggen in 15 minuten. Probeer het gratis uit!

Klik hier voor de gratis software zodat u zelf kunt beleggen in 15 minuten

Bronnen: http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/bam_groep/21569517/__BAM_verwacht_verbetering_in_rest_2013__.html, http://en.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference