Wist u dat het beleggen minimum bedrag heel laag is? Een inleg van 20 euro kan al voldoende zijn. Hoe? Ontdek de mogelijkheden en probeer het gratis uit!

Beleggen minimum bedrag

Een grote misvatting

Hebt u weleens horen zeggen dat beleggen met een kleine inleg geen zin heeft? Of is dit wat u zelf denkt? Dit is namelijk een grote misvatting van veel mensen. Beleggen met kleinere bedragen kan heel goed. Wij leggen u uit hoe. Laat u niets meer wijsmaken: iedereen kan beleggen op de beurs!

Hiervoor bestaat namelijk een speciale beleggingsconstructie, genaamd Contract for Difference (afgekort CFD). Wat zijn hier de voordelen van en welke invloed heeft het op het beleggen minimum bedrag? Lees gauw verder.

De werking van CFD’s

Een CFD werkt als een soort hefboom. Dat betekent dat het uw inleg meer waard maakt. Dit bedrag wordt namelijk vermenigvuldigd met een bepaald getal. Vaak geldt er een factor 10. Als u dan 20 euro inlegt, wordt dit bedrag 10×20= 200 euro waard. U kunt dus handelen met meer aandelen, terwijl u nog steeds maar 20 euro betaalt. Deze factor verschilt per beleggingsproduct. Soms wordt uw inleg zelfs 50 keer vergroot!

Dit is mogelijk doordat u de aandelen niet echt koopt, maar erop speculeert. U probeert dus aan te zien komen welke kant een koers op zal gaan. Dat betekent dat u ook kunt beleggen op een koersdaling! Dus ook als u vermoedt dat aandelen minder waard gaan worden, zou u nog steeds winst kunnen maken. Dit wordt ook wel short gaan genoemd. Bekijk hier een praktijkervaring met short gaan.

Beleggen minimum bedrag in de praktijk

Misschien is het hele begrip CFD nieuw voor u. Toch zult u zien dat het in de praktijk heel eenvoudig is. Beleggen met CFD’s kan namelijk het beste via gratis online software. Hierin zit het hefboomeffect automatisch versleuteld. Hier hoeft u uw hoofd dus niet over te breken.

Bovendien is de software bijzonder overzichtelijk. De koersen zijn duidelijk geordend, zodat u snel en eenvoudig uw beleggingen kunt beheren. Wanneer u de gewenste koers hebt uitgekozen, is het heel eenvoudig om een positie te openen. U zit dit hieronder, bij onze waargebeurde belegging in PostNL.

Beleggen minimum bedrag

Figuur 1, screenshot beleggen minimum bedrag. Klik voor een vergroting.

In figuur 1 ziet u een aantal rode cijfers staan. We zullen deze cijfers kort uitleggen:

  1. Het bedrag dat u nodig hebt voor deze positie (of: marge)
  2. De waarde van uw positie dankzij CFD’s
  3. Limieten die u in kunt stellen, zodat de positie automatisch gesloten wordt

Voor deze belegging hadden wij dus minder dan 20 euro nodig! Toch wisten we, ook met dit kleine bedrag, winst te maken. Dat kunt u zien in figuur 2. Bij deze belegging steeg de koers van onze aandelen 5%.

Beleggen minimum bedrag

Figuur 2, resultaat beleggen minimum bedrag. Klik voor een vergroting. 

Deze stijging leverde ons zo’n 10 euro winst op. En dat met een inleg van 20 euro! We behaalden dus een geweldig rendement van 50%. Wilt u dat ook kunnen bereiken? Zie hieronder hoe.

Probeer het gratis

Nu hebt u gelezen hoe CFD’s werken en welk effect het kan hebben op uw belegging. Dankzij CFD’s kunt u ook beleggen met een kleine inleg. Maar nu bent u natuurlijk kritisch. U wilt bewijs!

Dat is heel goed van u. Daarom wijzen we u op de gratis demo. Dit is een onderdeel van de gratis beleggingssoftware. Hier hoeft u zelf niets in te leggen, want u krijgt een ruim budget (ca. 20.000 euro) aan fictief geld. In deze oefenomgeving kunt u vervolgens beleggen op realtime koersen, net als betalende beleggers. Zo krijgt u het echte resultaat van uw belegging te zien. Probeer eens uit hoe beleggen met een klein bedrag werkt. U zult zien wat het effect van CFD’s is. Bent u overtuigd? Overstappen op echt beleggen kan altijd.

Beleggen minimum bedrag? Probeer het gratis in de realistische demo!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference