Beleggen in CFD’s, nooit zonder een stoploss order!

We hebben gezien dat CFD’s op korte termijn veel geld kunnen opleveren, dat ze kunnen blijven doen in elk klimaat en dat je met een laag bedrag een hoog rendement kunt halen. Daarin hebben we de risico’s niet uit het oog verloren. Essentieel bij beleggingstips voor CFD’s zijn de stoploss orders.

Wat is een stoploss?

Een stoploss is in principe een risicobeperking bij het beleggen. Jij bepaalt bij welk verlies je de positie wil stoppen. Bij kort termijn beleggingen is de mogelijkheid dat er op hele korte termijn veel geld te verliezen is, zeker als je er niet met de neus bovenop zit, waar natuurlijk niet iedereen altijd tijd voor heeft. Bij een stoploss geef je je broker de opdracht om automatisch te stoppen wanneer het te duur wordt.

Waarom een stoploss?

Bij CFD’s kun je nu eenmaal snel geld verdienen en verliezen, ook als je maar weinig geld in het gezet. Bij CFD’s werkt dat zo door de relatief hoge hefboom, dat maakt het handelen in CFD’s zo lucratief, het kan een toren hoog rendement opleveren. Het nadeel dat er zou kunnen ontstaan is dat je ook veel geld kan verliezen. Dit nadeel, deze angel van het handelen in CFD’s kun je eruit halen door een stoploss order te geven. Je beperkt automatisch je verlies terwijl je de winst zo hoog op kan laten lopen als je zelf wil. Het beperkt dus alleen de negatieve kanten van de CDF maar behoudt de positieve.

Niet alle online brokers zetten automatisch een stoploss in, daarom is het belangrijk om goed te kijken voordat je met een broker in zee gaat of je deze order kan afsluiten. Zodra de mogelijkheid bestaat moet je gaan kijken welk bedrag je financieel kan verliezen. Onze beleggingstip is om dit niet bij een te laag bedrag te doen omdat een koers natuurlijk altijd kan stijgen. Zodra de koers daarentegen weinig volatiliteit vertoont en consequent daalt heeft dit geen zin, direct de positie sluiten en het verlies nemen wat je hebt. Bij beleggingen onder deze voorwaarde kan het helpen om de stoploss zelfs op een klein verlies in te zetten zodat je bijna alleen maar winst kan boeken.

Wilt u beleggen met een stop loss proberen? Klik dan op deze link!