Wilt u oefenen met beleggen? Probeer dan fictief online beleggen. Dan is fictief online beleggen de juiste optie voor u. Wij bieden u gratis beleggingssoftware aan, zodat u met ca. 20.000 virtuele euro kunt oefenen.

Fictief online beleggen

Hoe kunt u fictief online beleggen?

Voordat we ingaan op fictief beleggen, zullen we u eerst iets uitleggen over gewoon beleggen. De moderne belegger handelt namelijk via internet, met behulp van gratis beleggingssoftware. Deze software wordt u aangeboden door brokers. Een broker is een soort aandelenmakelaar, die de handel wil vergemakkelijken. Om dit te bereiken is de gratis beleggingssoftware ontwikkeld, en daar kunt u van profiteren.

De gratis beleggingssoftware bevat namelijk ook een demo stand. U hebt het al gelezen: in deze demo krijgt u ca. 20.000 euro virtueel geld waarmee u kunt beleggen op echte en actuele koersen. Hieronder zullen we u meer vertellen over de demo.

Leren beleggen met de demo

Met de gratis demo kunt u op een speelse en praktijkgerichte manier leren beleggen. U kunt zo lang oefenen als u wilt met uw virtuele budget. Doordat u belegt op echte koersen, leert u precies hoe de beurs in zijn werk gaat. Zo zou u uw vaardigheden als belegger kunnen verbeteren. Hebt u genoeg geoefend en bent u toe aan het echte werk? Dat is zo geregeld, omdat u gemakkelijk over kunt stappen op beleggen met echt geld binnen hetzelfde programma. Dit kunt u zien in figuur 1.

Fictief online beleggen

Figuur 1, fictief online beleggen of beleggen met echt geld?

Hoe krijg ik de gratis software?

Met de gratis beleggingssoftware kunt u dus zowel oefenen in de demo als beleggen met uw eigen geld. Verschillende brokers bieden de gratis software aan. Op deze pagina kunt u bekijken welke versie het beste bij u past. Op de afbeelding hieronder ziet u een screenshot van de versie die wij gebruiken. Het is een duidelijk en overzichtelijk programma.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, software voor fictief online beleggen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Of u nu kiest voor fictief online beleggen of voor beleggen met uw eigen geld, de software is altijd en overal toegankelijk. U namelijk beleggen vanaf uw computer, tablet en smartphone. Alles om het gebruiksgemak te vergroten.

Zo is het openen van een belegging een fluitje van een cent dankzij de software. U selecteert de koers waarop u wilt beleggen, klikt op ‘kopen’ en bepaalt uw inleg. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe dit er in de praktijk aan toe gaat.

Fictief online beleggen

Figuur 3, fictief online beleggen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De aandelen die u hebt gekocht kunt u terugvinden onder de tab ‘open posities’. Het sluiten van een positie gaat ook met een paar muisklikken. Omdat de software zo gebruiksvriendelijk is, maken vele andere beleggers er al gebruik van. U kunt hun ervaringen en succes hier bekijken.

De voordelen van fictief online beleggen

Concluderend kunnen we zeggen dat fictief online beleggen in de demo een zeer goede opstap is om de beurswereld te leren kennen, zodat u uiteindelijk ook de mogelijkheid hebt om een verstandige belegger te worden. De demo biedt u immers:

  • Ca. 20.000 euro virtueel geld om mee te beleggen op realtime koersen
  • De mogelijkheid om vrijblijvend en zo lang u wilt te oefenen
  • En om over te stappen op echt beleggen binnen dezelfde software wanneer u dat wilt

Klik hier voor de demo en begin zelf met fictief online beleggen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fictief