Met simulatie beleggen kunt u het beleggen onder de knie krijgen zonder risico te lopen. Met ongeveer 20.000 euro fictief geld en echte koersen is het veilig oefenen met een klein kapitaal.

Simulatie beleggen is heel simpel, hier kunt u een programma downloaden waarmee u nu al van start kan gaan.

Simulatie Beleggen 1

Wie heeft dit programma gemaakt?

Het antwoord hierop is vrij simpel, een broker heeft dit gemaakt. Een broker is niets anders dan een tussenpersoon tussen u en de beurs. De brokers verdienen hun geld door over elke transactie een klein bedrag te vragen. Door eerst de service gratis aan te bieden met een startkapitaal willen ze laten zien dat beleggen echt gemakkelijk is. Op deze manier leren ze u beleggen. Dan kunt u later, met echt geld, makkelijker winst maken. Hier heeft de broker dan weer voordeel mee, omdat met elke transactie een klein bedrag naar de broker gaat.

Fictief geld

Zodra u een gratis account heeft aangemaakt bij een van de online brokers kunt u beginnen met beleggen oefenen met een bedrag van circa 20.000 euro. Zo kunt u makkelijk beginnen zonder risico.
Omdat u op de actuele koersen belegt verschilt de gratis demoversie bijna niet van echt. Hierdoor is simulatie beleggen de beste methode om beleggen snel en risicoloos onder de knie te krijgen.

Moeilijk? Welnee.. Simulatie beleggen is makkelijk!

Het gratis programma waarmee u kennis maakt met de beurs is gemakkelijk te gebruiken. Kopen en verkopen van aandelen kan met twee muisklikken. Een grafiek houdt de actuele koersstand bij. Hierdoor is in een oogopslag te zien welke aandelen stijgen en welke dalen.


leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje4
Figuur 1, Simulatie beleggen. Klik om te vergroten.

De simulatiemodus van het programma verschilt niet van de echte modus. Nadat u bekend bent geworden met het kopen en verkopen van aandelen. Kunt u hetzelfde programma gebruiken om echt te beleggen.

Er zijn in het programma vier tabbladen. Hier is makkelijk tussen te switchen. Als voorbeeld, Open Posities en Gesloten posities. In open posities is in een oogopslag te zien welke aandelen u zojuist gekocht heeft. Hier is meteen te zien hoeveel de aandelen opgeleverd hebben en het is ook mogelijk om de aandelen met een enkele muisklik te verkopen.

In het tabje gesloten posities is de geschiedenis van alle verkochte aandelen en uw behaalde winst te zien.

In het tabje handelen is het mogelijk om alle aandelen te zoeken en te vinden. Hier staat ook de koers bij aangegeven en of ze dalen of stijgen. Ook als een aandeel daalt is het mogelijk om hier geld mee te verdienen.
Je zegt tegen een broker dan dat hij zijn aandelen verkoopt, en later op een goedkoop moment weer terugkoopt. Deze winst krijgt u dan weer uitgekeerd. Deze manier heet ‘short gaan’. Om hier meer te lezen over geld verdienen met dalende koersen, klik hier.

Simulatie beleggen kan nu meteen

Als u op zoek bent naar

  • Gratis beginnen met simulatie beleggen
  • Een startkapitaal van 20.000 euro
  • Geen risico
  • Een makkelijke methode om te leren beleggen

Een makkelijke methode om te leren beleggen

Dan kunt u via onze site het programma downloaden en vandaag nog beginnen met online beleggen.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Simulatie