Als belegger wilt u winst maken. En in deze barre economische tijden kan dat misschien wel het beste met short gaan. Lees er hier alles over.

Short gaan

Met short gaan is het mogelijk om te verdienen aan de daling in waarde van aandelen. Dit klinkt gek, maar wordt iedere dag gebruikt door zowel professionele beleggers als door amateurs. Maar hoe werkt short gaan eigenlijk, hoe kunt u er geld mee verdienen, en op welke manier kunt u er mee beginnen? We zullen u deze dingen allemaal uitleggen in dit artikel.

Uitleg over short gaan

Een van de belangrijkste dingen om te weten over short gaan, is dat u met uw belegging niet daadwerkelijk een aandeel koopt. Nee, u speculeert in aandelen. Gaat u ‘long’ dan speculeert u erop dat de aandelen meer waard worden, en zet u daar geld op in. Bij short gaan zet u er juist op in dat de aandelen minder waard worden. Wanneer u als belegger goed hebt gespeculeerd, en de aandelen inderdaad doen wat u had gedacht, dan maakt u winst. Er zijn goede aanwijzingen om te geloven dat de aandelen van een bedrijf zullen dalen, zoals tegenvallende winst, of onrust in het bedrijf.

Op welke manier kunt u geld verdienen met short gaan?

Short gaan werkt via de zogenaamde brokers. Wat brokers zijn zullen we later uitleggen. Het enige wat u nu over deze instellingen hoeft te weten, is dat ze voor u een gratis computersysteem hebben geschreven waarmee u zowel short als long kunt gaan. Op de sites van de brokers kunt u deze programma’s gratis en binnen enkele minuten downloaden.

Op welke manier kunt u beginnen met short gaan?

Nu is het tijd om die zogenaamde broker uit te leggen. Een broker is een persoon of bedrijf die fungeert als tussenpersoon op de beurs. Zonder de broker zou het voor veel beleggers niet mogelijk zijn om te handelen op de aandelenbeurs. Vaak zijn tussenpersonen inefficiënt, maar in het geval van de broker valt dat heel erg mee. Short gaan duurt bijvoorbeeld niet langer dan twee seconden: zo lang als het u kost om uw muis naar het knopje te bewegen.

We zullen short gaan even uitleggen:

U gaat naar het programma van de broker en kiest het bedrijf waarop u short wilt gaan. Alle bedrijven staan, opgedeeld in categorieën, in een lijst, dus dit hoeft niet veel tijd te kosten.

handelen met kleine bedragen, screenshot

Figuur 1, short gaan. Klik op afbeelding om te vergroten

Nu kunt u kiezen: gaat u long of short? Nogmaals, denk hierbij aan signalen die u hebt opgevangen van een bedrijf. Doen ze het goed? Zorgen ze voor veel innovatie? Of dalen de verkoopcijfers juist en moeten ze mensen ontslaan? Vervolgens klikt u aan wat u wilt, en u bent begonnen met beleggen.

Is short gaan nieuw voor u? Dan is het handig om te weten dat u niet per se meteen hoeft te beginnen met beleggen met echt geld. U kunt ook beginnen in de demo modus. Dit raden wij overigens aan. In deze modus is het beleggen precies hetzelfde als in de realiteit, alleen werkt het dan met fictief geld. Bovendien u krijgt bij aanvang 20.000 euro aan fictief geld op de rekening van uw account gestort, zodat u meteen kunt beginnen.

Wilt u meer weten over onze ervaringen met beleggen?Klik dan hier.

Wilt u nog een voorbeeld van onze ervaring met short gaan? Lees dan dit artikel.

Klik hier wanneer u nu zelf wilt beginnen met short gaan.

Bron:  http://www.encyclo.nl/begrip/Short%20gaan