Wilt u ook meer weten over stap voor stap beleggen? Wij laten u zien dat het mogelijk is om 200 euro winst te maken binnen enkele uren. In dit artikel nemen wij u graag mee in de beleggingservaring van Daan van Weert. Met aandelen In Ziggo heeft Daan een winst van 200 euro binnen een halve werkdag gerealiseerd. Deze kans kan ook voor u zijn weggelegd!

stap voor stap beleggen 1

Startende belegger

Daan is net zoals velen een startende belegger. Door verschillende interessante artikelen op internet en ervaringen van vrienden besloot Daan de software te downloaden. De software is makkelijk en snel te downloaden via de website. Met deze software kunt u overal en altijd online beleggen. Hiermee is er ook een mogelijkheid om naast echt geld met 20.000 euro fictief geld te beleggen. Daan legt u uit hoe stap voor stap beleggen werkt.

Wilt u ook experimenteren met fictief geld? Download dan nu de software op de website. Maak gratis een account aan en ontvang 20.000 euro fictief geld.

Stap 1: Een geschikte broker vinden

Een broker is een tussenpersoon op de beurs. Een broker kan er voor zorgen dat uw inleg vermenigvuldigd wordt. Brokers hanteren een hefboomconstructie. Dat wil zeggen dat brokers tegen een kleine vergoeding uw inleg met bijvoorbeeld 10 vermenigvuldigen. Als u bijvoorbeeld 100 euro inlegt dan wordt dat bedrag vermenigvuldigd met 10. Hierdoor kunt u voor 1.000 euro handelen in aandelen. Het voordeel hiervan is dat uw meer winst haalt uit koersveranderingen. Doordat uw inleg is verhoogd kunt u daardoor ook meer winst maken. Dat geldt alleen bij winst. Een groot voordeel hieraan is dat zodra u geld verliest, u nooit meer dan uw eigen inleg verliest (Let op, hangt af van broker!). Zodra uw verlies gelijk is aan uw inleg, verkopen brokers automatisch de aandelen. Dus als u bijvoorbeeld 100 euro heeft belegd, verliest u ook maximaal 100 euro. Uw winst wordt daarentegen door de hefboomconstructie wel vermenigvuldigd!

Een geschikte broker vindt u hier, waar brokers worden vergeleken. Op onderstaande screenshot ziet u hoe de hefboomconstructie werkt.

stap voor stap beleggen 4

Figuur 1, Hefboomconstructie

Stap 2: Oefen gratis met de demo

Nadat er een keuze is gemaakt voor een broker heeft Daan geheel gratis een account aangemaakt. Daan ontving, zoals iedereen, direct 20.000 euro aan fictief geld. Hiermee heeft Daan kunnen experimenteren op de beurs en kunnen ervaren hoe de koerswijzigingen werken in de praktijk. Na overheersende positieve ervaringen besloot Daan al snel over te stappen op echt geld.

Stap 3: Korte kijk op de economische ontwikkelingen

Belangrijk voor verstandig beleggen is dat u op de hoogte bent van de economie. Voordat Daan besluit om aandelen te kopen neemt hij een korte kijk op verschillende media of er zowel positief als negatief uitlatingen zijn over organisaties, valuta’s of grondstoffen. Deze kunnen groot effect hebben op de koerswijzigingen. U zult vast denken waarom? Dat is eigenlijk vrij simpel. Zodra er positieve uitlatingen zijn in het nieuws wil dat zeggen dat er of vertrouwen is in een organisatie, of dat de organisatie in waarde stijgt. Doordat een organisatie in waarde stijgt zullen de aandelen meer waard worden. Als u aandelen heeft gekocht en ze later verkoopt wanneer ze meer waard zijn, dan maakt u winst. Het checken van deze nieuwsfeiten is overigens snel gedaan.

Daan liet zijn oog vallen op een nieuwsbericht over Ziggo op Nu.nl. Daar werd vermeld dat UBS een shortpositie van 4,09 procent heeft genomen ten opzichte van Ziggo. UBS, grootste vermogensbeheerder van de wereld, toont hiermee vertrouwen te hebben in Ziggo. Hierdoor kan het interessant zijn om te beleggen in Ziggo, wat ook de gedachte was van Daan. Hieronder ziet u het nieuwsbericht.

stap voor stap beleggen 5

Figuur 2, Stap voor stap beleggen Ziggo. Bron: Nu.nl

Stap 4: Aandelen kopen

Het kopen van aandelen is zo gebeurd. Daan besloot om voor 1100 euro aan aandelen te beleggen in Ziggo. Door de hefboomconstructie van de brokers werd deze inleg vermenigvuldigd met 10, waardoor de inleg steeg naar 11000 euro. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een lager bedrag te starten. Zo is het voor iedereen mogelijk te beleggen met echt geld.

Stap 5: Aandelen verkopen

Nadat de beurs om 09:00 werd geopend was er direct een stijging te zien. Het is mogelijk om op ieder moment de aandelen weer te verkopen. Daan had vertrouwen in een stijging en besloot om zijn aandelen nog niet te verkopen. Dit werd beloond. Daan besloot om de aandelen te verkopen wanneer hij dacht te merken dat de stijging stagneerde. Na ruim 5 uur besloot Daan zijn aandelen te verkopen. Nadat er een flinke daling was te zien binnen enkele minuten leek Daan het verstandig om zijn aandelen te verkopen. Hieronder ziet u de koersstijging van Ziggo.

stap voor stap beleggen 2

Figuur 3,  Stap voor stap beleggen: Koersstijging Ziggo. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit resulteerde in een winst van 200 euro. Naast dat u zelf de koerswijzigingen in de gaten houdt is het ook mogelijk om een bepaald minimum in te stellen. Zodra die wordt overschreden worden de aandelen automatisch verkocht. U kunt uw aandelen verkopen wanneer u wilt. Hieronder ziet u het eindresultaat.

stap voor stap beleggen 3

Figuur 4, Stap voor stap beleggen: eindresultaat Ziggo. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Conclusies voor stap voor stap beleggen:

  • Oefen eerst met de gratis demo
  • Zoek naar relevant economisch nieuws voordat u gaat beleggen
  • Beleg niet blind, beleg met een reden

Bent u nieuwsgierig naar andere beleggingservaringen?

Ga naar allesoverbeleggen.com en lees meer artikelen of download hier direct de gratis demo en start met stap voor stap beleggen.

Bronnen:

http://www.nu.nl/beurs/3566688/ubs-meldt-shortpositie-in-ziggo.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandelenmarkt