Online beleggen is niets zonder het kunnen volgen van de meest recente koersen. Het tempo van de beurs is voor day traders moordend.  Hoe kan een belegger ervaring opdoen met het razende tempo van de beurs zonder zijn geld te verliezen?

Leren beleggen zonder realtime koersen?

Leren beleggen kan maar tot op zekere hoogte uit de boeken, natuurlijk moet u de termen kennen en waar u op moet letten bij het beleggen. Maar het echte beleggen gebeurd natuurlijk op een beurs die afhankelijk is van alle realtime koersen.  Die koersen passen zich aan door allerhande kwartaal cijfers en actualiteiten. Hoe kunt u leren hoe deze de beurs beïnvloeden?

Beleggingssimulator met realtime koersen

Een beproefde methode wat ervaren beleggers gebruiken om hun beleggingsstrategieën aan te passen is door te kijken naar virtueel rendement op een beleggingssimulator. Een beleggingssimulator maakt gebruik van alle actuele koersen maar met de mogelijkheid om te beleggen met virtueel geld.

Een beleggingssimulator is daardoor perfect voor de beginnende belegger, een beginnende belegger kan gedegen ervaring opdoen met het virtueel beleggen. Alle realtime koersen van alle grote bedrijven worden automatisch bijgehouden zodat elke virtueel koop of verkoop die u doet dezelfde effecten zou hebben als een belegging met uw eigen kapitaal maar dan zonder het risico.

Veilig beleggen met de beleggingssimulator

Door eerst met virtueel geld te beleggen kunt u zonder enig risico zien of u talent heeft voor het beleggen, als blijkt dat u na een week of na een maand nog consistent rendement behaalt weet u dat u goed zit. Als u die beleggingen had gedaan met echt geld had u namelijk al flink kunnen verdienen. Vertrouw dus niet op allerhande beleggingstips of verhalen maar leer zelf beleggen met een beleggingssimulator. Sluit een demo account af met een broker en ontdek of u klaar bent voor het echte werk.