Bent u bekend met virtueel beleggen? Virtueel beleggen is hetzelfde als echt beleggen, maar u kunt nooit verlies maken. Kijk hier voor meer informatie.

Virtueel beleggen

Hoe gaat virtueel beleggen in zijn werk?

Wanneer u ervoor kiest om virtueel te beleggen, belegt u met fictief geld. Dat betekent dus dat u niet het risico loopt verlies te maken.

Deze vorm van beleggen biedt mensen de kans om nieuwe tactieken, beleggingsproducten enzovoorts uit te proberen. Dit kan zo zijn wanneer iemand wil gaan beleggen met een voor deze persoon onbekend beleggingsproduct. In dat geval kan zo iemand er baat bij hebben eerst zonder enig risico te oefenen met dit product.

De demo modus, waarmee virtueel beleggen werkt, zien er precies hetzelfde uit als de programma’s waarmee mensen echt beleggen. Ook belegt u met de actuele koersen. Kortom: de resultaten van virtueel beleggen zijn precies hetzelfde als de resultaten zouden zijn geweest met echt beleggen, van uw eigen geld. Daarom is virtueel beleggen dus ideaal om iets nieuws op uit te proberen.

U hebt voldoende ervaring opgedaan met virtueel beleggen. Wat nu?

Virtueel beleggen biedt helaas niet dezelfde uitdaging als echt beleggen. Het is een leuk spel, maar u krijgt uw winst niet op uw rekening gestort, en dat is jammer. Daarom is het vaak het beste om na enige tijd te stoppen met beleggen in de demo modus en over te stappen op echt geld.

Wanneer u te lang blijft beleggen in de demo modus, loopt u namelijk het risico om roekeloos te leren beleggen, omdat u onbewust aanleert dat u het verlies niet hoeft te betalen. Daarom is het goed om gedurende korte tijd ervaring op te doen met beleggen, om vervolgens over te stappen op beleggen met echt geld. Dit is leuker en u leert hiervan hoe beleggen in het echt gaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u meteen grote sommen geld moet inleggen.

Vaak kunt u al beginnen met beleggen vanaf 100 euro. U zult zien dat het beleggen met die 100 euro veel leuker is dan beleggen met fictief geld, en dat u ook een steeds betere belegger wordt.

U wilt virtueel beleggen, maar hoe?

Brokers, dit zijn de tussenpersonen die de beurs toegankelijk maken voor de beleggers, bieden bijna allemaal een demo account aan waarmee u virtueel beleggen kunt. De ene broker is echter beter dan de andere. Daarom hebben wij u geholpen om door de bomen het bos weer te zien, door drie brokers voor u te selecteren die ons team het beste vond.  Klik hier om een van deze brokers te kiezen, om virtueel of echt te beleggen.

Klik hier om virtueel te beleggen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Beleggen