Wil jij ook leren speculeren op een koersstijging Delta Air Lines en net als ons 40 euro winst realiseren? In dit artikel zullen we het verschil tussen traditioneel beleggen en online beleggen nader toelichten en tevens zullen we in dit artikel uitleggen op basis waarvan je zou kunnen beleggen.

koersstijging delta air lines

Koersstijging vs. koersdaling

Veel mensen willen niet teveel over beleggen nadenken, het lijkt ingewikkeld en gevaarlijk. Online beleggen is de nieuwe innovatie, waarmee je leuke winsten kunt realiseren. Bij online beleggen is het speculeren op een koersdaling ook mogelijk en je kunt hiermee een leuke winst realiseren. Bij het traditioneel beleggen was het niet mogelijk om te speculeren op een koersdaling.

Wanneer wij speculeren op een koersdaling? Wij kijken hierbij altijd naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een bedrijf. Indien de financiële situatie van een bedrijf goed is, speculeren wij vaak op een koersstijging. Bij een slechte financiële situatie, speculeren wij vaak op een koersdaling.

Bij slechte nieuwsberichten over een bedrijf gaan wij ervan uit dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers. Tevens geloven wij dat hierdoor de koers zal gaan dalen. Bij positieve nieuwsberichten over een bedrijf gaan wij ervan uit dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan stijgen onder de beleggers. Tevens geloven wij dat hierdoor de koers zal gaan stijgen.

Koersstijging Delta Air Lines: aanleiding

Op 27 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht over Delta Air Lines tegen. In het bericht wordt aangegeven dat Delta Air Lines voor 3,6 procent aandeelhouder wordt van branchegenoot China Eastern Airlines. Dit is uitstekend nieuws voor Delta Air Lines. Op basis van dit bericht besloten wij om te speculeren op een koersstijging Delta Air Lines.

koersstijging delta air lines

Figuur 1: Koersstijging Delta Air Lines – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Koersstijging Delta Air Lines: koersverloop

Wij openden onze positie om 15:30 uur met een inleg van 197 euro. Bij online beleggen wordt er echter gebruikgemaakt van het hefboomeffect. Het hefboomeffect vermenigvuldigd je inleg met een bepaalde factor, hierdoor kun je beleggen met een klein bedrag. Na het hefboomeffect kreeg onze inleg een waarde van 3.942 euro, wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 100 aandelen Delta Air Lines.

In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven. Wij hadden bij het openen van de positie, de profit call ingesteld. Als je de profit call instelt betekent het dat je een winstpunt hebt aangegeven. Indien de koers het winstpunt bereikt, zal de positie automatisch worden gesloten. In ons geval werd de positie gesloten door de profit call.

 koersstijging delta air lines

Figuur 2: Koersstijging Delta Air Lines – koersverloop. Klik om te vergroten.

Koersstijging Delta Air Lines: eindresultaat

Onze positie werd binnen 3 uur na het openen van de beurs gesloten door de profit call. Wij hebben met een inleg van 197 euro en een winst van 40 euro, een rendement van 20% gerealiseerd binnen 3 uur tijd! Dat is een prima rendement in een korte tijd. In het onderstaande figuur wordt ons beleggingsresultaat weergegeven.

 koersstijging delta air lines

Figuur 3: Koersstijging Delta Air Lines – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Wil jij nu zelf starten met virtueel beleggen? Download dan hier het gratis beleggingsprogramma om gelijk van start te kunnen. Je kunt in dit programma gebruikmaken van de demo-modus of gelijk starten met het beleggen met echt geld. Bij de demo-modus ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt beleggen. Je kunt in hetzelfde programma overschakelen naar het beleggen met echt geld. Wil je meer leren over beleggen? Maak dan gebruik van de 30 minuten cursus beurs voor dummies!

De hefboom maakt het mogelijk om te beleggen met 100 euro of minder, je hoeft dus niet meer te beleggen met 1000 euro.

Gratis beleggingsprogramma downloaden!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koers_(effecten)

http://www.nu.nl/beurs/4096163/delta-neemt-belang-in-china-eastern.html