Handelen in aandelen Volkswagen leverde ons een winst van € 50 op in slechts 20 minuten. In dit artikel laten wij aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe u zelf winst kunt realiseren door slim beleggen.

Logo volkswagen voor handelen in aandelen Volkswagen

Hoe kunt u handelen in aandelen?

Het handelen in aandelen klinkt vaak complex, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. U kunt door virtueel beleggen, eenvoudig en snel handelen in aandelen. Aandelen zijn eigenlijk niets anders dan een waardepapier dat een bepaalde hoeveelheid rechten geeft. Dit aandeel geeft een bepaalde zeggenschap in een organisatie en hiervoor krijgt u dividend uitgekeerd als beloning. Deze aandelen worden verhandeld op de desbetreffende beurs waar dat aandeel genoteerd staat, dit is vaak het land waar het hoofdkantoor is gevestigd. Een onderdeel van beleggen is speculeren, deze vorm van beleggen is veel meer gericht op het behalen van winst in een kortere tijdsperiode.

Hoe handelen wij in aandelen?

Wij hebben een strategie ontwikkeld waarbij de kans op rendement aanzienlijk hoger is dan wanneer u zonder strategie gaat beleggen. In deze strategie maken wij gebruik van een aantal stappen alvorens wij virtueel beleggen in aandelen. Onze strategie bestaat uit de volgende stappen:

  1. Voordat de beurs open gaat houden wij het financiële nieuws omtrent beursgenoteerde bedrijven in de gaten.
  2. Op het moment dat wij een positief nieuwsbericht over een bedrijf vinden zullen wij een koersstijging verwachten aangezien de vraag hoger zal zijn dan het aanbod door het stijgende vertrouwen van beleggers. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht is een omzet of een winststijging. Bij een negatief nieuwsbericht zal er meer aanbod dan vraag zijn waardoor de waarde van het aandeel zal dalen.
  3. Op basis van het nieuwsbericht gaan wij virtueel beleggen in aandelen.

De stappen van onze strategie voor slim beleggen kunt u terug vinden in de onderstaande figuur.

Stappenplan handelen in aandelen Volkswagen

Figuur 1, Strategie voor slim beleggen in aandelen. Klik op het figuur om te vergroten.

Praktijk voorbeeld: Handelen in aandelen Volkswagen

Op 27 februari 2015 vonden wij een positief bericht over Volkswagen, in dit nieuwsbericht wordt besproken dat Volkswagen een recordwinst heeft behaald door de dochtermerken Audi en Porsche. Naast de stijgende omzet van de dochtermerken ondervond Volkswagen ook voordelen van enkele kostenbesparingen die zij heeft doorgevoerd. Zie figuur 2 voor het positieve nieuwsbericht voor handelen in aandelen Volkswagen. Als we onze strategie volgen verwachten wij een koersstijging van de aandelen Volkswagen.

Positief nieuwsbericht voor handelen in aandelen Volkswagen

Figuur 2, positief nieuwsbericht handelen in aandelen Volkswagen. Klik het figuur om te vergroten.

Via een beleggingsprogramma gingen wij virtueel beleggen in aandelen Volkswagen. Wij opende een beleggingspositie van 20 aandelen met een inleg van €215,60, door de hefboom van 1:20 was onze beleggingspositie €4.304,80 waard. De hefboom vermenigvuldigd uw inleg met de hefboomfactor, dit zorgt ervoor dat u met u meer aandelen kunt kopen en dus sneller resultaat kunt boeken! Dit beleggingsprogramma is ook geschikt voor beleggen met een klein bedrag. Zie figuur 3 voor een printscreen van het openen van onze beleggingspositie voor het handelen in aandelen Volkswagen.

Openen positie voor het handelen in aandelen Volkswagen

Figuur 3, openen positie voor het handelen in aandelen Volkswagen. Klik op het figuur om te vergroten.

Na het openen van onze positie hielden we de koers goed in de gaten. Ongeveer 20 minuten na het openen van onze positie was de koers zoals verwacht al behoorlijk gestegen. Vervolgens sloten we onze positie op het hoogtepunt, een half uur na het openen van onze positie. Zie figuur 4 voor het koersverloop van het handelen in aandelen Volkswagen.

koersverloop handelen in aandelen Volkswagen

Figuur 4, koersverloop handelen in aandelen Volkswagen. Klik op het figuur om te vergroten.

Wij hebben binnen 30 minuten een winst van €50,40 behaald. Met een inleg van €215,60 is dat een uitstekend rendement van 23%. Voor beleggen met een klein bedrag is dat een resultaat om zeer tevreden mee te zijn. Zie figuur 5 voor het resultaat van het handelen in aandelen Volkswagen.

resultaat handelen in aandelen Volkswagen

Figuur 5, resultaat handelen in aandelen Volkswagen. Klik op afbeelding om te vergroten.

Wilt u zelf ook handelen in aandelen?

Door middel van virtueel beleggen kunt u ook makkelijk zelf handelen in aandelen Volkswagen. U kunt al beginnen met handelen door het volgende stappenplan te volgen:

  • Download een beleggingsprogramma om virtueel te beleggen.
  • Maak een account aan met uw e-mail.
  • Na het aanmaken van een account kunt u kiezen voor een demo account of een account met echt geld. Wij raden u aan om rustig en klein te beginnen door een demo account te kiezen, hierbij kunt u beleggen met demo geld. Het voordeel van een demo account is dat u met circa €20.000 kunt oefenen zonder risico te lopen.
  • Wanneer u genoeg ervaring heeft opgedaan met het beleggingsprogramma en het beleggen in het algemeen kunt u vol zelfvertrouwen overstappen naar een account met echt geld.
  • Wilt u liever eerst meer informatie over beleggen in het algemeen? Dan kunt u ook de gratis cursus beleggen volgen, hierbij bent u in 30 minuten op de hoogte van alles omtrent virtueel beleggen in aandelen (begrippen en strategieën).

Download hier het beleggingsprogramma om te handelen in aandelen!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel

http://www.beursduivel.be/nieuws/2662097/recordresultaten-volkswagen.html