Met virtueel beleggen op de koers ASM behaalde wij een winst van € 153 in slechts 10 minuten tijd. In dit artikel geven wij een toelichting op onze strategie waarmee u uw kans op rendement aanzienlijk kunt verhogen, dit doen wij aan de hand van een praktijkvoorbeeld: beleggen op de koers ASM.

Beleggen op de koers ASM

Online beleggen

Online beleggen brengt enkele voordelen met zich mee ten opzichte van regulier beleggen. Het grootste voordeel is dat u vanuit huis makkelijk kunt beleggen door gebruik te maken van een handelsprogramma. Een bijkomend voordeel is dat deze handelsprogramma’s gebruik maken van de hefboom. Bij gebruik van de hefboom wordt uw inleg vermenigvuldigd met de hefboomfactor, waardoor de waarde van de beleggingspositie hoger wordt. Hierdoor kunt u beleggen met een klein bedrag en toch meer aandelen kopen, dit kan uw winst met kleine bedragen aanzienlijk verhogen. Zie figuur 1 voor een voorbeeld van de werking van de hefboom.

Hefboom beleggen op de koers ASM

Figuur 1, Voorbeeld hefboom beleggen op de koers ASM, Klik om te vergroten.

Naast de eerder genoemde voordelen is er nog een ander aantrekkelijk voordeel, namelijk het gebruik van demo accounts. Dit betekend dat u kunt oefenen door middel van fictief beleggen met ongeveer € 20.000,- Het gebruik van dit demo account is erg eenvoudig en hiermee kunt u risicoloos leren beleggen op uw eigen tijd! Nadat u heeft geoefend met een demo account kunt u met het zelfde account verder gaan met echt geld, om uw eigen beleggingservaringen te creëren.

Beleggen op de koers ASM: praktijkvoorbeeld

Voordat u begint met beleggen willen wij u een strategie laten zien om uw kans op rendement aanzienlijk te verhogen. Bij deze strategie gaan wij ervan uit dat de koers afhankelijk is van het financiële nieuws. Wij gaan dan ook regelmatig op zoek naar een nieuwsbericht over een beursgenoteerd bedrijf. Bij een positief nieuwsbericht zal de populariteit van het desbetreffende aandeel onder beleggers toenemen, waardoor de koers zal stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht neemt de populariteit af, waardoor de koers naar verwachting zal dalen. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht over beleggen op de koers ASM.

Nieuwsbericht beleggen op de koers ASM

Figuur 2, Nieuwsbericht voor beleggen op de koers ASM, Klik om te vergroten.

Dit nieuwsbericht geeft aan dat het eerste kwartaal positief is uitgevallen voor ASM, met een nettowinst van 67 miljoen in plaats van de verwachtte 45 miljoen. Dit was dus een positief nieuwsbericht voor ASM, hierdoor besloten wij een beleggingspositie te openen gebaseerd op een koersstijging.

Beleggen op de koers ASM: openen positie

Bij het openen van de beleggingspositie kochten wij 100 aandelen met een inleg van € 222, door de hefboom van 1:20 werd onze beleggingspositie € 4451 waard. Vervolgens hielden wij het koersverloop goed in de gaten, waarin te zien is dat de koers direct na het openen, zoals verwacht, ging stijgen.

Koersverloop beleggen op de koers ASM

Figuur 3, koersverloop voor beleggen op de koers ASM, Klik om te vergroten.

Beleggen op de koers ASM: positie sluiten

Na 10 minuten sloten wij de positie met een uitstekende winst van € 153. Met een inleg van slechts € 222 is dit een geweldig rendement van 69%. Dit is een prima resultaat voor het beleggen met kleine bedragen. Zie in figuur 4 een overzicht van ons resultaat.

Resultaat beleggen op de koers ASM

Figuur 4, virtueel beleggen in ASM resultaat, Klik op afbeelding om te vergroten

Cursus beleggen voor beginners

Alvorens u gaat beginnen met beleggen is het aan te raden om eerst een gratis cursus beleggen voor beginners te volgens, waarbij u in 30 minuten helemaal up-to-date bent over het onderwerp beleggen en de beurs voor dummies. Als u de cursus heeft doorlopen kunt u verder door een handelsprogramma te downloaden en een demo account te openen, om na het oefen direct over te kunnen stappen op een echt geld account.

 Klik hier voor de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hefboom

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/4/24/beursblik_sterk_kwartaal_asmi/