Tegenwoordig wordt er door beginnende beleggers steeds meer gevraagd naar het mobiel beleggen in Apple, Facebook en andere grote internationale namen. Mensen weten echter niet waar ze moeten beginnen met het beleggen in dit soort bedrijven en welke mogelijkheden zij hebben. In dit artikel zal beschreven worden welke soorten beleggen er zijn en hoe een belegging in Apple in de praktijk werkt.

 Mobiel beleggen in Apple

Mobiel beleggen in Apple – Wat moet ik weten?

Allereerst is het handig om te weten welke soorten beleggen er zijn. De meeste voorkomende manieren zijn het traditionele beleggen en het Contract for Difference beleggen. Wanneer men aan beleggen denkt is het traditionele beleggen vaak het eerste wat hen te binnen schiet. Bij deze manier wordt er vaak voor een lange periode belegd in de aandelen van een bedrijf wanneer men voorziet dat een bedrijf gaat groeien over het lange termijn.

Contract for Difference

Bij het Contract for Difference beleggen, ook wel CFD genoemd, probeert de belegger een aandeel of ander beleggingsproduct juist zo snel mogelijk met winst te verkopen. Aandelenposities worden gekocht met als doel deze binnen één dag door te verkopen met winst. Dit wordt ook wel daytraden (of daghandelen) genoemd. Aandelenkoersen schommelen over het algemeen niet zo erg, wat het moeilijk maakt om winst te behalen op in een klein tijdsbestek.

Hefboomeffect

Als oplossing hiervoor wordt er door brokers (het bedrijf achter de online beleggingssoftware) een hefboomwerking aangeboden. Dit betekent dat de inleg van een belegger uitvergroot wordt door de broker, zodat zij met een groter bedrag kunnen beleggen. Veranderingen in de koers zijn hierdoor beter merkbaar in het eindresultaat, wat het mogelijk maakt om elke dag een groot rendement te realiseren op het verhandelen van aandelen.

Wanneer een belegger de aandelenpositie weer sluit, wordt het exacte bedrag waarmee de belegging is aangevuld teruggestort naar de broker. Als het ware is het een tijdelijk financiering waar geen kosten aan verbonden zijn mits de positie weer binnen een dag gesloten wordt. Daarna wordt er een fractie aan premie betaald over de belegging. Om meer te leren over het hefboomeffect en het CFD beleggen kunt u onze gratis cursus beleggen bestuderen.

Mobiel beleggen in Apple – Aanleiding van de belegging

Een cruciaal onderdeel dat veel mensen vaak verwaarlozen of vergeten uit te voeren is het zoeken van een aanleiding voor een belegging. Een belegger moet immers kunnen inschatten of een koers gaat stijgen, of juist zal dalen. Dit is nooit met 100 procent zekerheid te voorspellen, maar om kansen aanzienlijk te vergroten is het aangeraden om opzoek te gaan naar de meeste recente ontwikkelingen voor het desbetreffende beursgenoteerde bedrijf. Dit kan gaan over omzetcijfers, een bedrijfsovername, succesvolle lanceringen van producten, et cetera.

Wanneer er positief nieuws vrijkomt over een bedrijf, zal dit over het algemeen resulteren in een koersstijging. Zo was dit ook het geval voor Apple. In het onderstaande nieuwsbericht is af te lezen hoe Apple zeer gunstige verkoopresultaten behaalde door de nieuwe lancering van een nieuwe iPhone generatie.

Mobiel beleggen in Apple Nieuwsbericht

Figuur 1: Mobiel beleggen in Apple – aanleidend nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit vergroot het marktaandeel en de omzet voor Apple, wat zeer waarschijnlijk resulteert in een grotere waarde van Apple zelf. Doordat een aandeel een ‘gedeelte’ van een bedrijf zou het logisch zijn dat de waarde hiervan mee zal stijgen. Hier zijn wij voor deze belegging ook vanuit gegaan en hebben een verwachting opgesteld voor een koersstijging van Apple aandelen.

Mobiel beleggen in Apple – Opening van de belegging

Ter verduidelijking wordt in het onderstaande schema de hefboomwerking toegepast voor het praktijkvoorbeeld van belegging in Apple. De inleg bedroeg 451,23 euro en het hefboomeffect voor Apple op dat moment was 1 op 20.

Mobiel beleggen in Apple Hefboom

Figuur 2: Mobiel beleggen in Apple – hefboomconstructie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Apple staat genoteerd op de Amerikaanse beurs, waardoor de aandelen van Apple in dollars worden uitgedrukt. Voor deze belegging is onze positie door het hefboomeffect succesvol geopend met een waarde van ruim 10.000 dollar.

De koersgrafiek wordt ook in de beleggingssoftware weergegeven. In de onderstaande figuur is het koersverloop voor deze belegging vastgelegd. De belegging werd geopend om 20:49 Nederlandse tijd. Aan de hand van een kader is de beleggingsperiode gemarkeerd.

Mobiel beleggen in Apple Koersverloop

Figuur 3: Mobiel beleggen in Apple – koersverloop. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Mobiel beleggen in Apple – Resultaten

Een uur na het openen, om 21:48 uur, hebben wij besloten het contract af te sluiten. De prijs lag op dat moment 116,34 dollar per aandeel, wat resulteerde in een sluitingswaarde van 10.301,10 euro. Het verschil met de openingswaarde zorgde voor de netto winst. Dit kwam neer op 51,80 euro binnen een uur. Zonder het hefboomeffect was de winst nog geen 3 euro geweest. In het onderstaande schema kunt u de precieze resultaten aflezen.

Mobiel beleggen in Apple Resultaten

Figuur 4: Mobiel beleggen in Apple – beleggingsresultaten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 In het voorbeeld was de hefboom slechts 1 op 20, maar in sommige gevallen loopt dit op tot factor 200. Dit is echter afhankelijk van de trendgevoeligheid van de desbetreffende koers.

Fictief beleggen en beleggen oefenen

Daytrader worden vergt geen enorm vermogen dankzij het hefboomeffect dat door brokers gehanteerd wordt. Met een kleine inleg kan er een enorm rendement behaald worden dat bij de traditionele wijze pas na jaren gerealiseerd wordt.

Voor beginnende beleggers is het mogelijk om in aandelen en andere effecten te handelen met een fictief budget. Zo kan er op realistische koersen worden belegd, terwijl het geen risico’s met zich meebrengt. Het beleggen in de praktijk oefenen is en blijft de beste leermethode voor beginnende daytraders.

U kunt vanuit huis in Apple of dergelijke grote beursgenoteerde bedrijven beleggen via computer, tablet of smartphone. Op onze vergelijkingspagina hebben wij zelf een selectie gemaakt uit betrouwbare en goedwerkende brokers. Door zelf deze brokers te vergelijken kunt u uiteindelijk de meeste geschikte beleggingssoftware kiezen die aan uw specifieke eisen voldoet. Deze brokers bieden u de kans om:

  • te beleggen met weinig geld;
  • winst te behalen op een koersdaling (short gaan);
  • posities te openen en te sluiten op het gewenste moment.

Door zelf deze brokers te vergelijken kunt u uiteindelijk de meeste geschikte beleggingssoftware kiezen die aan uw specifieke eisen voldoet.

Vergelijk en download hier uw beleggingssoftware!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24491548/__Apple__nieuwe_iPhones_op_recordkoers__.html