De beleggingsfondsen hebben lang de hegemonie gehad met betrekking tot de particuliere belegger. Wilde je als particulier belegger mee doen op de beleggingsmarkt dan waren er erg beperkte routes beschikbaar waarvan beleggingsfondsen de gebaande paden waren. Lees hier over de mogelijkheden van het online beleggen en het faillissement van beleggingsfondsen.

Beleggingsfondsen en hun expertise

Beleggingsfondsen werden voornamelijk populair omdat ze vaak uitstekende (en dure) beursexperts in huis hadden die voor het collectief de beleggingszaakjes regelden. In tijden van stabiele economische groei hebben beleggingsfondsen laten zien dat ze redelijk consistent een bepaald rendement konden behalen. We hebben echter ook gezien dat bij economisch zwaar weer de beleggingsfondsen bijna harder kelderden dan de beurs an sich. Dat kwam voornamelijk door de hoogmoed van de beursexperts en hun wens om de ‘markt te slim af te zijn’. Dit zorgde ervoor dat er onverantwoordelijke risico’s werden genomen met het geld van derden.

Beleggingsfondsen na het online beleggen

Het online beleggen is nu populairder dan ooit, en dat is niet verrassend. Er zijn steeds meer beleggingsproducten die werken met bepaalde beleggingssoftware. Modellen laten zien dat mensen irrationeel beleggen. Daarom beleggen er steeds meer mensen in ETF’s of indextrackers. Die maken geen menselijke fouten omdat ze simpelweg de beurskoers volgen. Met online beleggen heeft iedereen toegang tot deze beleggingsmogelijkheden. Daarnaast is er nu meer kennis voor handen.  De particuliere belegger van tegenwoordig kan op internet alle kennis vinden die nodig is om een gewogen beslissing te nemen.

Beleggingsfondsen maken dom

Beleggingsfondsen hebben er lang voor gezorgd dat ze de enige waren met gedegen kennis wat er zich op de beursvloer afspeelde. Dat is niet langer het geval en daarom willen steeds meer particulieren ook zelf gaan beleggen. Met een gewone pc en een internet verbinding is het al geregeld. Leer ook zelf beleggen door te oefenen met een beurssimulator, wees niet afhankelijk van beleggingsfondsen maar grijp uw eigen kans en hou het rendement voor uzelf.

Via deze link krijgt u meer informatie over de beurssimulator!