Beleggen vanaf welk bedrag? Wilt u weten vanaf welk bedrag u kunt beleggen? Beleggen via internet kan al met 10 euro. Het is zelfs mogelijk met 10 euro een relatief hoge winst te pakken. Hoe dit precies werkt leest u in dit artikel.

Beleggen vanaf welk bedrag

Beleggen vanaf welk bedrag? Vroeger

Vroeger ging het beleggen vaak met grote bedragen op de beursvloer in Amsterdam. Deze tijden zijn al lang en breed achter ons. Door de komst van het internet is de beleggen verschoven naar online. U kunt tegenwoordig al beleggen met 10 euro in alle koersen over de hele wereld door simpelweg een gratis computerprogramma te downloaden. Dit programma is gratis te downloaden bij een online broker. De online broker stelt u via dit programma in staat te beleggen over de hele wereld.

Beleggen vanaf welk bedrag bij een online broker

Wat het online beleggen via de het computerprogramma van de broker zo aantrekkelijk maakt is het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat u met een klein bedrag een hoge winst kunt behalen. Het hefboomeffect vermenigvuldigd namelijk uw inleg. Dit is meestal x10. Een voorbeeld:

Stelt u wilt beleggen met 100 euro.

  • Via het computerprogramma van de online broker kunt u 100 euro inzetten op bijvoorbeeld een koersstijging van het aandeel Facebook. Uw inleg wordt door de broker vermenigvuldigd met een veelvoud van 10x. Hierdoor is uw 100 euro nu 1000 euro waard op de beurs (100 euro x10=1000 euro). U belegt dan met een aandelenpakket met een waarde van 1000 euro op het aandeel Facebook.

Na het inleggen stijgt de koers van het aandeel Facebook met 2%.

  • De waarde van uw aandelenpakket stijgt dan ook met 2% Uw aandelen zijn dan op dat moment 1020 euro waard. Besluit u op dat moment te stoppen met beleggen dan pakt u een winst van 20 euro. Een rendement van 20% over uw inleg van 100 euro. Niet gek al zeggen we het zelf.

Vanzelfsprekend is de winst vele malen hoger bij een hogere inleg. Dit maakt online beleggen aantrekkelijk en is de reden dat deze manier van beleggen erg populair is. Uiteraard willen wij het hele plaatje zien, de extra koopkracht gaat ook gepaard met meer risico. Beleg daarom niet met geld dat u niet missen kunt!

Zelf oefenen

Wilt u niet gelijk losgelaten worden in de beleggersjungle? Start dan eerst met oefenen doormiddel van de ‘demo-modus’. In deze mode ontvangt u een virtueel geld bedrag van circa 20.000 euro en kunt u beleggen in echt handelen in echte koersen over de hele wereld. Hierdoor kunt u op een veilige manier wijzer worden met het online beleggen. Deze modus is beschikbaar in hetzelfde programma van de online broker en u kunt met een druk op de knop overstappen naar beleggen met echt geld. Wel zo handig als u al bekend bent met het programma!

Beleggen vanaf welk bedrag? Onze praktijkervaringen

Beleggen kan vanaf welk bedrag dan ook. Op onze praktijkvoorbeelden pagina kunt u verschillende artikelen lezen waarbij we beleggen met verschillende bedragen. U leest stap gewijs de volgende dingen:

  • Welke bedrag?
  • Welk aandeel?
  • Wat is de aanleiding?
  • Wat is de winst?

Onze praktijkvoorbeelden zijn te vinden op deze pagina.

Download hier het gratis computerprogramma om direct te beleggen vanaf welk bedrag dan ook of kies voor de mogelijkheid om eerst te oefenen.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Brokerage_firm