Wilt u leren hoe beleggen werkt? Lees dan dit artikel over aandelen kopen voor dummies. Hier kunt u eenvoudig beginnen met online beleggen.

Aandelen kopen voor dummies

Aandelen kopen voor dummies gaat via internet

Wist u dat beleggen ook voor u toegankelijk is? Het kan namelijk via internet. Om hiermee te beginnen hebt u alleen gratis beleggingssoftware nodig. Deze kunt u downloaden of online gebruiken.  Als u gebruikt maakt van de software zal de beleggingswereld aan uw voeten liggen. U kunt natuurlijk beginnen met aandelen kopen voor dummies, maar u kunt er ook voor kiezen om te beleggen in grondstoffen, munteenheden of andere beleggingsproducten. Maar waar u ook in belegt, hoe werkt het eigenlijk? Dat zullen we u in dit artikel vertellen.

Hoe werkt beleggen?

Als u begint met aandelen kopen voor dummies zult u al gauw zien dat een belegging openen heel eenvoudig is dankzij de software. In principe gaat het als volgt:

  1. Kies de koers waarop u wilt beleggen
  2. Bepaal de inleg
  3. Druk op kopen
  4. Sluit de belegging op het juiste moment en in de winst

U zult het zien: de keus aan koersen is enorm. Ze staan bovendien netjes gerangschikt, zodat u in enkele seconden een belegging kunt openen. In figuur 1 ziet u een screenshot van de gratis software.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, aandelen kopen voor dummies met gratis software. Klik voor een vergroting.

Andere beleggers maken ook gebruik van de software. Hun ervaringen en resultaten kunt u lezen bij onze praktijkvoorbeelden.

Kennismaken met aandelen kopen voor dummies

Het zou natuurlijk ook kunnen dat u liever eerst rustig kennismaakt met beleggen. U zocht natuurlijk ook naar uitleg voor dummies toen u naar dit artikel kwam. In dat geval is er gelukkig een ideale oplossing. Een onderdeel van de gratis beleggingssoftware is namelijk de demo. De demo is een zeer goede optie om te oefenen met beleggen. Het werkt namelijk precies hetzelfde als betaald online beleggen. Het enige verschil is dat u niet belegt met echt geld, maar met ongeveer 20.000 euro virtueel geld.

Doordat de demo precies hetzelfde is als echt beleggen, kunt u gemakkelijk realistische ervaring opdoen met beleggen. Zo kunt u zien of u het u bevalt, voordat u er geld in investeert. Als u namelijk merkt dat u beleggen niet interessant vindt, dan kunt u de demo afsluiten en hoeft u er nooit meer naar om te kijken. De demo is dus veilig en vrijblijvend.

Echt beleggen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u, tijdens het oefenen in de demo, merkt dat u beleggen eigenlijk leuk en interessant vindt. En misschien ook wel dat u er steeds beter in wordt. In dat geval wilt u misschien weleens proberen of u ook echt geld zou kunnen verdienen. Ook dat is mogelijk. U kunt namelijk snel en gemakkelijk overstappen van de demo op betaald beleggen. Hieronder ziet u hoe.

Aandelen kopen voor dummies

Figuur 2, overstappen van aandelen kopen voor dummies naar echt beleggen.

Conclusie aandelen kopen voor dummies

U weet nu wat de mogelijkheden zijn van aandelen kopen voor dummies. U kunt kiezen voor de demo en, als u wilt, ook voor betaald beleggen. Maar dan zou u ook echte winst kunnen maken. Als u begint met de demo hebt u helemaal niets te verliezen, omdat het gratis en vrijblijvend is.

Probeer aandelen kopen voor dummies zelf! Klik hier voor de demo

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo_(software)