Wilt u beleggen zonder dat het u iets kost? Dat kan! Met fictief aandelen kopen kunt u rustig een begin maken met beleggen, doordat u handelt met oefengeld.

Fictief aandelen kopen

Beleggen via internet

Veel mensen beleggen tegenwoordig via internet. Het is snel, gemakkelijk, zelfstandig én de software is vaak helemaal gratis. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat u belegt met behulp van goede, betrouwbare beleggingssoftware. Dit kan lastig zijn, omdat er zeer veel verschillende versies van bestaan. Om u te helpen, hebben we daarom een selectie gemaakt van drie vooraanstaande aanbieders van de gratis software. Hiermee kunt u echt beleggen, maar ook nog eens fictief aandelen kopen. Dit is een ideale praktijkoefening. Lees verder voor meer informatie.

Fictief aandelen kopen is een mooi begin

Dankzij de gratis beleggingssoftware is de beurs toegankelijk voor iedereen. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar helaas kan het ook betekenen dat mensen zonder goede voorbereiding beginnen op de beurs. Om te voorkomen dat dit leidt tot onnodige beginnersfouten, kan het verstandig zijn om eerst te oefenen. Dit kan een mooi en verstandig begin van uw beleggerscarrière vormen.

Oefenen kan gemakkelijk met behulp van de gratis software. Deze bevat namelijk een gratis demo, waarin u kunt oefenen met fictief aandelen kopen. U krijgt in de demo ongeveer 20.000 euro oefengeld waarmee u kunt beleggen. Maar u doet zeker niet voor spek en bonen mee, want u krijgt wel echte en actuele koersen te zien. In principe kunt u dus dezelfde resultaten behalen als betalende beleggers, alleen krijgt u het resultaat niet in echte euro’s uitbetaald. Hieronder ziet u een afbeelding van de demo.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 1, fictief aandelen kopen in de demo. Klik voor een vergroting.

Het resultaat van fictief aandelen kopen

Misschien vraagt u zich nu af wat het uiteindelijke nut is van fictief aandelen kopen. Het antwoord op die vraag is dat u in de demo zeer realistische praktijkervaring op kunt doen, wat u later zou kunnen helpen bij het echte werk. Behalve het soort geld zit er geen enkel verschil tussen de demo en het programma dat betalende beleggers gebruiken.

In de demo hebt u toegang tot alle koersen: aandelen, indices, grondstoffen en valuta van over de hele wereld. Belegt u graag op bekende merken zoals Philips, of liever in exotische munteenheden? Aan u de keus! In de demo kunt u het allemaal uitproberen, zonder dat het u ooit iets zal kosten. Misschien merkt u bovendien wel dat u beleggen heel erg leuk vindt. Als u dan, na verloop van tijd, genoeg geoefend hebt, kunt u met een simpele klik van de muis overstappen op beleggen met uw eigen geld.

Andere beleggers gingen u voor en maken nu zelf gebruik van de software om echt te beleggen. Zij behaalden soms mooie successen.Klik hier voor waargebeurde ervaringen met beleggen.

Fictief aandelen kopen samengevat

Na het lezen van dit artikel weet u hoe gemakkelijk u tegenwoordig toegang hebt tot de beurs, dankzij de gratis beleggingssoftware. Ook u kunt eenvoudig en zelfstandig beleggen via internet. Voordat u hieraan begint, kan het verstandig zijn om te oefenen met beleggen. Gelukkig kan dit heel gemakkelijk, doordat de gratis software ook een demo bevat. Met deze demo kunt u oefenen met beleggen vanaf uw computer, laptop, tablet en smartphone. Wat hebt u te verliezen? Probeer het gratis!

Klik hier om te oefenen met fictief aandelen kopen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel