Bent u een online belegger? Dan hebt u de beste broker online nodig. Hier kunnen wij u bij helpen. Wij maakten voor u een selectie van drie solide brokers die volgens ons het beste zijn. Deze kunt u hier vinden. In dit artikel zullen we u handige tips geven over het gebruik van brokers.

Beste broker online

Brokers en hun rol op de beursvloer

De rol van de broker valt als volgt te beschrijven: brokers zijn tussenpersonen tussen beleggers en bedrijven, die helpen de handel te vergemakkelijken. Daarom worden brokers ook wel omschreven als een soort makelaren van de beurs.

In ruil voor deze service krijgen brokers voor iedere transactie die er via hen wordt gemaakt, een paar cent. Om toch voldoende te verdienen, is het daarom heel belangrijk dat er veel wordt gekocht en verkocht.

Om die reden hebben brokers het beleggen toegankelijker gemaakt voor gewone mensen. Zij deden dit door computerprogramma’s te ontwikkelen waarmee er online belegd kan worden. Deze programma’s zijn gratis te downloaden op de websites van brokers. Binnen enkele minuten kunt u hiermee gaan handelen. Maar wat is nou de beste broker online? Om antwoord te krijgen op die vraag, gaan we eerst in op de voordelen die de broker u online biedt.

Pluspunten van een online broker

Dankzij de ontwikkeling van systemen waarmee u online kunt beleggen bij een broker, hoeft u nooit meer fysiek naar de beurs toe te gaan. In uw tuin, op de bank, op vakantie: u kunt overal moeiteloos beleggen via het internet. Bovendien kunt u beleggen in meer dan alleen de aandelen van grote bedrijven. Zo kunt u ook handelen in delfstoffen, (staats)obligaties en buitenlandse munteenheden.

U bent vrij om te kiezen waarin u belegt. Bovendien zijn de eerder omschreven systemen heel prettig in gebruik. Alles is netjes geordend, zoals u op onderstaande afbeelding kunt zien.

Beste broker online

Figuur 1: Een screenshot van beste broker online. U kunt hierop klikken voor een vergroting.

Onze ervaring met de beste broker online

Wij hebben de computerprogramma’s om mee te beleggen uiteraard zelf ook gebruikt. U kunt onze ervaring met online beleggen via een broker hier vinden. We hebben door verschillende brokers uit te testen geprobeerd de beste broker online te vinden. U kunt de details daarover vinden op deze pagina, waar we de drie beste brokers online hebben geselecteerd.

Begin met beleggen via de beste broker online

Wanneer u nu zelf wilt beleggen via de beste broker online, hoeft u alleen de software te downloaden van de broker van uw keuze, zoals we u hebben uitgelegd. Hebt u dit gedaan? Dan komt u voor een keuze te staan: wilt u liever direct beginnen met echt beleggen, of kiest u er toch voor om eerst nog even te oefenen?

Wanneer u ervoor kiest om eerst wat ervaring op te doen, kunt u beginnen met fictief beleggen. Dit is beleggen met virtueel geld. Maar op het geld na, is alles hetzelfde als bij het echte beleggen. Het voordeel hiervan is dat u 20.000 euro aan virtueel startgeld krijgt. En wanneer u daarna liever echt gaat beleggen, kan dit met een simpele druk op de knop in hetzelfde programma.

Beste broker online

Figuur 2. Bij de beste broker online wisselen naar de reële modus.

Wilt u ook beleggen bij de beste broker online? Klik dan hier.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Broker