Door te beleggen met 700 euro verdienden wij 112 euro in slecht 26 minuten door aandelen TNT te kopen. In zeer korte tijd verdienden wij dus een leuk zakcentje. Lees in dit artikel hoe het werkt.

Beleggen met 700 euro

Beleggen is tegenwoordig al lang niet meer alleen voor mannen in dure auto’s op de Zuidas. Voor de gewone burger met een normaal salaris is beleggen ook steeds aantrekkelijker. Veel studenten verdienen al een extra zakcentje door te beleggen via internet. Internet beleggen is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen door de vele beleggingsmogelijkheden dat internet te bieden heeft.

Zelf beleggen met 700 euro

Om zelf aan de slag te gaan met beleggen hoeft u alleen beleggingssoftware te downloaden van een online broker. Een online broker is simpel gezegd een tussenpersoon tussen u en de beurs. Via de beleggingsoftware kunt u handelen op koersen over de hele wereld.  Wat beleggen via internet zo aantrekkelijk maakt is de vorm van beleggen die wij gebruiken; namelijk speculeren.

Wat is speculeren?

Speculeren is een beleggingsvorm waarbij u geld inzet op een koersstijging of daling. U kunt dus geld verdienen op zowel een koersstijging als daling. Dit maakt speculeren aantrekkelijk omdat u direct kunt inspelen op marktontwikkelingen. Een ander bijkomend voordeel van speculeren is het hefboomeffect. Bij speculeren kunt u beleggen met een hefboom. Dit betekent dat u inleg wordt vermenigvuldigd met bijvoorbeeld 10x. U kunt dan beleggen met een groter bedrag dan uw inzet waardoor u een hogere winst kunt behalen.

Klinkt dit ingewikkeld? Aan de hand van onze eigen belegging leggen wij u uit hoe dit precies werkt.

Beleggen met 700 euro op aandelen TNT

Om succesvol te beleggen is het belangrijk niet zonder reden zomaar aandelen te kopen. Als wij gaan beleggen met 700 euro zijn wij opzoek naar een aanleiding. Een aanleiding kan als aanleiding gelden voor een bepaalde koers beweging.

Zo lazen wij dan het beursgenoteerde postbedrijf TNT haar Chinese dochterondernemingen heeft verkocht. Deze onderneming was niet meer winstgevend voor TNT. Dit is een positief bericht voor het bedrijf TNT en de aandeelhouders omdat TNT hier kosten mee bespaart. Wij verwachten daarom dat de koers van TNT zal stijgen omdat de waarde van de aandelen meer waard zullen worden.

beleggen-met-700-euro-plaatje1

Figuur 1, nieuwsbericht TNT. Bron: DFT.nl

Hier willen we geld aan verdienen. Wij besluiten te beleggen met 700 euro op aandelen TNT. Door het hefboomeffect van 10x kunnen wij aandelen TNT kopen  met een waarde van 7000 euro (700 x 10= 7000).

Het aandeel TNT bleef in de loop van de ochtend stijgen. Ons aandelen pakket stond na een klein half uur op een totale waarde van 7112 euro.

beleggen-met-700-euro-plaatje3

Figuur 2, grafiek TNT. Klik om te vergroten.

Wij besloten te stoppen en onze winst van 116 euro te pakken. Niet slecht met een inleg van 700 euro. Een rendement van 16% in nog geen 26 minuten! Beleggen met 700 euro of andere kleine bedragen is zeer winstgevend door simpelweg het nieuws te volgen.

beleggen-met-700-euro-plaatje4

Figuur 3, resultaten TNT. Klik om te vergroten.

Wilt u andere praktijkervaringen lezen? Ga dan naar deze pagina.

Eerst gratis oefenen?

Om niet gelijk in het diepe te springen met beleggen is het handig om eerst te oefenen. Dit kan via hetzelfde gratis beleggingssoftware van de online broker. U ontvangt dan circa 20.000 nepgeld waarmee u kunt beleggen op echte koersen. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen met beleggen.

Conclusie

  • U kunt in korte tijd, veel winst behalen.
  • Meer kapitaalkracht door het hefboom effect.
  • U kunt gratis oefenen met de gratis beleggingssoftware.

Als bijkomend voordeel kunt u gemakkelijk betalen via iDeal. Tevens is de software beschikbaar voor de smartphone en tablet. Hierdoor kunt u overal en altijd beleggen.

Zelf beleggen met 700 euro? Download nu de gratis beleggingssoftware of start direct met gratis oefenen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/tntexpress/21429138/__TNT_verkoopt_Chinese_dochter__.html,