Wat zijn goede start mogelijkheden voor een belegger die zelf wil beleggen?

Het is lastig voor een belegger om overzicht te krijgen in het reilen en zijlen van de (CFD) beleggingswereld. Hoe werken beurskoersen nou precies, wat gebeurt er op de AEX index zijn vragen die je het liefst beantwoord ziet worden voordat je je eigen kapitaal investeert in een beleggingsproduct. Het meest fijne zou zijn om te kijken naar de mogelijkheden van gratis beleggen zonder dat je geld zou kunnen verliezen maar hoe werkt dat?

Starten met beleggen op Plus500 webtrader en beurs simulator

Tegenwoordig gebruiken de meeste brokers die online beleggen webtraders. Dat zijn programma’s waar mee een particuliere belegger overal in de wereld vanaf z’n pc en zijn mobiel beleggingsproducten kan aankopen en verkopen. Wat niet alle brokers hebben is een demo versie van zo’n webtrader met alle actuele beurskoersen maar zonder met de mogelijkheid om te handelen met virtueel geld. Plus500 heeft deze mogelijkheid wel.

Op de website van plus500 heb je binnen 5 minuten een demo account geopend waar je direct virtueel mee kan beleggen. Het mooie van deze mogelijkheid is dat het programma exact het zelfde werkt als de echte webtrader van plus500. Dus je hebt alle actuele beurskoersen beschikbaar, alle actuele prijzen van de producten en je kunt real-time online beleggen met nep geld. Je krijgt een oefenaccount met 40.000 virtuele euro’s waarmee je naar hartenlust kunt beleggen.

Starten met beleggen op een verantwoordelijke manier

Dit zorgt ervoor dat je als particuliere belegger niet op de markt gaat totdat je daadwerkelijk het zelf vertrouwen hebt om op de echte beurs te handelen. Omdat je zo snel ervaring op doet met plus500 zijn simulator weet je snel hoe de markt werkt. Het heeft een hele gebruiksvriendelijke interface waarop alle beleggingsmogelijkheden op één scherm staan.

 

Plus500 webtrader

Op het bovenstaande plaatje zie je een selectie van de meest populaire beleggingsproducten en er is in rood en groen aangegeven of plus500 verwacht of de aandelen stijgen of dalen. Voor iemand die wil oefenen met beleggen is dat een veilige manier om kennis te maken met de beurs. Wij kunnen zo’n demo account in ieder geval voor iedereen aanraden omdat het erg leerzaam is, niets kost en hartstikke leuk is. Ga snel eens naar de site om te kijken of het wat voor je is.

Risico’s bij beleggen

Beleggen kent risico’s. Koersen zijn heel volatiel. Het is dus belangrijk om altijd goed te oefenen en nooit geld te gebruiken wat je niet kunt missen. Op basis van onderzoek is bekend dat de meeste handelaren verliezen, zorg er dus voor dat je jezelf goed voorbereid en realistische verwachtingen hebt. Met name met CFD beleggen kun je relatief meer verliezen als de koers niet de richting opgaat die je had verwacht. Risicomanagement is daarom heel belangrijk.

Klik hier om een account bij plus500 af te sluiten