Het bestaat echt, risicoloos beleggen. U kunt namelijk gratis zelfstandig geld beleggen in een demo omgeving. U loopt dan geen risico maar raakt wel bekend met het reilen en zeilen van de beurs. Dit is ideaal voor de beginnende belegger die geen geld wil verliezen aan zijn of haar onkunde.

risicoloos beleggen

Geen boeken maar de werkelijkheid

Boeken vertellen u veel over de beurs en de gang van zaken daar, maar de werkelijkheid geeft toch het beste beeld van de beurs. Een lerende belegger heeft daarom het meest aan ervaringen. Deze ervaringen doet hij op door te gaan beleggen met geld. Door te vallen en weer op te staan.

Vroeger was dit alleen mogelijk met genoeg geld. Op deze manier leren beleggen kost immers geld alvorens het wat oplevert.  Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Er is een oplossing voor het dilemma van de lerende belegger. Deze oplossing heet een demo omgeving, een gratis computerprogramma dat u op uw computer installeren kunt. In de onderstaande figuur kunt u zien hoe dit eruit ziet.

Met tientallen duizenden euro’s risicoloos beleggen

Een demo omgeving biedt de beginnende belegger de kans zich te ontwikkelen tot een grote belegger zonder dat hij of zij een risico loopt. Dit komt doordat de gebruiker in de demo omgeving de beschikking krijgt over een fictief kapitaal van tientallen duizenden euro’s. Hiermee kan hij of zij eindeloos oefenen op koersen uit de hele wereld.

Zo kan de beginnende belegger met het fictieve geld aandelen kopen van het machtige internetbedrijf Google. Of het geld in grondstoffen stoppen. U moet dan denken aan goud en zilver of platina. Ook kan de belegger zijn risico spreiden over aandelen uit verschillende landen om zo tot een goed resultaat te komen. De vraag is: ‘wat is nu het beste plan?’ Hier komt u, de beginnende belegger, vanzelf achter. Sneller dan u denkt. De beurzen veranderen in zo’n razend tempo. Dit zorgt er voor dat u geen tijd heel veel leert.

De (onderstaande) demo omgeving biedt:

  • Duizenden euro’s fictief geld om eindeloos te oefenen
  • Echte koersen uit alle hoeken van de wereld
  • Naast de demo een modus waarin echt geld te verdienen is

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje3

Figuur 1, risicoloos beleggen in een demo omgeving. Klik op figuur om deze te vergroten.

Wat is er nodig om met risicoloos beleggen te beginnen?       

Het enige wat nodig is om te kunnen beginnen met risicoloos beleggen is gratis software. Deze software kunt u downloaden vanaf deze site. Als u dit gedaan hebt, kunt het instaleren. Dit kost enkele minuten, meer niet. U bent dan klaar om te beginnen. U start het programma op en vindt alle bekende koersen uit de hele wereld. Op iedere koers kunt u beleggen en zodoende leren. Een geweldige methode!

Ook echte knaken verdienen met het gratis programma!

Uiteindelijk wilt u natuurlijk echt geld gaan verdienen met beleggen. Risicoloos beleggen is hier louter de opstap toe. Echt geld verdienen met beleggen is minder gecompliceerd dan u denkt. Dit kan net als demo beleggen met het gratis computerprogramma.

Met programma kunt u gemakkelijk schakelen tussen de verschillende modi; de demo omgeving en de werkelijke omgeving. Met een muisklik bent u gewisseld van de demo naar de werkelijke of andersom. Beleggen leren, oefenen en proberen is dus een eitje met het gratis programma. Een buitengewone aanrader dus.

Wilt u beginnen met risicoloos beleggen?

Lijkt u dit wat, op deze manier risicoloos beleggen? Download dan het gratis programma en begin, ook geheel gratis met de demo omgeving. Hiervoor zult u moeten klikken op de onderstaande link.

Klik hier voor het downloaden van de gratis demo omgeving.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Demo_(software)