Wat is het verschil precies tussen de ABN Amro Turbo, de ING speeders of ING sprinters en CFD’s? Zit er verschil in rendement? Maakt het uit voor de particuliere belegger? Lees hier de antwoorden op deze vragen en meer.

ABN Amro Turbo en de ING Speeders of ING Sprinters

De ABN Amro Turbo en de ING Sprinters zijn beleggingsproducten die alleen worden verkocht door de ABN Amro of respectievelijk de ING Bank. De verschillen tussen deze twee beleggingsproducten zijn in principe miniem. Laten we eerst beginnen met de vraag wat is een ABN Amro Turbo of een ING sprinter?

Wat is een ABN Amro Turbo of een ING sprinter?

De ABN Amro Turbo of ING sprinter zijn financieel derivaten. Dat betekent dat de prijs van een turbo of sprinter wordt bepaald door een onderliggend product. Dit onderliggend product kunnen aandelen zijn, maar ook grondstoffen als olie of goud. De waarde van dit onderliggend product bepaald de waarde van de Turbo of Sprinter. Als de koers van Heineken op 40 staat dan kost één turbo of sprinter ook 40 euro. Ze werken echter met een hefboom, als een belegger 1000 Turbo’s of Sprinters Heineken koopt dan is deze niet 40.000 euro kwijt maar slechts een marge daarvan. Als de marge 5% is dan zal dit maar 2000 euro zijn. Als de koers van Heineken vervolgens naar 41 gaat dan heeft die belegger aandelen ter waarde van 41.000 euro. En heeft dus met een inleg van 2000 euro al 1000 euro winst.

Wat maakt een  ABN Amro Turbo of een ING sprinter zo speciaal?

Dit principe is niet hetgeen wat een turbo of sprinter zo speciaal maakt. CFD’s hebben exact dezelfde mogelijkheden. Wat is dan het verschil? De ABN Amro bank of de ING bank bepaalt de looptijd van de Turbo of Sprinter, de belegger mag zelf niet bepalen om de Turbo of Sprinter langer aan te houden. Daarnaast bepaald de bank ook bij welk bedrag u niet meer kan verliezen, stel de koers van Heineken daalt en de belegger staat op een verlies van 2000 euro dan bepaalt de bank en niet de belegger dat de positie gesloten wordt. Dat heet het bepalen van de Stoploss order.

CFD de betere keus

Voor de particuliere belegger die wil gaan beleggen in producten met het hoge rendement op korte termijn van een ABN Amro Turbo of een ING sprinter zijn dus beter af met een CFD. Een Contract For Difference is exact het zelfde product maar biedt de belegger meer vrijheid. Kijk bij onze brokers welke CFD´s voordelig aanbieden en probeer het zelf.