Wilt u gaan beleggen in goud en wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de koers? Dit artikel gaat verder in op de ontwikkelingen van de goudkoers van de afgelopen maanden.

De goudkoers is sinds 2008 bijna onophoudelijk en explosief gestegen. Toch zijn er ook signalen dat de goudkoers een duidelijke topvorming vertoont en de komende tijd dus lagere koersen kunnen worden verwacht. Lees hierover alles in dit artikel

Topvorming in de goudkoers

Sinds 2008, de bodem van de goudkoers, is de goudkoers gestegen van $ 750 naar $ 1.900 in augustus 2011. Deze enorme stijging heeft ervoor gezorgd dat er een enorme hausse ontstond in het beleggen van goud, wat op dat moment een zeer goed alternatief was t.o.v. aandelen of obligaties. Toch is de koers van goud zich al enige tijd aan het consolideren en is de vraag of de koers van goud zich de komende maanden weer naar boven gaat richten.

In bovenstaande grafiek is de stijging van de goudprijs sinds 2008 duidelijk zichtbaar. Sinds augustus 2011 bevindt de koers zich in een zijwaarts patroon t.o.v. het stijgende patroon voor deze periode. Tot op heden is tweemaal een bodem gevormd bij een prijs van $ 1.520. Deze bodem is tot op heden dus succesvol getest en is daarom erg belangrijk om de komende periode in de gaten te houden.

Het is erg opvallend dat de koers van goud zich sinds augustus vorig jaar zijwaarts beweegt. De toegenomen onzekerheid op de financiële markten zouden ervoor moeten zorgen dat goud nog steeds een veilig toevluchtsoord is. De ontwikkelingen van de laatste tijd geven dus aan dat dit minder het geval is en dat er minder uitgegaan kan worden van zekere stijging van de goudprijs, althans voor de komende paar maanden. Het feit dat de koersen zich zijwaarts hebben ontwikkeld de laatste maanden heeft een aantal oorzaken. Ten eerste is de vraag vanuit China afgenomen. Eerder deze week werd bekent dat ook de groei van de Chinese economie wat aan het afkoelen is. Verder is er angst voor een globale afkoeling van de economie en is de productie van goud gestegen. Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat de prijs niet zonder meer stijgt.

De gevolgen van de Europese schuldencrisis voor de goudprijs

Nu is de vraag wat de Europese schuldencrisis betekent voor de ontwikkeling van de goudprijs. De Europese Centrale Bank staat op het punt om een nieuw noodfonds op te richten om Griekenland uit de brand te helpen. Deze nieuwe maatregelen kunnen ervoor zorgen dat goud weer aantrekkelijk wordt als veilige belegging die zeer waardevast is. Toch hebben de afgelopen maanden uitgewezen dat goud niet zomaar stijgt in economisch turbulente tijden.

Voor de komende periode wordt het belangrijk om de bodem van $ 1.520 in de gaten te houden. Wanneer de koersen deze bodems negatief doorbreken zou de koers van goud weleens een flinke daling kunnen laten zien. Tot op heden is deze bodem echter tot twee keer toe succesvol getest. Houd uw ogen dus open en blijf scherp op de ontwikkelingen in de goudprijs.

Deze ontwikkelingen in de goudprijs zijn zeer interessant om hoge rendementen te behalen op uw beleggingen. Wat zou u kiezen in de huidige economische periode? Gaat u short en anticipeert u daarmee op een koersdaling of verwacht u een herstel van de koers en kiest u voor een long positie. Test uw keuze nu bij één van onze gratis brokers.

Wilt u handelen op de goudkoers? Probeer het gratis met een simulatie account!