Zoekt u een ervaring slim beleggen? Lees verder en zie hoe wij binnen 30 minuten ongeveer 53 euro winst maakten met beleggen. Wij helpen u met slim beleggen.

Ervaring slim beleggen

De ervaring slim beleggen in stappen

Om het u gemakkelijk te maken, zullen we onze ervaring slim beleggen opdelen in stappen. Het stappenplan is als volgt:

  1. De aanleiding
  2. Een analyse
  3. De belegging openen
  4. De winst incasseren

Laten we bij stap 1 beginnen. Het is maandagochtend als Philips de kwartaalcijfers bekend maakt. Dit moet gedaan worden voordat de beurs opent, om 9 uur ’s morgens, zodat beleggers weten waar ze aan toe zijn. Om half 8 lezen wij het nieuws over de kwartaalcijfers al. Het desbetreffende nieuwsbericht ziet u hieronder.

Ervaring slim beleggen

Figuur 1, ervaring slim beleggen met een nieuwsbericht. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Een dergelijk belangrijk nieuwsbericht noemen we ook wel een aanleiding. Een aanleiding is nieuws dat invloed kan hebben op de koers van een beleggingsproduct. Stap 1 is hiermee afgerond.

De analyse

U hebt het nieuwsbericht waarschijnlijk gelezen. Wij pasten stap 2, de analyse, er als volgt op toe:

Het is duidelijk goed nieuws, omdat de winst is gestegen ondanks de problemen die de financiële crisis met zich meebrengt. Kennelijk weet Philips zich te redden. Als dat in de crisis lukt, dan wordt het bedrijf de komende jaren misschien nog veel winstgevender. Een dergelijke conclusie zouden andere beleggers misschien ook kunnen trekken. Daarom zou het kunnen dat er meer interesse komt in de aandelen Philips, wat kan zorgen voor een koersstijging. We besloten dan ook om een belegging te openen, zodat we konden profiteren van deze stijging.

De belegging openen

Wij doen al onze beleggingen met behulp van gratis beleggingssoftware. Deze software is snel en overzichtelijk, maar er is nog een voordeel: er zit namelijk automatisch een hefboom versleuteld in het programma. De hefboom houdt in dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor. U kunt van dezelfde inleg dan een grotere positie innemen.

Onze inleg bedroeg 400 euro. De prijs van één aandeel Philips was op dat moment 25,27 euro. Normaal kun je van 400 euro dus ongeveer 15 aandelen kopen. Maar door de hefboom werd onze inleg vergroot. In het geval van aandelen was de factor 10. Dat betekent dat onze inleg 10×400= 4.000 euro waard was. We konden daarom ook handelen met tien keer zoveel aandelen. We hadden nu dus 150 aandelen, in plaats van 15.

We openden onze positie in een handomdraai en zetten zo stap 3. U zult het bedienen van de software zo onder de knie hebben. Nadat de belegging geopend was, hoopten we natuurlijk op een koersstijging. In de koersgrafiek hieronder ziet u wat er gebeurde. De gratis beleggingssoftware geeft zulke grafieken automatisch, om u te helpen bij het beleggen.

Ervaring slim beleggen

Figuur 2, ervaring slim beleggen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Het leukste deel van een ervaring slim beleggen

Het leukste deel van een ervaring slim beleggen is natuurlijk het incasseren van de winst. Dat kon, in dit geval. In figuur 3 ziet u het eindresultaat van onze belegging. In minder dan een halfuur maakten we 52,50 winst. Deze winst kwam op ons account terecht. Hiermee hebben we stap vier, de winst incasseren, afgerond.

Ervaring slim beleggen

Figuur 3, het resultaat van een ervaring slim beleggen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Zelf aan de slag?

U hebt gezien dat wij door vier stappen te doorlopen meer dan 50 euro winst maakten in een halfuurtje. De gratis beleggingssoftware maakt het mogelijk dat we zo snel en slim kunnen beleggen. Het kost ons immers weinig tijd. Ook u kunt hier gebruik van maken. Dit kan helemaal gratis. U kunt namelijk kiezen voor de zogenaamde demo. Dat is een onderdeel van de beleggingssoftware, waarin u ongeveer 20.000 euro fictief geld krijgt. Met dit geld kunt u beleggen op realtime koersen. Zo doet u zeer realistische beleggingservaring op.

Hoe u de software ook gebruikt, voor de demo of voor echt beleggen, in alle gevallen kunt u beleggen waar en wanneer u dat wilt. U kunt de software namelijk openen vanaf uw laptop, pc, smartphone en tablet.

Doe zelf ervaring slim beleggen op: klik hier voor de software

Bronnen: http://deaandeelhouder.nl/news/2013/10/21,

http://www.philips.nl/about/company/index.page