In dit voorbeeld beleggen met kleine bedragen wordt het verhandelproces beschreven aan de hand van een succesvolle belegging in General Electric, een multinational in de technologie- en dienstverleningssector. Een veel gebruikte strategie zal in dit artikel worden toegepast, zodat het duidelijk is hoe een belegger te werk gaat in de praktijk. Wilt u ook leren beleggen? Lees dit artikel dan goed door!

 Voorbeeld beleggen met kleine bedragen-1

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen: het hefboomeffect

Naast het traditionele aandelen kopen wordt er veel gebruikt gemaakt van de beleggingsmethode Contract for Difference, ook wel CFD beleggen genoemd. Bij CFD beleggen maakt de belegger gebruik van een tussenpersoon bij het kopen van aandelen. Er wordt dan een contract afgesloten bij een broker (online is dit het bedrijf dat de beleggingssoftware beheert). In het contract is de openingswaarde van een aandelenpositie vastgesteld. Dit is de aandeelprijs maal het aantal gekochte aandelen. Het verschil met de sluitingswaarde zorgt dan voor het rendement van de belegger.

Koersstijgingen zijn vaak niet meer dan enkele procenten. Hierdoor is het bij traditioneel beleggen moeilijk om zonder een enorm vermogen aangename winsten te behalen. Als oplossing hiervoor hebben brokers besloten een hefboomeffect te hanteren. Dit effect vergroot de inleg van de belegger, zodat er tijdelijk met een veel groter budget belegd kan worden. Wilt u onze gratis cursus beleggen lezen? Klik dan hier om naar de cursus toe te gaan.

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen: aanleiding

Het onderstaande nieuwsartikel over General Electric werd gepubliceerd op 5 oktober 2015. In dit bericht wordt beschreven dat de belangstelling voor de aandelen van General Electric is toegenomen. Zo is er bekend gemaakt dat er voor 2,5 miljard dollar aan aandelen gekocht zijn in General Electric. Dit is een positief bericht om twee verschillende redenen.

Beleggers worden zich bewust van de kwaliteit van General Electric, wat op den duur leidt tot meer vraag naar de aandelen van de multinational. Daarnaast biedt deze ontwikkeling General Electric de optie om meer aandelen uit te brengen tegen een gunstige prijs. Een toenemende belangstelling in aandelen resulteert over het algemeen in een koersstijging voor beursgenoteerde bedrijven. Hieronder kunt u het nieuwsartikel teruglezen.

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen nieuwsartikel

Figuur 1: Voorbeeld beleggen met kleine bedragen – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen: positie openen

Direct na de publicatie van het nieuwsbericht hebben wij besloten te beleggen in General Electric. Aan de hand van de voorgaande analyse is door ons een koersstijging voorspeld, dus hebben wij besloten om aandelen te kopen van General Electric. De inleg voor deze belegging bedroeg 56 euro, dit resulteerde door het hefboomeffect in een openingswaarde van 1.318 dollar.

Bij het openen van de positie hebben wij besloten een stop loss en een profit call in te stellen. Dit zijn twee functies die de belegger handmatig in kan stellen op een gewenste verkoopprijs. Wanneer dit punt bereikt wordt zal de broker automatisch het contract sluiten voor de belegger, zodat de koers niet constant in de gaten gehouden hoeft te worden.

Rendement met aandelen General Electric: koersverloop

De Amerikaanse beurs opent over het algemeen om half vier. Zoals u in de onderstaande figuur kunt zien, was er vlak na de opening al sprake van een koersstijging.

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen koersverlooppng

Figuur 2: Voorbeeld beleggen met kleine bedragen – koersverloop. Klik om te vergroten.

Rendement met aandelen General Electric: resultaten

Later op de avond bleek dat de door ons ingestelde profit call (rode kader in het onderstaande figuur) de aandelenpositie automatisch gesloten had. Hierdoor hebben wij een winst behaald van 20,13 euro (groene kader) over een belegging van 56 euro. Dit komt neer op een rendement van 35,9 procent. De beleggingsperiode is weergegeven met blauw kader.

Voorbeeld beleggen met kleine bedragen resultaten

Figuur 3: Voorbeeld beleggen met kleine bedragen – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Slim beleggen leren met fictief geld

CFD beleggen is geschikt voor beleggers die zelf meer invloed willen hebben op het rendement van beleggingen. Door te beleggen met kleine bedragen en gebruik te maken van het hefboomeffect kan er met een minder groot vermogen een groot rendement behaald worden in een korte periode. Het is belangrijk dat men het vak goed beheerst en kan inschatten welke keuzes het beste uitpakken. Dit kan het beste door bestaande strategieën in de praktijk toe te passen.

Als u van plan bent om het beleggen te leren, is het aangeraden te oefenen met fictief geld door gebruik te maken van de demo beleggen. Dit kunt u gratis doen bij de brokers op onze vergelijkingspagina. Door zelf diverse strategieën uit te proberen leert u wat het beste werkt voor uw beleggingen.

Op de onderstaande link kunt u zelf een keuze maken uit de door ons geselecteerde brokers. Hier kunt u ze vergelijken en het beleggingsprogramma kiezen dat het beste bij u past.

Download hier gratis een beleggingsprogramma naar keuze!

  

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/General_Electric

http://www.economiehulp.nl/hefboomeffect