Beleggen in Futures

Een beleggingsproduct wat steeds meer aan begint te slaan in Nederland zijn Futures. Een future is niets meer dan een overeenkomst tussen twee partijen om op een bepaald tijdstip bepaalde goederen voor een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Deze overeenkomst zelf echter is ook verhandelbaar.  Dit lijkt alsof er vrijwel geen verschil is met het beleggen in opties. Deze verschillen zijn er natuurlijk wel. Ten eerste is er een verschil in termijn tussen een optie en een future. Futures gaan mensen in principe aan voor langere tijd. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden qua onderliggende waardes bij futures. Denk aan grondstoffen als goud en zilver maar ook landbouwproducten als tarwe en mais tot valuta’s als de Euro en de Dollar. Ten derde heb je bij Futures de plicht om de onderliggende waarden te kopen en bij opties het recht.

Je hebt twee verschillende beurzen waar futures worden verhandeld, op de effectenbeurs of de goederentermijnbeurs. De handel in FTI worden steeds populairder in Nederland, dat is het beleggen in futures voor de AEX index. Dan beleg je op een verwachting dat de AEX index daalt of stijgt.

Hoe komt de prijs van een Future tot stand?

De waarde van een future is afhankelijk van de onderliggende waarde, over het algemeen zal de prijs van de future vrijwel niet afwijken van de prijs van de onderliggende waarde. Als we uitgaan van een AEX FTI dan zie je bijvoorbeeld dat als de AEX index op 350 staat de prijs van een Future op 349 of 351 zal staan.

Hoe verdien ik rendement met een Futures?

Je eigen broker kijkt per dag hoeveel de koers van de onderliggende waarde van de Future is gestegen of gaan dalen. Zodra de belegger een Future long heeft gekocht en de koers is gestegen zal de broker het verschil uitbetaald krijgen per dag. Zodra de belegger honderden futures aangaat zal dit verschil makkelijk in de duizenden euro’s kunnen lopen. Beleggen in futures is niet iets voor leken. Je moet redelijk actief beleggen en je kan in een ogenblik erg veel geld verdienen of verliezen. Mocht je dit nog te spannend vinden dan raden we aan om eerst virtueel te beleggen zodat je ervaring opdoet. Wij bieden een uitstekende mogelijkheid dit te doen. Met gratis handelssoftware en fictief startkapitaal van circa 20.000 euro kunt u aan de slag met echte koersen. Lijkt u dit wat, klik dan op de onderstaande link.

Beleggen oefenen met gratis software? Klik hier voor meer informatie!