Beleggen in opties

Opties zijn een redelijk bekend beleggingsproduct, en gaan al een tijdje mee in de beleggingswereld. Ook is het een beleggingsproduct wat relatief populair is in Nederland. Dat komt omdat de optiemarkt in Nederland transparant is. Het op de Nederlandse optiemarkt bekend voor elke optie wat de aankoop en verkoop prijzen van de opties zijn. Zo weet elke particuliere belegger op elk moment wat de opties ongeveer waard zijn. Daarnaast heeft de Nederlandse optiemarkt ook een hoge volatiliteit. Juist deze bewegelijkheid van de markt zorgt er voor dat er veel winst en verlies te boeken is.

De mogelijkheden van opties

Bij opties wordt in minder onderliggende waardes gehandeld dan bij futures of CFD’s. Vaak zal het zich beperken tot aandelen. Ook omdat de meeste particuliere beleggers daar de meeste ervaring mee hebben. Opties kunnen ook voor langere termijn worden aangegaan, dat betekent dat er ook veel meer beweging qua marktprijs mogelijk is. Dat zorgt voor een groter winst potentieel en maakt de opties bijvoorbeeld meer waard.

Twee verschillende soorten opties

Je kunt met opties, zoals met alle financieel derivaten, speculeren op een dalende en stijgende koers. Zodra je inzet op een stijgende koers ga je een call-optie aan. Daarmee koop je het recht om op een bepaald tijdstip voor een bepaald bedrag een onderliggende waarde te kopen. Zodra blijkt dat op het moment dat je hebt aangegeven de actuele prijs van de onderliggende waarde is gestegen heb je nog steeds het recht om de onderliggende waarde te kopen voor het bedrag dat is afgesproken. Dit afgesproken bedrag kun je dan weer verkopen aan iemand die daadwerkelijk de onderliggende waarde nodig heeft.

Zodra je verwacht dat de koers gaat dalen ga je een put-optie aan. Daarmee koop je het recht om een bepaald product te verkopen voor een bepaald bedrag. Wanneer blijkt dat de prijs van dat product is gedaald onder het bedrag waarvoor jij het zou verkopen kun je het voor een hoger bedrag verkopen dan de actuele waarde. Waardoor je natuurlijk winst boekt.

Dit maken opties interessant voor vrijwel elk economisch klimaat, zodra je qua onderliggende waarde op de gebaande paden blijft is het overzichtelijk en met een kans op een hoog rendement.

Wij begrijpen dat u niet direct staat te springen om geld in te zetten op opties of andere producten. Daarom bieden wij u een uitmuntende kans. U kunt via de onderstaande link gratis oefenen met fictief geld op echte koersen. U zult hiervoor een gratis programmaatje moeten downloaden. Via onderstaande link krijgt u meer informatie!

Wilt u gratis oefenen op de beurs? Klik dan op deze link!